fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 82985
تاریخ انتشار : 17 شهریور 1394 11:34

گزارش فناوران از دومین روز همایش زیرساخت و فرصت‌های سرمایه‎گذاری شهر هوشمند

رضایت خصوصی‎های فاوا از حضور در نمایشگاه شهر هوشمند

اواخر دهه 80 میلادی با توجه به آسیب‎های احتمالی به دلیل رشد بی‎رویه شهرنشینی و کمبود منابع، "شهر هوشمند" مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفت و سرمایه‎گذاری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات برای دستیابی به جدیدترین تکنولوژی‎های روز دنیا برای ارتقا و بهسازی شهرها چه در بحث فنی و زیرساختی اهمیت بسیاری پیدا کرد. اکنون شهر هوشمند به عنوان یک مفهوم مهم و یک ابزار راهبردی در روند ضرورت های تولید مدرن شهری در کشورهای دنیا مطرح است و در کشور ما نیز گام‎های ابتدایی آن تا حدودی برداشته شده است. در این راستا و با توجه به ضرورت پیاده‎سازی شهر هوشمند در کشور، مدیران بخش‎خصوصی و دولتی نهادهای مختلف حوزه فاوا با همکاری و هماهنگی یکدیگر، نخستین همایش زیرساخت و فرصت های سرمایه‎گذاری شهر هوشمند را در محل همایش‎های برج میلاد برگزار کردند تا دولتمردان به خصوص مسوولان شهرداری با حضور در پنل‎های تخصصی و همچنین بازدید از نمایشگاه جانبی آن از نزدیک با جدیدترین خدمات و دستاوردهای شرکت‎های بخش خصوصی در زمینه زیرساخت‎های شهر هوشمند آشنا شوند.

فخری زارع
 پنل نقش مقررات در امنیت سرمایه گذاری
در همایش شهر هوشمند، پنل‏های تخصصی بسیاری برای فعالان بخش دولتی و خصوصی برگزار شد که یکی از آنها نقش مقررات در امنیت سرمایه گذاری شهر هوشمند بود. این نشست تخصصی با حضور ناصرعلی سعادت رییس سازمان نظام صنفی رایانه‎ای کشور، مسعود همدانلو عضو سازمان فناوری اطلاعات، مسعود اخوان فرد عضو صاحب‎نظر کمیسیون تنظیم مقررات و همایون علی حسینی عضو  سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد.
هرچند این پنل مخاطب زیادی نداشت، اما موضوعات مهمی در آن مطرح شد.
سعادت در مورد ضرورت امنیت سرمایه‏گذاری در شهر هوشمند گفت: اگر قوانین اجرا نشوند هیچ سرمایه‎گذاری پول خود را در پروژه‎ها به خصوص پروژه‏های نرم‎افزاری سرمایه‎گذاری نمی‎کند.
وی افزود: باید بپذیریم که اجرای قوانین و مقررات برای همه یک الزام است و کسی نمی‎تواند از منظر خود تفسیر به رای کند.
لزوم تسهیل روند ارایه مجوز سرمایه‎گذاری
وی با تاکید بر اینکه مقررات زدایی باید در راستای تسهیل و بهبود فضای کار باشد، گفت: سرمایه‎گذاران باید مراحل اداری برای اخذ مجوز را به راحتی طی کنند، در غیر این صورت ترجیح می‎دهند پولشان را در بانک سپرده کنند.  همدانلو یکی از اعضای سازمان فناوری اطلاعات نیز در این خصوص گفت: قطعا اگر مجوز سرمایه‎گذاری طولانی باشد، کار برای سرمایه‎گذار به صرفه نیست. اکنون در کره جنوبی ارایه مجوز واردات یک ساعت و نیم و مجوز صادرات 2 دقیقه طول می‎کشد.
در ادامه این نشست تخصصی اخوان‎فرد عضو صاحب‎نظر کمیسیون تنظیم مقررات نیز در مورد مسایل امنیت و مقررات در سرمایه‎گذاری کشورهای پیشرفته توضیحاتی را ارایه کرد و گفت: سیستم قانون‎گذاری در کشور زمان بر است و باید آن را چابک تر کنیم. وی همچنین افزود: متاسفانه مکانیزمی وجود ندارد که اگر قانون یا کاری اجرایی نشد مسوولان پاسخگو باشند. به طور مثال در برنامه پنجم توسعه اهداف بسیار خوبی ترسیم شد، اما بخش‎های زیادی از آن اجرایی نشد که باید ارگان‎ها و افرادی که در این رابطه کوتاهی کرده‎اند و قانون را اجرا نکرده‎اند، پاسخگو باشند در حالیکه نهادی برای رسیدگی به آن وجود ندارد. 
 تجربه‎ای موفق برای حاضران در نمایشگاه
هرچند برگزاری همایش دو روزه زیرساخت‎های  شهر هوشمند در برج میلاد، جزو اولین قدم‎ها برای رسیدن به شهر هوشمند ایران است و آنطور که باید از پنل‎های تخصصصی آن استقبال نشد، اما برای شرکت‎های حاضر در نمایشگاه آن بسیار پربار بود و اکثر غرفه‎داران از حضور در نمایشگاه راضی بودند.  سروش حریرفروش معاون فروش و بازاریابی شرکت آریاهمراه یکی از شرکت‎های حاضر در نمایشگاه شهر هوشمند با بیان اینکه برای رسیدن به شهر هوشمند برگزاری چنین همایش‎هایی ضروری است، به فناوران گفت: با برگزاری چنین همایش‎هایی کاملا موافقم و امیدوارم سال‎های آینده نیز ادامه پیدا کند. وی با ابراز رضایت از حضور در نمایشگاه افزود: از حضور در این نمایشگاه کاملا راضی هستم، چراکه مسوولان ارشد دولتی از نزدیک با خدمات و سرویس‎هایی که ارایه می‎دهیم، آشنا می شوند. 
حریرفروش با بیان اینکه روز اول همایش به دلیل حضور وزیر و معاونان وی برایمان بسیار مهم بود، گفت: اینکه وزیر ارتباطات وقت می‎گذارد و از یکایک غرفه‎ها بازدید می کند و به صحبت‏های غرفه‎داران گوش می‎دهد، بسیار ارزنده است.
 محصول آریاهمراه برای شهر هوشمند
 معاون فروش و بازاریابی شرکت آریاهمراه همچنین در مورد راهکارهای این شرکت برای دستیابی به شهر هوشمند گفت: آریاهمراه در سه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، انرژی و حمل و نقل فعالیت می‎کند و زیرساخت‎های هوشمند در این زمینه را ارایه می‏دهد.
وی افزود: به طور مثال زیرساخت‏های پیشرفته اندازه‎گیری برداشت از  چاه آب را داریم. همانگونه که می‎دانید خشکی دریاچه ارومیه به دلیل فقدان مدیریت هوشمندانه در برداشت آب رخ داد. حریرفروش همچنین در مورد استقبال از این زیرساخت‎ها گفت: مسوولان دولتی از این سولوشن‎ها استقبال می‏کنند، اما بودجه و سرمایه کافی برای تجهیز سیستم های خود را ندارند.
 برگزاری همایشی آموزنده
لاوان ارتباط، ارایه‎کننده محصولات زیرساختی و شبکه‎ای  R&M نیز از دیگر شرکت‎های حاضر در این نمایشگاه بود. آزاد معروفی مدیرعامل این شرکت در مورد ضرورت برگزاری نمایشگاه شهرهوشمند گفت: شروع شهر هوشمند با چنین همایشی نشان می‎دهد که جایگاه آن در کشور وجود دارد و نیازها برای ایجاد شهر هوشمند روز به روز بیشتر می‎شود. وی همچنین در مورد کاربرد محصولاتی که لاوان برای شهر هوشمند به نمایش گذاشته است، گفت: اگر شهر هوشمند را مانند یک آدم فرض کنید، بخشی از بدن را سیستم های عصبی تشکیل می‎دهد و با مغز در ارتباط هستند، محصولات لاوان نیز در شهر هوشمند همانند سیستم‎های عصبی بدن انسان کار می‎کنند.  معروفی با بیان اینکه حضور در نمایشگاه برایمان آموزنده است، افزود: این همایش را نباید مانند یک نمایشگاه ببینیم. اما در مجموع بخش نمایشگاهی آن نیز رضایت‎بخش است.
 شهرداری، همیار بزرگ پروژه شهرهوشمند
همچنین حین بازدید از نمایشگاه شهر هوشمند سری به غرفه اپراتور چهارم، ایرانیان‎نت زدیم.  علی انجم‎روز مدیر روابط عمومی و اموربین‎الملل این شرکت هدف از حضور ایرانیان‎نت در این نمایشگاه را انجام مذاکرات با سرمایه‎گذاران داخلی و جذب سرمایه‎گذاران خارجی و شناسایی پیمانکاران خبره عنوان کرد و گفت: شهرداری‎ها، هم می‎توانند همیار و همکار بزرگی در پروژه ملی شهر هوشمند باشند و هم می‎توانند مانع و سد ستبری برای انجام پروژه شوند که البته بستگی به دیدگاه شهرداری‎های بزرگ و متوسط دارد. وی حضور در نمایشگاه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: این نمایشگاه‎ها فرصت مغتنمی است برای توجیه مدیران دولتی که در طول پروژه با آنها در ارتباط هستیم. رفع تحریم‎ها روزنه‎ امید جلب سرمایه‎های خارجی در حوزه IT و ICT و به خصوص فیبرنوری است که امیدواریم زودتر محقق شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :