fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 6068
تاریخ انتشار : 26 بهمن 1390 8:54

اعضای هیات مدیره جدید سندیکای تولیدکنندگان تجهیزات فناوری اطلاعات در نشستی مطبوعاتی اعلام کردند

تشکل های فناوری اطلاعات برای مسایل تولید و واردات هماهنگ شده اند

اعضای هیات مدیره جدید سندیکای تولیدکنندگان تجهیزات فناوری اطلاعات روز گذشته برای نخستین بار با برگزاری نشست خبری مشکلات تولید کنندگان و واردکنندگان کالاهای IT در مورد افزایش و نوسان نرخ ارز را مطرح و برای رفع آن راه حل ارایه دادند.

فناران- محمد حسین برخوردار، رییس سندیکا با حضوری کوتاه در نشست خبری به  تعاملات بسیار خوب میان کمیسیون سخت افزارسازمان نظام صنفی رایانه‌ای، مجمع عالی واردات و سندیکای تولیدکنندگان رایانه اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان فناوری اطلاعات در حال حاضر با توجه به اصل 44 قانون اساسی مصرانه پیگیر اوضاع هستند و در راستای رسیدن به اهداف گام برمی‌دارند.
وی افزود: اعضای جدید هیات مدیره سندیکا تولید‌کنندگان رایانه در نظر دارند تمام وقت خود را برای برنامه‌ریزی IT بگذارند. وی بلافاصله پس ازاین سخنان جلسه را ترک کرد و در ادامه مسعود شنتیایی، نایب رییس سندیکا با اشاره به تغییراتی که به خاطر افزایش نرخ دلارایجاد شده است، گفت: افزایش قیمت دلار تولید و واردات کالاهای فناوری اطلاعات را تحت الشعاع قرار داده است. تولید کالا و رساندن آن به دست مصرف کننده دارای آیتم‌هایی چون قیمت مواد اولیه، هزینه حمل و نقل، هزینه‌های سربار و غیره است که اگر هریک از آنها دچار تغییر شود طبیعتا باید منتظر تغییر قیمت باشیم اما نکته مهم برای مجمع عالی واردات و سندیکای تولیدکنندگان رایانه‌این است که از این مورد سوءاستفاده نشود. وی افزود: به طورمثال نباید تفاوت نرخ ارز 20درصد باشد ولی قیمت کالا 40 درصد افزایش پیدا کند.
وی در ادامه در مورد افزایش نرخ سود بانکی گفت: به دلیل برخی سیاستگذاری‌ها نرخ سود سپرده‌ها 20 درصد تعیین شده است و بانک‌ها مجبورند سود تسهیلات را درصدی در نظر گیرند که سود سپرده‌ها را پوشش دهند و مشکل تولیدکنندگان این است که باید از این پس بیش از 20 درصد سود بابت تسهیلات پرداخت کنند.
شنتیایی افزود: این موارد همگی در جلساتی با نظام صنفی رایانه‌ای، کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی، سندیکای تولیدکنندگان رایانه و مجمع عالی واردات مورد نقد و بررسی قرار گرفته  و از مسوولان درخواست شده نسبت به این نکات توجه کافی داشته باشند.
وی همچنین در مورد تخصیص ارز به تولیدکنندگان گفت: اگر به تولیدکنندگان ارز دولتی تخصیص داده نشود در تامین مواد اولیه برای کالاهای خود دچار مشکل می‌شوند. بنابراین امیدواریم دولت و مجلس شرایط را هرچه زودتر اعلام کنند. وی در پاسخ به این سوال فناوران که مشخصا پیشنهاد سندیکا و مجمع در این مورد چه بوده است، گفت: پیشنهاد این است که تک نرخی شدن ارز، مورد نظر همه است در صورتی که تولیدکننده بتواند از آن استفاده کند. همچنین بانک‌ها شرایط را برای ارایه تسهیلات به تولیدکنندگان آسان کنند و گشایش اسنادی با نرخ ثابت تعیین شده صورت بگیرد.
بازگشت فضا به دهه 70
در این نشست احمد علیپور، عضو هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان رایانه  نیز با بیان این مطلب که از دهه 80 به دلیل بالا رفتن درآمدهای نفتی سیاست دولت به تامین نیاز کشور بر اساس واردات تغییر یافت، گفت: در آن زمان با ثابت نگه داشتن نرخ ارز فعالان اقتصادی بیشتر به سوی واردات سوق پیدا کردند. وی افزود: البته در دهه 70 نیز به دلیل حمایت از تولید، برخی از اسم تولید سوءاستفاده‌های زیادی کردند و این باعث شد تفکرات در مورد تولید تغییر کند به گونه‌ای که هنوز رگه‌هایی از آن وجود دارد. احمد علیپور اضافه کرد: در هیات مدیره جدید بناست این تفکر را از بین ببریم و از تولیدکننده واقعی حمایت کینم. از آنجایی که فضا به دهه 70 برگشته و دولت دوباره به حمایت از تولید روی آورده است، حضور سندیکای تولیدکنندگان رایانه بیشتر نمود پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه تولید واقعی باید ارزش افزوده ایجاد کند،گفت: باید تولید تعریف شود و فضا به گونه‌ای باشد که تولیدکننده غیر واقعی نتواند از شرایط سوءاستفاده کند. وی افزود: در واقع تولیدکننده  واقعی شخصی است که برای تولید، سرمایه‌گذاری کند نه به صرف داشتن یک برگه به اسم تولیدکننده در مناقصات شرکت کند. علیپور همچنین در مورد نقش کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای گفت: من از اولین اعضای سازمان بودم و هنوز هم معتقدم سازمان تنها نهاد مردمی در حوزه فناوری اطلاعات است زیرا کمیسیون‌ها نقش راهبردی در سازمان دارند.البته امیدوارم این تعریف کماکان وجود داشته باشد و ادامه پیدا کند.  وی در ادامه با اشاره به توافق به عمل آمده بر تعرفه "all in one" گفت: سندیکای تولیدکنندگان رایانه، مجمع عالی واردات و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای بر سر تعرفه "all in one" به توافق رسیده‌اند و هیچ مشکلی در این مورد وجود ندارد.

علیپور سخنگوی سندیکا
ویدا سینا، خزانه‌دار سندیکای تولیدکنندگان رایانه هم در این نشست خبری با اعلام این خبر که علیپور از سوی هیات مدیره به عنوان سخنگوی سندیکا انتخاب شده است،گفت:  از این پس مهندس علیپور از جانب سندیکا با رسانه‌ها در تعامل خواهد بود.
وی افزود: یکی از بحث‌های دیگر، تعرفه است. همیشه در این زمان بحث تعرفه داغ‌تر می‌شود. یکسری از قطعات و تجهیزات رایانه هستند که مدعی تولید ندارند و همه معتقدیم تعرفه آنها باید به حداقل برسد. اما یکسری محصولات هستند که امکان تولید بالقوه آنها در کشور وجود دارد که به دلیل برخی سیاستگذاری‌های نادرست، بالفعل  نشده است.
وی اضافه کرد: یکسری تجهیزات است که سالیان سال جزو تولید محسوب شده‌اند و برای تولید آنها سرمایه گذاری‌های زیادی شده است که سندیکا از آنها حمایت می کند.
سینا تاکید کرد: مشکل تعرفه از نرخی است که در دفتر صادرات و واردات گمرک ثبت می شود و از نظر واردکننده این اختلاف قیمت تعرفه کالا یعنی اینکه دولت از تولید حمایت می کند.
وی گفت: مشکل از زمانی آغاز شد که وزارت صنایع نامه‌های تولیدکنندگان برای تعرفه 4 درصد را امضا نکرد و در این 8 سال اخیر به خاطر تثبیت شدن نرخ ارز فعالان اقتصادی به سمت واردات رفتند و تولید رشد نکرد.
وی در مورد تعرفه "all in one" گفت: برای تولید این محصول چند شرکت سرمایه‌گذاری‌های چند میلیارد دلاری کرده‌اند و به طبع، تعرفه آن نمی‌تواند پایین بیاید.
سینا همچنین در مورد اعتراض اتحادیه صنف فناوران رایانه به تعرفه "all in one" گفت: تعاملات در این زمینه با کمیسیون سخت افزارنظام صنفی رایانه‌ای، مجمع عالی واردات و سندیکای تولیدکنندگان رایانه بوده است و توانستیم مشکل را حل کنیم. تنها می‌توانم بگویم بی اطلاعی آقای میرمهدی موجب اعتراض و نامه نگاری شده است.
وی افزود: بعد از 20 سال صنف فناوری اطلاعات به بلوغ رسیده و همه می توانیم دور یک میز بنشینیم و مشکلات را حل کنیم. وی همچنین با بیان اینکه یکی دیگر از سیاستگذاری‌های سندیکا مساله پایش است،گفت: موسسه استاندارد کارخانجات تولیدی را پایش می‌کند و نشان می‌دهد که کارخانه فعال هست یا خیر، که دولت می تواند از این پتانسیل استفاده کند.

     


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :