fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 3098
تاریخ انتشار : 21 آبان 1390 10:47

نگاهی به سومین جلسه سومین هیات مدیره نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران

لابی ها و اختلاف ها

حالا دیگر چند هفته ای از آغاز به کار هیات مدیره دور سوم سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران می گذرد. نظام های صنفی استانی هم درگیر و دار انتخابات هیات مدیره خود هستند تا پس از اتمام تمامی انتخابات، نظام صنفی رایانه ای کشور رییس و شورای مرکزی اش را بشناسند.

در عین حال هیات مدیره نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، رفته رفته، طی سه جلسه‌ای که برگزار کرده، درحال شکل دادن کمیسیون‌ها و ساختار متناسب با برنامه‌هایی است که ارایه کرده است.
 البته اهمیت دادن به فضای رسانه‌ای در اهداف منتشر شده گروه اتحاد 15 (ائتلافی که اکثر کرسی‌های هیات مدیره سازمان را از آن خود کرد) وجود نداشت. به همین دلیل اطلاع رسانی در مورد نتایج و تصمیمات جلسات هیات مدیره محدود به خبر خلاصه شده‌ای می‌شود که روی سایت سازمان در دسترس است و گفت و گو با داوود حقگو، دبیر سازمان استانی به دستور مدیریت سازمان مقدور نیست، اما به هرحال همین اخبار خلاصه را اگر با شنیده‌ها از این سو و آن سو جمع بزنی، می‌شود به نمایی کلی از وضعیت هیات مدیره جدید سازمان نصر تهران دست یافت.
یکی از دستورات سومین جلسه هیات مدیره جدید، معرفی ساختار سازمان بوده دستور جلسه‌ای که داوود حقگو را به عنوان تشریح کننده ساختار در برابر هیات مدیره نشانده است. اما آنچه از ساختار در این جلسه بیشتر جلب توجه می‌کرد، بررسی برنامه عملیاتی سازمان نصر تهران بود که با اختلاف نظر همراه بود؛ اختلاف نظری که به نظر می‌رسد با توجه به تعدد دیدگاه‌ها، به‌خصوص بین اعضایی که از دو طیف اتحاد 15 و پیشنهاد 20 به هیات مدیره راه یافته‌اند، طبیعی است. اما نتیجه این اختلاف نظرها تشکیل کارگروهی از تمامی‌ شاخه‌ها به منظور جمع‌بندی نهایی نظرات اعضا بود. ترکیب این کارگروه متشکل از محمد کورش مومنی، لیلا لاریجانی،  علی آبادی، آزاد معروفی، مهرداد سیجانی با مسوولیت رضا کرمی ‌است. نگاهی کلی به ترکیب این کارگروه نشان می‌دهد که پیشنهاد 20 در آن عضوی ندارد و هرچند وظیفه این کارگروه صرفا جمع بندی نظرات اعضاست، اما به هرحال نبود پیشنهاد بیستی‌ها در آن جای سوال دارد و حتی شاید موید شنیده‌هایی باشد که درخصوص اختلافاتی که به هیات مدیره هم راه پیدا کرده باشد.
انتظار می‌رفت اختلاف دیدگاه‌هایی که در انتخابات دور سوم هیات مدیره نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران به شکل گرفتن دو ائتلاف انجامید و حتی به برخورد لفظی میان برخی از نزدیکان به دو ائتلاف منجر شد، پس از انتخابات در قالب  تصمیماتی به بار بنشیند که حاصل اجماع باشد. اما شنیده‌ها از هیات مدیره حاکی است که بخشی از اختلافات هنوز پابرجاست.
شنیده می‌شود که لابی‌گری‌ها هنوز به گونه‌ای ادامه دارد که عملا یکی از ائتلاف‌های انتخاباتی را از وزن لازم در تصمیم‌گیری‌ها  دور کرده است. این شنیده‌های تایید نشده حاکی است که اختلافات نه تنها میان اعضای دو ائتلاف بلکه میان اعضای هر کدام از ائتلاف‌ها هم بروز کرده است. گفته می‌شود برخی از اعضای اتحاد 15 با لابی‌گری‌هایی که درجریان است مخالفند. از میان اعضای پیشنهاد 20 نیز، علاوه بر نظراتی که در مخالفت و نگرانی از روال تصمیم‌گیری‌ها و لابی‌گری در انتخاب روسای کمیسیون‌ها شنیده می‌شود، نفراتی هم معتقدند که هیات مدیره روند درستی را در پیش گرفته است و روسا نه با لابی بلکه با خواهش از اعضا برای پذیرفتن مسوولیت انتخاب می‌شوند.
بر این اساس، بخشی از توجه فعالان صنفی و ائتلاف‌های انتخاباتی استان تهران، به انتخابات استانی جلب شده است. این موضوع بیشتر در میان اعضای پیشنهاد 20 صدق می‌کند. آنان امیدوارند که با مشخص شدن ترکیب هیات مدیره‌های استانی و انجام مذاکرات، در انتخاب رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور نقشی فعال ایفا کنند و جلوی تک قطبی شدن احتمالی نظام صنفی کشور را بگیرند.
البته بسیاری امیدوارند اختلاف نظرها در روند فعالیت سازمان اختلال ایجاد نکند و انتخاب روسای کمیسیون‌ها را دلیلی بر این موضوع می‌دانند. زیرا در میان روسای کمیسیون‌ها پیشنهاد 20 تا کنون دو نماینده داشته که با توجه به وزن این ائتلاف در هیات مدیره، تعداد قابل قبولی است. هرچند انتخاب روسای سایر کمیسیون‌ها به هفته‌های بعد موکول شده و با انتخاب آنها در نهایت ترکیب و وزن ائتلاف‌ها را می‌توان سنجید.
به هر حال انتظار می‌رود با توجه به سهم اتحاد 15 در هیات مدیره نصر تهران، اهداف ساختاری این ائتلاف شامل ­ افزايش مشاركت اعضا در ساختار و فعاليت‌هاي نظام صنفي، ­ تقويت نقش کميسيون‌ها در ساختار تصميم‌گيري و اجرايي و ­ تقويت ظرفيت‌هاي کارشناسي دبيرخانه در جهت پشتيباني از فعاليت کميسيون‌ها پیگیری شود، هرچند درمیان این اهداف شیوه‌ای برای تقویت نقش کمیسیون‌ها و تقویت دبیرخانه اعلام نشده و در مورد تقویت مشارکت اعضا نیز قضاوت هنوز زود است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :