fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 23978
تاریخ انتشار : 16 اسفند 1391 11:54

رییس کمیسیون شبکه سازمان نصر استان تهران:

تعرفه کیلویی تجهیزات شبکه، مانع رشد ضریب نفوذ اینترنت است

موضوع تعرفه تجهیزات شبکه و محاسبه کیلویی آن دیروز در گفت وگویی رادیویی با حضور کارشناسان بررسی شد.

افتانا- حمیدرضا بابادی‌نیا رییس کمیسیون شبکه و امنیت سازمان نصر کشور گفت: مشکلی که وجود دارد حقوق و عوارضی است که برای تعرفه تجهیزات شبکه در سال ۹۱ اعلام شده است، تعرفه‌ای از قرار چهار درصد و یا کیلویی ۱۵هزار تومان، هر کدام که بیشتر بود.
وی کمسیون ماده یک را متولی این نرخ‌گذاری نادرست معرفی کرد و این‌گونه گفت: طبق عرف، کمسیون ماده یک وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت، مسوولیت این نرخ‌گذاری را در ابتدای هر سال بر عهده دارد و با انتشار کتاب تعرفه، گمرکات کشور ملزم می‌شوند بر اساس این کتاب حقوق و عوارض گمرکی تجهیزات مختلف از جمله شبکه را اخذ کنند.
بابادی‌نیا افزود: مساله این است که چطور در رابطه با صنف فناوری اطلاعات با توجه به این همه رشد تکنولوژی، برای چنین عمل مهمی که به زیرساخت‌های کشور متصل است چنین ساده‌انگاری کرده‌ایم و چنین مطلبی را مکتوب در کتاب قانون ذکر کرده‌ایم.
وی در توضیح چگونگی ارزیابی آن افزود: بر اساس فاکتوری که هر واردکننده برای کالا دارد، پس از تایید سیستم ارزیابی چهار درصد آن فاکتور که نرخ مبنای ارز آن هم نرخ اتاق بازرگانی است اخذ می‌شود و یا کیلویی ۱۵ هزار تومان، به این معنا که اگر مبلغ وزنی آن بیشتر از مبلغ چهار درصد آن بود، مبلغ فوق به عنوان حقوق عوارض گمرکی مطالبه می‌شود.
رییس کمیسیون شبکه سازمان نصر کشور با اشاره به هشت هزار شرکت عضو این سازمان گفت: کاملا مشخص است سندیکای مخابرات با ۸۴ عضو چه پوششی از این صنعت را در بر می‌گیرد. تنها چیزی که در این رابطه به ذهن می‌آید این است که کسی که به چنین شکل این ارزش گذاری را انجام می‌دهد هیچ‌گونه شناختی در رابطه با موضوع ندارد و صرفا به دنبال اخذ حقوق به صورت کیلویی است، که عملا با فلسفه فناوری اطلاعات که علمی است مرتبط با تکنولوژی پیشرفته، سنخیت ندارد.
آزاد معروفی رییس کمیسیون شبکه سازمان نصر تهران نیز در این برنامه در خصوص کارکرد سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، آن را صنفی متولی ساماندهی بازار با تمامی گروه‌ها و رده‌های رایانه‌ای کشور دانست و یادآور شد: این سازمان از تصویب مجلس شورای اسلامی گذشته و حکم ریاست آن هم توسط شخص رییس‌جمهور اعطا شده است. پس از لحاظ سازمانی نسبت به دیگر سازمان‌ها قصوری نسبت به آن نباید وجود داشته باشد اما متاسفانه تاکنون توجه شایاسته‌ای به آن نشده است.وی گفت: در کمسیون ماده یک از بخش ICT باید متخصصانی حضور داشته باشند و این درحالی است که فقط از اعضای سندیکای مخابرات دعوت به عمل می‌آید.
معروفی با توضیح مسایل پیش آمده بین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و سندیکای مخابرات گفت: با وجود جلسات متعدی که با سندیکا برگزار شده و با وجود ارایه دلایل تخصصی و کارشناسی، آنها با نگاه مخابراتی به این مساله تحت هیچ عنوانی حاضر به پذیرش این نظرات که در راستای رسیدن به اهداف دوسویه بود نشدند، که در نهایت موجب شد آنچه به دست مصرف‌کننده نهایی که عموما مصرف‌کننده‌های خانگی، دانشگاهی و SOHO هستند با ۲۰ تا ۱۳۰ درصد افزایش تعرفه همراه باشد.
وی افزود: جالب است که سازمانی با ۸۰۰۰ عضو در سطح کشور و تشکیلات کشوری با تخصص در تمامی شاخه‌های فناوری اطلاعات در مقام مشاوره قرار نمی‌گیرد، از طرفی سازمانی با تعداد اندکی عضو در حوزه‌ای بی‌ربط نظر مشورتی ارایه می‌کند و نهایتا آن نظر به حوزه آی‌تی کشور تعمیم داده می‌شود. سوییچ‌های مخابراتی تعریف مشخص خود و سوییچ‌های شبکه تعریف و کارکرد خاص خود را دارند. سندیکای مخابرات در تعرفه‌گذاری حوزه خود صاحب‌نظر هستند، اما در جایگاه‌های تخصصی باید برای تخصص‌های هم احترام قائل بود.
وی یکی از پیامدهای این ارزش‌گذاری نادرست را افزایش قیمت تمام شده کالا و در نتیجه آسیب به زیرساخت‌های کشور دانست و گفت: طبق آمار ITU ضریب اینترنت در ایران از سال ۸۷ تا ۹۰ از ۸/۲۱ درصد به ۴۳ درصد رسیده است و این میزان رشد، نشان‌گر قدم در راه رسیدن به چشم‌انداز پنج ساله است که پیش‌بینی می‌شود به۴۰ میلیون کاربر ADSL در کشور برسد، اما متاسفانه با این سیاست اتخاذ شده به این افق نخواهیم رسید.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :