fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 238943
تاریخ انتشار : 26 اردیبهشت 1397 12:39

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری:

اقدامات در زمینه بازگشت نخبگان نتیجه داد

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: ایران باید نوع نگاه خود را از سیاست های اعزام به سیاست های بازگشت جوانان ایرانی به کشور خود تغییر دهد. اقدامی که در 3 ساله گذشته انجام شده و نتیجه بخش بوده است.

معاونت علمی ریاست جمهوری – سورنا ستاری در نشست آسیب شناسی مهاجرت و بازگشت ایرانیان مستعد و تحصیل کرده گفت: با نگاهی  به آمارهای موثق بین المللی، ایران از منظر کلی جزو کشورهای مهاجر فرست محسوب نمی شود.
وی با بیان روند مثبت جذب و ماندگاری دانشجویان در سال های اخیر گفت: برای مثال ابتدای انقلاب 170 هزار دانشجو داخل ایران و 100 هزار دانشجو ایرانی در خارج از کشور تحصیل می کردند. از 100 هزار نفر 57 هزار دانشجو در آمریکا بودند. در آن زمان ما بزرگ ترین کلونی دانشجو خارجی در آمریکا بودیم. مقامی که امروز چین با بیش از 350 هزار دانشجو دارد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این که این که تعداد دانشجویان ایرانی که خارج از کشور تحصیل می کنند در این سال ها از 100 هزار نفر به 90 هزار نفر رسیده و افت داشته است، گفت: محصلین دانشگاهی داخل کشور با رقم 4 میلیون و 800هزار نفر نزدیک به 26 برابر شده است. تعداد دانشجویان ایرانی محصل در آمریکا از 57 هزار نفر به 12 هزار نفر رسیده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تاکید بر این که باید به جای سیاست های اعزام روی سیاست های بازگشت و ماندگاری نخبگان تمرکز شود، اظهار کرد: با اجرایی کردن این سیاست ها به صورت پایلوت در چند سال اخیر توانسته ایم بیش از 2هزار نفر را به کشور بازگردانیم. 
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با یادآوری این نکته که از کشور کره هشت برابر و عربستان پنج برابر ایران در کشور امریکا دانشجویان مشغول به تحصیل هستند، بیان کرد: این که جوانان ما خارج از کشور تحصیل کنند اتفاق بدی نیست اما سیاست گذاری کشورها باید به گونه ای باشد که زمینه جذب و ماندگاری نخبگان در ایران بعد از تحصیل و همکاری آنان در عرصه های علمی و فناوری فراهم شود.
رئیس ستاد فرهنگسازی علم و فناوری، ایجاد انگیزه های جدید، اصلاح سیاست ها و فرهنگسازی در جهت ایجاد زیست بوم کارآفرینی و نوآوری را از گام هایی دانست که در دوره سه ساله گذشته توسط معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان در راستای جذب و ماندگاری نخبگان برداشته شده است.
ستاری به پیاده سازی موفق مدل جذب و ماندگاری نخبگان در چندسال اخیر پرداخت و گفت: پیش از این سابقه نداشته است که بتوانیم سالیانه حدود 300 تا 400 نفر از افرادی که در 100 دانشگاه برتر دنیا تحصیل کرده اند را به کشور بازگردانیم البته این مدل ممکن است ضعف هایی داشته باشد که باید بر روی آن بحث صورت گیرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :