fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 235092
تاریخ انتشار : 13 اسفند 1396 10:50

رییس کنفدراسیون صادرات ایران:

نوسان نرخ ارز فرصت تصمیم گیری را از تجار می گیرد

رییس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: اینکه چهار سال نرخ ارز را سرکوب کرده و به هر دلیلی قادر نباشیم قیمت آن را در سطح استانداردهای جهانی یعنی مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی نگه داریم و در نهایت در طول دو ماه افزایش بی سابقه را تجربه کنیم، تاثیر منفی بر تجارت خارجی و البته صادرات دارد و فرصت برنامه ریزی را از تجار می‎گیرد.
undefined
فناوران - محمد لاهوتی گفت: با روال موجود ثباتی که دولت یازدهم از آن به عنوان یک دستاورد یاد می کند تحت الشعاع قرار می گیرد و تنش های ارزی مطلوب صادرکنندگان نیست. البته باید توجه داشت که ثبات با تثبیت متفاوت است.
لاهوتی اضافه کرد: پس از برجام صادرات ما روند رو به رشدی داشت به خصوص در دیپلماسی بین المللی که ایجاد شد توانست به فعالان این حوزه کمک زیادی کند. در دنیای امروز روابط کشورها و دیپلماسی اقتصادی تاثیر مستقیمی بر روند تجارت دارد.
وی گفت: به طور مثال بازار عراق به یکی از بازارهای صادرات سنتی بازار اصلی ما تبدیل شده و نیاز مبرمی به دیپلماسی و چانه زنی مقامات دارد. در این بازار ترکیه مهم ترین رقیب ما محسوب می شود و با توجه به اینکه ما روابط سیاسی بهتری نسبت به این کشور با دولت و مردم عراق داریم بایستی از نظر سیاسی و دیپلماسی برای حل مشکلات در این کشور بیشترین تلاش را انجام دهیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به تغییراتی که در وزارت خارجه پیش آمده و افزوده شدن معاونت اقتصادی، امیدواریم دیپلماسی سیاسی به کمک صادرکنندگان ما در افغانستان و عراق بیاید.
لاهوتی در خصوص تراز تجاری کشور در سال جاری گفت: مثبت نگه داشتن تراز تجاری یک هدف والا و اساسی است اما نوع بالا نگه داشتن آن مهم است.
وی ادامه داد: مثبت بودن یعنی اینکه ما صادرات را افزایش دهیم نه اینکه جلوی واردات را بگیریم چون این کار عملا برای ما دستاوردی نخواهد داشت.
لاهوتی افزود: ۸۰ درصد کالاهای وارداتی ما واسطه ای و سرمایه ای است و تنها ۲۰ درصد وارادات ما کالای مصرفی است که برخی از آنها هم دارو است که جزو نیازهای اساسی محسوب می شود.
وی ادامه داد: به نظر من درباره اینکه تراز تجاری مثبت یا منفی است نباید بحث کرد باید به دنبال این باشیم که صادرات را افزایش دهیم.
وی در خصوص دستور جدید بانک مرکزی مبنی بر توقف ثبت سفارش با دلار گفت: بانک مرکزی اعلام کرده که واردات از چهار کشور فقط با خرید ارز از بانک مرکزی انجام می شود که این چهار کشور نیز بیشترین صادرات را به کشور ما دارند وقتی بانک مرکزی منابع ارزی ندارد و نمی تواند در سیستم جابه جایی خود از دلار استفاده کند پس مجبور است به سمت ارزهای دیگر و ریال برود.
وی در خصوص تاثیرگذاری این تصمیم بانک مرکزی روی قیمت نهایی کالاها گفت: برخی کالاها قیمت پایه آنها به دلار است و فروشنده نیز حاضر نیست که آن را به نرخ ارز دیگری بفروشد مگر اینکه خریدار هزینه تبلیغ را بپردازد که این عمل می تواند باعث افزایش قیمت ها شود.
وی گفت: به هرحال تقاضا برای واردات کاهش پیدا نخواهد کرد و من فکر می کنم بانک مرکزی با تفکر این تصمیم را گرفته و راه حلی برای جلوگیری از افزایش قیمت دارد.
لاهوتی افزود: بانک مرکزی در دولت یازدهم نشان داد که حاضر نیست به هر قیمتی تصمیمی را اجرایی کند که نمونه تک نرخی کردن ارز بود با وجود آنکه رییس بانک مرکزی بارها اعلام کرد که ما ارز را تک نرخی می کنیم اما چون شرایط آن مهیا نشد این کار را نکرد.
وی ادامه داد: بانک مرکزی می توانست اعداد کوچک مثل کمتر از ۱۰۰ هزار دلار را از این امر مستثنی کند اما با وجود اتفاقاتی که در چند هفته اخیر در بازار ارز رخ داد می خواهند با این ابزار بازار را کنترل کنند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :