fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 223742
تاریخ انتشار : 8 آبان 1396 9:53

بررسی شیوه و دلایل ادغام FCPها

همه برای رقابت با یکی

فناوران- سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای جبران عقب ماندگی های بازار اینترنت ثابت کشور، از سال 94 ارایه پروانه های 20 میلیارد تومانی ارتباطات ثابت (FCP) را در دستور کار خود قرار داد تا این شرکت ها بتوانند علاوه بر اینترنت پر سرعت ADSL خدماتی از قبیل تلفن ثابت، تلفن مبتنی بر IP یا همان VOIP، اینترنت نسل چهارم TD–LTE، خدمات وای فای، فیبر نوری و چند مورد سرویس دیگر را ارایه دهند و به این ترتیب 17 شرکت موفق به دریافت مجوز FCP شدند.

اما پس از گذشت قریب به دو سال، به دلیل افت شدید بازار این شرکت ها در جذب مشتری و ناتوانی برای  گسترش و توسعه بازار اینترنت ثابت، برخی از این شرکت ها تصمیم گرفتند، باهم ادغام شوند تا بتوانند با شرکت مخابرات به رقابت بپردازند.
در همین راستا،  شنبه ششم آبان ماه، دو شرکت بزرگ حوزه ارتباطات ثابت کشور یعنی های وب (داده گستر عصر نوین) و پارس آنلاین با یکدیگر ادغام شدند تا با یک نام و نشان، حضوری پرقدرت تر را در بازار ارتباطات کشور رقم بزنند و گویا مذاکره با دیگر شرکت های ارایه کننده اینترنت ثابت و دارندگان پروانه FCP  برای پیوستن به این ادغام ادامه دارد و  تا دو روز آینده آسیاتک نیز با شرکت های وب ادغام خواهد شد.
بر اساس توافق صورت گرفته، مقرر شده سهام شرکت پارس آنلاین تماما به شرکت های وب و بخشی از سهام های وب به پارس آنلاین  منتقل  شود و در عین حال سعید فاتح و عبدالله فاتح نیز به عنوان سهامداران اصلی مجموعه پارس آنلاین، در دوره جدید نیز جزو سهامداران و اعضای هیات مدیره های وب خواهند بود. البته روند ادغام دو شرکت در ماه های آتی و نهایتا تا پایان سال جاری تکمیل خواهد شد.

 استقبال از ادغام دیگر FCP ها با های وب
عبدالله فاتح، مدیر عامل پارس آنلاین درباره ادغام این شرکت با های وب و دلایل آن به فناوران گفت: 
برای مدیریت منابع مالی و به دلیل سیاست وزارت ارتباطات مبنی بر فعالیت چند شرکت بزرگ FCP بجای 17 شرکت، تصمیم گرفتیم تا با شرکت های وب ادغام شویم تا بتوانیم گام های بلندی برای توسعه ارتباطات ثابت در کشور برداریم.
وی درباره دلیل انتخاب شرکت «های وب» نیز گفت: فرایند ورود شرکت ها به بورس حدود یک سال زمان می برد و از آنجا که شرکت های وب این مسیر را طی کرده بود، بهترین گزینه ما برای ادغام به شمار می رفت.
وی با بیان اینکه طبق فرایند زمانبندی شده تمام سهام پارس آنلاین به های وب منتقل خواهد شد و  بخشی از سهام های وب به پارس آنلاین، افزود: صحبت های اولیه برای جذب سرمایه گذار خارجی نیز شده است و  زمانی که قطعی شد، درباره آن اطلاع رسانی خواهیم کرد.
فاتح گفت: از ادغام شرکت های FCP با های وب استقبال می کنیم، زیرا اینگونه قدرت بیشتری برای توسعه فعالیت خواهیم داشت.
وی درباره موضع سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از ادغام شرکت های FCP گفت: وزیر ارتباطات نظر مثبتی درباره این ادغام داشتند و رگولاتوری نیز به صورت شفاهی نظر مساعد خود را اعلام کرده و قول داده است که همراهی لازم را به عمل آورد تا شرایط رقابتی با شرکت مخابرات ایران پیدا کنیم.

 تصمیم گیری آسیاتک تا  دو روز دیگر
شرکت آسیاتک نیز مدتی است مذاکرات خودش را با های وب برای پیوستن به این ادغام آغاز کرده و به گفته روابط عمومی آن تا دو روز دیگر نتیجه به طور رسمی اعلام خواهد شد. بر اساس این گزارش،  از آنجا که آسیاتک مقدمات ورود به بورس را طی کرده است، به همین دلیل ملاحظات فنی جدی برای ادغام در های وب وجود دارد که نیازمند بررسی های بیشتری است.

 موضع نصر کشور درباره ادغام FCPها
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور نیز این اقدام های وب و پارس آنلاین را ماحصل سیاست گذاری های دولت یازدهم و شروع یک فعالیت اقتصادی برای رفع خلاءهای موجود در بازار ارتباطات ثابت کشور دانست.  
ناصر علی سعادت گفت: تجربه جهانی از ادغام شرکت ها یا جابه جایی سهام آنها مثبت بوده و در نهایت منجر به ارایه سرویس بهتر به مصرف کنندگان ارتباطی شده است.
رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای با بیان اینکه ادغام شرکت های ارتباطات ثابت (FCP) به هیچ عنوان نباید شوکه کننده باشد؛ زیرا از این پس نیز ممکن است اخباری به این شکل مجددا به گوش برسد، گفت: از مدت ها قبل که پروانه های FCP در دولت یازدهم مصوب شد و هزاران پروانه ISP، ISDP، PAP، PSTN و VoIP جای خود را به آن دادند، بحث بازارسازی ارتباطات مطرح بود.
وی اضافه کرد: بعد 10 سال از گذشت فعالیت پروانه های ISP، ISDP، PAP، PSTN و VoIP حاکمیت حوزه ارتباطات متوجه شد که رشد کافی در حوزه ارتباطات نداشتیم و از این جهت به سمت تعریف پروانه های جدید FCP و Servco رفت تا با ادغام پروانه های ثابت بتواند هم افزایی ایجاد کند و توان بخش خصوصی را در اجرای پروژه های ارتباطی بالا ببرد.
سعادت با بیان اینکه آن زمان تصمیم بر این شد تا با حفظ حقوق تمامی فعالان قدیمی حوزه اینترنت کشور، پروانه FCP با رویکرد توسعه ملی ارایه شود، گفت: نتیجه ارایه این پروانه را امروز شاهد هستیم؛ شرکت های دارنده این پروانه به این نتیجه رسیده اند که برای نقش آفرینی در این حوزه اقتصادی باید توان یکپارچه ای داشته باشند و پروانه خالی کاری از پیش نمی برد.
وی با بیان اینکه ادغام شرکت های دارنده پروانه ارتباطات ثابت ماحصل سیاستگذاری در دولت یازدهم مبنی بر تجمیع پروانه هاست، گفت: این ادغام ها که در نهایت منجر به شکل گیری چند برند بزرگ در کشور با توان رقابتی در بازارهای منطقه می شود، شروع یک فعالیت اقتصادی است و اگر شرکت ها تنها پروانه ای گرفته باشند تا با فروش آن به سودی از بازار ارتباطات برسند، به راحتی از این گردونه رقابتی حذف خواهند شد.
سعادت معتقد است که براساس ارزیابی های رگولاتوری بازار ارتباطات ثابت کشور قابلیت رشد هفت برابری را دارد؛ اما شاید با تعداد 17 شرکت دارنده FCP که هر کدام یک میزان توان مشخص دارند، نتوان این ظرفیت را فعال کرد؛ اما ادغام این شرکت ها در یکدیگر باعث رشد توان و تحقق زودهنگام خلاءهای موجود در بازار ارتباطات ثابت کشور می شود.
وی بار دیگر افزود: در دولت قبل بحث ادغام ظرفیت بخش خصوصی برای شکل گیری بازار ارتباطی رقابتی و قابل بسط به دیگر نقاط دنیا پیش کشیده و پایه های آن ریخته شد؛ سیاست امروز دولت در حوزه ICT نیز همچنان همان رویه سابق است و کلیه اتفاقاتی که در این حوزه به وقوع می پیوندد، نه تنها دستوری بلکه کاملا مختارانه است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :