fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 217543
تاریخ انتشار : 29 مرداد 1396 10:18

تکلیف اتحادیه کسب‎و‎کارهای اینترنتی فردا روشن می شود

پس از کش و قوس‎های فراوان میان دستگاه‎های دولتی و خصوصی و به رغم وجود مخالفان و موافقان بسیار زیاد، سرانجام تیرماه سال‎جاری تشکیل اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی از سوی مرکز امور اصناف و بازرگانان کلید خورد و فردا صبح (روز دوشنبه 30 مرداد) با حضور 36 کاندیدا نخستین انتخابات هیات مدیره آن برگزار خواهد شد.

فخری زارع
zarefakhri@
 دعوت برای حضور در انتخابات
چندی پیش وزارت صنعت، معدن و تجارت از دارندگان مجوز کسب و کارهای خواست تا در صورت تمایل برای تشکیل این اتحادیه آمادگی خود را اعلام کنند. 
بر این اساس، پس از فراخوان دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور برای شرکت در انتخابات هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای اینترنتی، 33 نفر به عنوان نامزد هیات مدیره  و 3 نفر به عنوان بازرس برای این دوره از انتخابات ثبت نام کردند و هیات عالی نظارت به بررسی صلاحیت آنها پرداخت و لیست کاندیداها را اعلام کرد. اما نکته جالب در لیست کاندیداها این است که برخی از آنها سایت یا فروشگاه مجازی مشخصی ندارند یا فاقد بازدیدکننده هستند. محمد میاحی، یکی از کاندیداهای انتخابات هیات مدیره در این باره گفت: کاندیداها در وهله نخست باید جواز کسب فروشگاه های مجازی را داشته باشند و سایت، فروشگاه و درگاه بانک نیز از سوی وزارت صنعت بررسی شده است. بنابراین مشخص نیست تعداد محدود کاندیداهایی که فاقد فروشگاه یا سایت هستند، چگونه در این لیست گنجانده شده‎اند. وی با بیان اینکه فروشگاه مجازی لوازم دیجیتال کامپیوتر باران 4 سال پیش راه اندازی شد، گفت: هدف عمده من برای حضور در انتخابات ضمن ساماندهی کسب و کار و خدمات پس از فروش، حمایت از فروشگاه های اینترنتی کوچک است.
میاحی اضافه کرد: فروشگاه های مجازی مانند شمشیر دو لبه هستند، اگر بر فعالیت آنها نظارت نشود هم به فروشگاه های با اصالت و هم به مصرف کننده ضرر می رسانند.
 حضورتنها 180  نفر پای صندوق رای
رییس اتاق اصناف و رییس مرکز اصناف و بازرگانان در جلسه ای که روز چهارشنبه با کاندیداهای انتخابات هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی داشتند، اعلام کردند که 180 نفر مجوز فروشگاه های مجازی دارند و می توانند در این انتخابات شرکت کنند.
این در حالی است که به گفته عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی طبق آمارها، بالغ بر ۱۷ هزار شرکت مرتبط با کسب وکارهای اینترنتی، هم اکنون نماد اعتماد الکترونیکی (E نماد) دارند و اینگونه به نظر می رسید تعداد رای دهندگان بسیار بیشتر از 180 نفر باشد. رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران نیز از این موضوع متعجب بود و در این باره به فناوران گفت: ما هم فکر می کردیم تعداد رای دهندگان بسیار بیشتر از 180 نفر باشد؛ زیرا فقط حدود 80 تا 90 مجوز فروشگاه اینترنتی از سوی اتحادیه فناوران صادر شد.
سیدمهدی میرمهدی افزود: این امر نشان می‎دهد هنوز بسیاری از فروشگاه‎هایی که نماد اعتماد دارند، اقدام به دریافت مجوز کسب و کار نکرده اند. وی اضافه کرد: امیدوارم با تاسیس این اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی شکل قانونی به خود بگیرند و تمام فروشگاه های مجازی بزرگ و کوچک جواز کسب دریافت کنند.
 حمایت اتحادیه فناوران از کاندیداها
رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران همچنین با اعلام حمایت اتحادیه از تمام کاندیداها گفت: درست است که میاحی قبلا در هیات مدیره اتحادیه حضور داشته و به گونه ای نماینده اتحادیه فناوران در انتخابات محسوب می شود؛ اما به طور قطع تمام کاندیداها مورد حمایت اتحادیه هستند.
 ضرورت تشکیل اتحادیه کسب وکارهای مجازی
در همین حال، علی عوض پور دبیرکل اتاق اصناف ایران هم درباره  فرآیند انتخاب اعضای این اتحادیه گفت: پس از برگزاری چندین جلسه ، فراخوانی مبنی بر ثبت نام نامزدهای واجد شرایط داده شد. کسانی که ثبت نام کردند و براساس شرایط ۱۰ گانه ماده ۳ آیین نامه نظام صنفی  مورد تایید واقع شدند، می توانند تا روز رای گیری به صورت قانونی تبلیغ کنند. عوض پور به پایگاه خبری اتاق اصناف گفت: اسامی داوطلبان در اختیار رای دهندگان قرار می گیرد، در ضمن سیستم انتخاباتی به شکل الکترونیکی ایستگاهی است که رای دهندگان می توانند با مراجعه به مکان های در نظر گرفته شده به فرد مد نظر خود رای بدهند. دبیرکل اتاق اصناف ایران اضافه کرد: با توجه به پراکندگی کسب وکارهای مجازی در سطح کشور علاوه بر اتاق اصناف ایران که مسوولیت اجرایی این انتخابات را بر عهده دارد، تعدادی از مراکز استان ها هم برای این منظور انتخاب شده اند ؛ استان های آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی، البر ز، اصفهان ، خراسان رضوی ، فارس و یزد مکان هایی هستند که با همکاری اتاق های اصناف و سازمان های صنعت و معدن تجارت محل رای گیری هستند.
 اطمینان در سلامت برگزاری انتخابات
عوض پور با اظهار اطمینان در سلامت برگزاری الکترونیکی این انتخابات افزود: هدف اصلی از تشکیل این اتحادیه نه تنها دادن تصدی و اختیار به فعالان حوزه کسب و کار مجازی است ؛ بلکه با مدیریت افراد توانمند و متخصص در راس این تشکل می توان انتظار داشت کسب و کار و تجارت الکترونیکی در مسیر صحیح و با سرعت بیشتری پیش رود. وی اضافه کرد: حلقه مفقوده ارتباطی بین دولت  و فعالان حوزه کسب و کار مجازی این تشکل است ؛ چنان که کارشناسان این حوزه می توانند از طریق مطالبات ؛ ایده ها و پیشنهادات نوین خود را در اختیار مسوولان قرار دهند، در مقابل مسوولان با همکاری این تشکل دانش محور، می توانند از نظرات و نوآوری های ایشان در راستای اصلاح مقررات و قوانین ، توزیع محصول  و همچنین کمک به سیستم حمل و نقل و ترافیکی استفاده کنند. عوض پور همچنین اجرای قوانین مالیاتی براساس شفاف سازی اطلاعات را دیگر مزیت ایجاد اتحادیه کسب وکار مجازی دانست و گفت : این تشکل رابطی بین بازار و دولت خواهد شد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :