fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 216838
تاریخ انتشار : 17 مرداد 1396 10:30

رییس کنفدراسیون صادرات پیشنهاد داد:

اولویت های پنج گانه بهبود شرایط صادرات کشور

رییس کنفدراسیون صادرات واقعی سازی نرخ ارز، منطقی شدن نرخ تسهیلات بانکی، ساماندهی وضعیت حمل ونقل، احیای ارتباطات بانکی با سایر کشورها و ارائه بسته های حمایتی را به عنوان 5 اولویتی مطرح کرد که باید در دستورکار دولت دوازدهم قرار بگیرد تا صادرات از شرایط نامطلوب خود خارج شود.

اتاق ایران - محمد لاهوتی با تشریح وضعیت صادرات غیرنفتی در 4 ماهه ابتدای سال جاری گفت: بر اساس آمارهایی که گمرک ایران به تازگی از تجارت خارجی منتشر کرده است، میزان تجارت خارجی ایران در این مدت 29.3 میلیارد دلار بوده ضمن اینکه حجم تجارت 6 درصد رشد داشته است.
این فعال اقتصادی بزرگ ترشدن سهم تجارت خارجی ایران در این مدت را به دلیل افزایش واردات دانست و گفت: در این مدت صادرات کاهش داشته و دولت با برنامه های سالیانه خود در این حوزه فاصله پیدا کرده است.
لاهوتی ادامه داد: برخی معتقدند که افزایش واردات برای اقتصاد کشور مناسب نیست، درحالی که معتقدم اگر حجم و تنوع واردات ایران، به نحوی باشد که کالاهای واسطه ای و تجهیزات را دربرگیرد، افزایش واردات به معنای رشد تولید داخلی کشور است.
وی گفت: موضوع صادرات از دو جنبه تأمل برانگیز است، به این معنا که صادرات ایران در طول دولت یازدهم ثابت مانده و افزایشی نداشته است، درحالی که بیشترین حجم سبد صادراتی مربوط به مشتقات نفتی است، ولی در قسمت سایر کالاها در 4 ماهه امسال، با رشد منفی 15 درصد مواجه هستیم که نشان می دهد از اهداف فاصله زیادی داریم.
رییس کنفدراسیون صادرات، میانگین قیمت کالاهای صادراتی را 358 دلار در هر تن عنوان کرد و گفت: این رقم به رغم رشد، نشان می دهد که فروش کالاهای صادراتی ایران بیشتر خام و واسطه تولید بوده تا کالاهای تمام شده، بنابراین باید سیاست گذاری های کشور به نحوی باشد که در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی، صادرات با ایجاد ارزش افزوده بالاتر انجام شود.
وی با بیان اینکه در چهارماهه ابتدای سال امارات و هند، سهم کمتری را در تجارت خارجی کشور داشته اند، اظهار داشت: خوشبختانه ارتباطات مستقیم ایران با بازارهای صادراتی برقرار شده و واسطه ها در حال حذف شدن هستند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان اینکه دولت در بودجه امسال 120 میلیارد تومان را به عنوان مشوق صادراتی در نظر گرفته است، گفت: با گذشت 5 ماه از سال هنوز این بسته حمایتی ابلاغ نشده که به نظر می رسد سرعت در اجرای حمایت ها کند است و دلیل اینکه صادرات رشد قابل توجهی پیدا نکرده یا با رشد منفی مواجه است، عدم توجه ویژه به صادرات 
است.
لاهوتی رقم در نظر گرفته شده در بودجه کشور برای حمایت از صادرات را بسیار کمتر از حجم صادرات کشور ارزیابی کرد و افزود: البته قرار است از منابع صندوق توسعه ملی و بانک ها، 6800 میلیارد تومان با نرخ تسهیلات ارزان قیمت در اختیار صادرات قرار گیرد که اگر این اتفاق رخ دهد، بخشی از مشکلات صادرات حل خواهد شد.
وی گفت: به رغم وعده های دولت یازدهم مبنی بر یکسان شدن نرخ ارز، همچنان شاهد چند نرخی در این عرصه هستیم. هرچند معتقدیم واقعی شدن نرخ ارز مهم تر از یکسان سازی آن است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :