fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 21678
تاریخ انتشار : 1 بهمن 1391 10:18

رییس کمیسیون واردات اتاق ایران:

لپ تاپ و موبایل هنوز ثبت سفارش نمی شود

در حالی که پیش از این رییس سازمان توسعه تجارت از احتمال اختصاص ارز مبادله ای به کالاهای اولویت 9 خبر داده بود، رییس کمیسیون واردات اتاق ایران از افزایش واردات غیرقانونی بخشی از کالاهای موجود در این اولویت به دلیل عدم ثبت سفارش آنها خبر می دهد.

ایسنا- مجیدرضا حریری، رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران درباره نحوه واردات کالاهای اولویت 10 به کشور با توجه به عدم ثبت سفارش این کالاها گفت: نه تنها کالاهای اولویت 10 بلکه بخشی از اولویت‌های هشت و 9 نیز به راحتی ثبت سفارش نمی‌شوند.
وی افزود: این در حالی است که ثبت سفارش این اولویت‌ها نیز الزاما به معنای دریافت ارز و واردات آنها به کشور نیست.
او با بیان اینکه واردات و تهیه ارز این کالاها از طریق قانونی مشکل‌ساز شده است، گفت: نه تنها ثبت سفارش کالاهای اولویت 10 انجام نمی‌شود بلکه برخی کالاهای اولویت 9 نظیر خودروهای زیر دو هزار و 500 سی.سی و موبایل و لپ‌تاپ نیز همچنان اجازه واردات ندارند، حتی با ارز آزاد.
رییس کمیسیون واردات اتاق ایران گفت: قاعدتا هر نوع ممانعتی در واردات قانونی بازار را برای واردات غیرقانونی و قاچاق آماده می‌کند زیرا واقعیتی به نام مصرف و تقاضای برای خرید این کالا موجود است و بخش‌هایی که تقاضا برای آنها زیاد است از طریق قاچاق تامین می‌شود.وی در واکنش به اینکه اعلام شده بود کالاهای اولویت 9 قرار است ثبت سفارش شوند گفت: این صحبت‌ها گفته می‌شود ولی در عمل این اتفاق نمی‌افتد. اگر از تمام فعالان اقتصادی در سطح بازار بپرسید که آیا توانسته‌اند اتومبیل زیر دو هزار و 500 سی.سی را ثبت سفارش کنند که جزو کالاهای اولویت 9 است پاسخ منفی می‌دهند.حریری افزود: موبایل و لپ‌تاپ هم هنوز ثبت سفارش نمی‌شود زیرا در اولویت‌بندی کالاهای گروه 9 و 10 اختلاف‌نظر وجود دارد.
رییس کمیسیون واردات اتاق ایران با بیان اینکه سخنگوی مرکز مبادله ارزی به صراحت اعلام کرده است که ما تا اولویت هشت را ثبت سفارش می‌کنیم، افزود: ولی از طرف دیگر سازمان توسعه تجارت حرف دیگری را زده و می‌گوید تا اولویت 9 را ثبت سفارش می‌کنیم. حتی خود رییس سازمان توسعه تجارت نیز به بانک مرکزی طی ارسال نامه‌ای اعلام کرده بود چرا کالاهای اولویت 9 ثبت سفارش نمی‌شوند.وی افزود: آنچه که در عمل رخ می دهد عمده واردات از طریق ارز آزاد است نه ارز مبادله‌ای. به این معنی که واردات به طور عمده با ارز آزاد انجام می‌شود.
حریری در پاسخ به این سوال که آیا کالاهای اولویت 10 به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود گفت: کالاهای اولویت 10 موجود در بازار به طور رسمی یا موجودی انبارهاست که پیش از ممنوعیت وارد کشور شده است یا اینکه قاچاق هستند.
رییس کمیسیون واردات اتاق ایران گفت: زمانی که فعالیت را برای افراد قانونمند محدود و غیرممکن می‌کنیم جای فعالیت قانونمند را به افرادی می‌دهیم که فعالیت آنها غیررسمی و غیرقانونی است.
گفتنی است پیش از این رییس سازمان توسعه تجارت خبر داده‌ بود که بانک مرکزی در حال فراهم کردن ساز و کار تامین ارز مبادله‌ای اولویت 9 کالایی است و سازمان توسعه تجارت فهرست کالاهای اولویت 9 را برای دریافت ارز مبادله‌ای به بانک مرکزی اعلام کرده است.
براساس این گزارش در فهرست اولویت 9، کالاهایی مانند موبایل، میکروفون بلندگو، مانیتور ال سی دی، لامپ کم‌مصرف، باطری قراضه، نوت‌بوک و تبلت حضور دارند.
همچنین در اولویت 10 کالاهایی مانند روزنامه و مجلات، لوازم خانگی، قوه‌ها و باطری‌ها، درب بازکن تصویری و CD و DVD خام حضور دارد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :