fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 212459
تاریخ انتشار : 4 تیر 1396 10:48

در دستور کار مرکز خدمات سرمایه‌گذاری اتاق تهران قرار گرفت:

تدوین نقشه راه مشوق های سرمایه گذاری خارجی در ایران

سی و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان تهران با حضور نمایندگان نهادهای دولتی و فعالان بخش خصوصی در محل اتاق تهران و با موضوع سرمایه گذاری خارجی برگزار شد.

اتاق تهران - در نشست نمایندگان دولت و بخش خصوصی استان تهران، مساله سرمایه گذاری خارجی و برنامه ها و اقداماتی که تاکنون در راستای جذب سرمایه در کشور صورت گرفته، روی میز نقد و بررسی اعضای این شورا قرار گرفت. همچنین فریال مستوفی به نمایندگی از اتاق تهران گزارشی از اقدامات مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی که به تازگی فعالیت جدی خود را آغاز کرده است، ارایه داد.
 امیدواری به تقویت بخش خصوصی در دولت دوازدهم
استاندار تهران در ابتدای این جلسه گفت: شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، راهبرد مدونی را تبیین خواهد کرد. حسین هاشمی در همین خصوص از همه دستگاه های دولتی و بخش خصوصی خواست در تدوین این سند راهبردی و نقشه راه برای پیاده سازی شعار اقتصادی سال جاری، مشارکت جدی داشته باشند.
رییس اتاق تهران نیز تدوام کار و فعالیت رییس جمهور برای یک دوره چهارساله دیگر را به فال نیک گرفت و افزود: امیدواریم در دولت دوازدهم مشکلات پیش پای اقتصاد کشور هرچه سریع تر برطرف شود و مطمئن هستیم که بخش خصوصی در دولت آینده موفق تر از قبل خواهد بود.
محمد عیدیان، قایم مقام دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران نیز برای آغاز دستورکار جلسه به بخش هایی از سند برنامه ششم توسعه پرداخت و با بیان اینکه در این برنامه بر ایجاد 960 هزار شغل طی پنج سال آتی تاکید شده است، گفت: متوسط سرمایه گذاری موردنیاز برای این میزان اشتغالزایی، 770 هزار میلیارد تومان تعیین شده است.
وی سپس با بیان اینکه متوسط رشد سرمایه گذاری خارجی در برنامه ششم 21.4 درصد تعیین شده است، افزود: محل تامین سرمایه گذاری ها نیز در این برنامه به طور دقیق لحاظ شده به طوری که از محل بودجه عمرانی سالانه باید 99 هزار و 600 میلیارد تومان سرمایه گذاری شود، تسهیلات بانکی 190 هزار میلیارد تومان در سال، صندوق توسعه ملی 71 هزار 400 میلیارد تومان، از محل بازار سرمایه 95 هزار و 600 میلیارد تومان، از محل سرمایه گذاری شرکت های دولتی و نهادهای عمومی 95 هزار 700 میلیارد تومان، از محل آورده اشخاص 22 هزار و 800 میلیارد تومان و از محل سرمایه گذاری خارجی 195 هزار و 500 میلیارد تومان باید در سال جذب شود.
 اقدامات مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی اتاق تهران
رییس مرکز خدمات سرمایه گذاری اتاق تهران در این جلسه، درخصوص برنامه ها و اقداماتی که تاکنون از سوی این مرکز صورت گرفته توضیحاتی داد. مستوفی با بیان اینکه در گام نخست، از سوی این مرکز قوانین و مقررات مخل در جذب سرمایه گذاری خارجی شناسایی شد، گفت: بررسی و رسیدگی به موانع و چالش هایی که در این حوزه وجود دارد، در دستورکار مرکز خدمات سرمایه گذاری اتاق تهران قرار گرفت و در حال حاضر بخش عمده ای از مشکلات این بخش شناسایی و راهکارهای عبور از آن نیز پیشنهاد شده است.
وی همچنین با اعلام راه اندازی سامانه خدمات سرمایه گذاری اتاق تهران به آدرس cic.tccim.ir گفت: هدف از فعالیت این سامانه، ایجاد پل ارتباطی میان سرمایه گذاران خارجی و سرمایه پذیران داخلی و پروژه های اقتصادی در ایران است.
مستوفی در ادامه تصریح کرد: از سوی مرکز خدمات سرمایه گذاری اتاق تهران، پیشنهادهایی برای اصلاح برخی آیین نامه ها و قوانین مربوط به جذب سرمایه گذاری تدوین و در اختیار مراجع تصمیم گیری کشور قرار گرفته است.
وی تسهیل شرایط ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه و بورس کشور را یکی از پیشنهادهای مطرح شده عنوان کرد و افزود: همچنین محدودیت هایی که در برخی بخش های اقتصادی از حیث سهم سرمایه گذاری خارجی وجود دارد، باید برچیده شود.
وجود مشکلات عدیده در نقل و انتقال پول به کشور از سوی سرمایه گذاران خارجی و همچنین موضوع نرخ ارز، از جمله نگرانی هایی است که به گفته مستوفی در مرکز خدمات سرمایه گذاری اتاق تهران به آن پرداخته شده است.
امضای چندین تفاهم نامه میان مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی اتاق تهران و موسسات مشاوره ای بین المللی از دیگر اقداماتی است که به گفته رییس این مرکز رقم خورده و راهی را برای تببین سازوکارهای بهتر جهت جذب سرمایه گذاری خارجی به کشور باز کرده است. از جمله تفاهم نامه هایی که مستوفی به آن پرداخت، انعقاد قرارداد همکاری این مرکز با یونیدو برای راه اندازی آموزش های لازم در حوزه سرمایه گذاری خارجی است.
وی همچنین اضافه کرد که تدوین نقشه راه مشوق های سرمایه گذاری خارجی در کشور در دستورکار این مرکز قرار دارد.
ایجاد و راه اندازی مراکز داوری تخصصی در حوزه سرمایه گذاری خارجی و همچنین راه اندازی پنجره واحد در این بخش، از دیگر راهکارهای تقویت جذب منابع خارجی است که از سوی مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی اتاق تهران پیشنهاد شده است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :