fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 211420
تاریخ انتشار : 17 خرداد 1396 10:5

تشکیل اتحادیه صنفی کسب و کارهای اینترنتی کلید خورد

صنف فناوری اطلاعات اتحادیه و سازمان و تشکل کم ندارد؛ نهادهایی در بخش خصوصی که سال هاست دو به دو و ضربدری و گاه همه با هم بر سر مرزهای قدرت و نفوذ صنفی درگیرند و این دعواهای فرسایشی هرگز نه به پایان رسیده و نه سرانجامی یافته است. در این گیرودار، حالا یک نهاد صنفی دیگر هم سر برآورده است. به این ترتیب دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور فراخوان ثبت نام عضویت در هیات مدیره و بازرسان اتحادیه کشوری صنف کسب و کارهای مجازی را اعلام کرد و در اجرای تبصره (7) ماده (21) قانون نظام صنفی و ماده (9) آیین نامه اجرایی تبصره مذکور به منظور انتخاب پنج نفر اعضای هیات مدیره و دو نفر بازرس (اصلی و علی البدل) اتحادیه کشوری صنف کسب و کارهای مجازی، از 16خردادماه (دیروز) به مدت بیست روز برای ثبت نام داوطلبان حائز شرایط اقدام می شود.

فناوران- بر اساس اعلام این دبیرخانه، افراد دارای پروانه کسب در رسته های شغلی کسب و کارهای مجازی و بازاریابی شبکه ای واجد شرایط، برای ثبت نام در انتخابات اتحادیه صنف مذکور می توانند از طریق سامانه ایرانیان اصناف (در بخش ثبت نام دواطلبان انتخابات اتحادیه های صنفی) اقدام کنند.
علاوه بر شرایط عمومی، عدم ممنوعیت تصرف در اموال، حجر، ورشکستگی و افلاس، عدم اشتهار به فساد، داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم برای افراد با سابقه عضویت در هیات مدیره، حداکثر سن در زمان ثبت نام هفتاد و پنج سال و داشتن پروانه کسب معتبر دائم از شرایط داوطلبان اعلام شده است. 

 مخالفت سازمان نصر با تشکیل اتحادیه
با اعلام خبر تشکیل این اتحادیه به راحتی می شد منتظر واکنش های متعدد به آن بود و طبق پیش بینی ها، نخستین واکنش را سازمان نظام صنفی رایانه ای از خود بروز داد. 
دیروز نایب رییس سازمان نصر تهران، اقدام اتاق اصناف ایران برای تشکیل اتحادیه صنف کسب و کارهای مجازی را اقدامی دانست که همچون سایر تشکل های موازی باعث می شود فعالان این حوزه با مشکلات بیشتری در حوزه قوانین و مقررات روبه رو شوند.
باقر بحری، نائب رییس هیات مدیره و مسوول کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نصر تهران با بیان این مطلب گفت: این اقدام در حقیقت موازی کاری با فرایند قانونی فعالیت سازمان نظام صنفی رایانه ای به عنوان بزرگ ترین تشکل مردم نهاد حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و در صورت اجرا، به دلیل موازی کاری، صدمات جبران ناپذیری را به این فعالان وارد خواهد کرد.
بحری با بیان اینکه فعالان حوزه فاوا جزو صنوف خاص هستند و مشمول قانون نظام صنفی کشور و تشکیل اتحادیه نمی شوند، افزود: تبصره ماده ۸۷ قانون نظام صنفی رایانه ای، ناظر به فعالیت کسب و کارهایی است که مشمول قانون نظام صنفی کشور هستند؛ یعنی کسب و کارهایی که در حالت عادی دارای محل عرضه هستند، اگر از فضای مجازی برای توسعه کسب و کار استفاده می کنند پس مشمول این آیین نامه نیستند. بر این اساس و مطابق با قانون، ایجاد اتحادیه برای این کسب و کارها قابل اجرا نیست و این کسب و کارها باید از سازمان نظام صنفی رایانه ای مجوز بگیرند.
بحری با تشریح مواد قانونی الزام آور برای دریافت مجوز تمام فعالان حوزه فاوا از سازمان نظام صنفی رایانه ای گفت: علاوه بر مصوبات مجلس شورای اسلامی و هیات وزیران، مطابق مصوبه شورای عالی انفورماتیک در 3/5/86، عضویت تمام فعالان حوزه فاوا در کلیه بخش ها در سازمان نظام صنفی رایانه ای الزامی است. مسوول کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با بیان اینکه این سازمان حامی تمامی فعالان کسب و کارهای اینترنتی است، گفت: قطعا سازمان به عنوان خانه بزرگ صنف، مانند تمام شاخه های  فاوا، حامی کسب و کار تمام فعالان حوزه فضای مجازی است و زیرساخت قانونی و سازوکارهای لازم برای پیگیری مطالبات این صنف را دارد. بحری افزود: تشکیل یک اتحادیه موازی برای کسب و کارهای اینترنتی نه تنها مشکلات این صنف را حل نمی کند؛ بلکه باعث می شود که این فعالان به دلیل تفرق، قدرت واحد خود را برای رویارویی و حل مشکلات از دست بدهند. 

 انجمن، مخالف اما همراه
اما دبیر انجمن صنفی کارفرمایی کسب و کار اینترنتی، نظری دارد که کمی متفاوت است.  
رضا الفت نسب با بیان اینکه بیش از شش سال است که موضوع تشکیل اتحادیه در وزارت صنعت معدن و تجارت مطرح بوده و  امروز از سوی وزیر صنعت دولت یازدهم این اتحادیه در حال تشکیل است، گفت: انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی از ابتدا یکی از منتقدان تشکیل اتحادیه صنفی آن هم در نهاد کاملاً سنتی اتاق اصناف بوده است. اما مخالفت های ما راه به جایی نبرد و این اتحادیه بر اساس در ماده ۸۷ قانون نظام صنفی در حال تشکیل است.
وی افزود: در پی این اتفاق ما هم با همفکری همکاران در کسب و کارهای اینترنتی به این نتیجه رسیدیم که به جای پا پس کشیدن، به صورت فعال در تشکیل این اتحادیه نقش آفرینی کنیم که احتمالا کار به دست افراد غیر مرتبط نیفتد.
الفت نسب گفت: ما از مدت ها قبل به دوستان نظام صنفی رایانه ای درباره احتمال تشکیل اتحادیه گوشزد کرده بودیم ولی گویا موضوع را جدی نگرفتند یا اینکه از قدرت و نفوذ کافی برای جلوگیری از این اتفاق برخوردار نبودند.
وی با بیان اینکه در تصویب این ماده قانونی و تشکیل اتحادیه احتمالاً سهل انگاری برخی از سازمان ها مانند مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و سازمان نظام صنفی رایانه ای بی تاثیر نبوده، گفت: در این اوضاع که برخی از کسب و کارهای اینترنتی از سوی اتحادیه های صنفی مورد شکایت قرار می گیرند و  گاه پلمپ می شوند و صاحبان آنها حتی نمی دانند برای رفع مشکل به چه سازمان یا نهادی مراجعه کنند، شاید این اتحادیه مشکلی را حل کند.
گفتنی است ، براساس ماده (87) قانون نظام صنفی، فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی (سایبری) مستلزم اخذ پروانه کسب از اتحادیه مربوطه است و براساس تبصره (الحاقی 1392) چگونگی صدور مجوز و نحوه نظارت براین گونه فعالیت های صنفی به موجب آیین نامه اجرایی است که توسط اتاق اصناف ایران با همکاری دبیرخانه هیات عالی نظارت و وزارتخانه های اطلاعات و ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه می شود و پس از تأیید هیأت عالی نظارت حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب وزیر صنعت، معدن و تجارت می رسد.
همچنین آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی موضوع تبصره ماده (87) قانون نظام صنفی دو سال پیش در چهاردهم تیرماه  1394با امضای وزیر صنعت، معدن و تجارت تصویب شد. ماده (1) این آیین نامه مربوط به فضای کسب و کار مجازی است که مقرر می دارد: واحد صنفی که توسط هر شخص حقیقی و یا حقوقی برای ارائه محصول (کالا و یا خدمات) به طور مستقیم و یا غیرمستقیم و به صورت کلی یا جزیی به عمده فروشان، خرده فروشان و مصرف کنندگان از طریق ابزارهای ارتباط از راه دور از قبیل وب سایت و نرم افزارهای تجاری (اپلیکیشن) دایر شده باشد، کسب و کار مجازی محسوب می شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :