fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 211181
تاریخ انتشار : 10 خرداد 1396 10:33

سامانه شناسه کالا برای جلوگیری از قاچاق معرفی شد

سامانه شناسه کالا در راستای آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که بر ایجاد شناسنامه، شناسه و کد رهگیری برای کالاها تاکید دارد، دیروز در مراسمی با حضور یداله صادقی معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت رونمایی شد.

فناوران - هدف این سامانه، مدیریت شناسه کالا در طول زنجیره تجاری کشور است و بر این اساس، زبان مشترک در کل فعالیت های تجاری فراهم می شود. سامانه شناسه کالا سامانه ای است به منظور تولید و دریافت شناسه کالا و تشکیل شناسنامه کالا که فرآیندهای درخواست و صدور شناسه کالا را دربر گرفته و امکان استعلام شناسه کالا را برای سامانه ها و افراد مرتبط فراهم می کند.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت ، معدن و تجارت در این نشست گفت: این سامانه به شفاف سازی اسناد تجاری و کنترل قاچاق کالا کمک خواهد کرد.یداله صادقی تصریح کرد: در وزارت صنعت، معدن و تجارت ستاد ملی متشکل از دستگاه هایی که در آیین نامه های اجرایی (ماده 13) برای کالاهای گروه هدف تشکیل شده است.
صادقی با بیان اینکه باید واردکننده به سایت سامانه جامع تجارت مراجعه و طبق دستورالعمل اقدام کند، افزود:  وقتی کالاها در سیستم نصب شناسه وارد شدند، متعاقب آن شناسه رهگیری روی کالا پیاده می شود که امکان رصد در سطح بازار را دارد و امکان ممیزی کالاهایی که به شکل قانونی تولید یا وارد شده، فراهم می شود.وی افزود:  10  کارگروه در گروه های کالایی مختلف، 11 دستورالعمل را حاوی قواعد کسب و کار برای ایجاد شناسنامه و تولید شناسه  ایجاد کردند.وی گفت: تمام دستگاه هایی که در ارتباط با ترخیص، انبار، تولید و واردات کالا دخیل هستند، در این کمیته های کاری قواعد را بررسی کرده و این قواعد تبدیل به دستورالعمل مشخص شده و از زمانی که وزارت صنعت اعلام می کند، تولید و ورود کالا باید با شناسه باشند که این امکان از طریق سیستم سامانه ای انجام خواهد شد.
وی افزود: تمام مراکزی که محل دپو و نگهداری کالا هستند، شناسه انبار دریافت می کنند و همه کالاهای تولید داخل و وارداتی به هر جا می روند، باید دارای شناسه باشند و این شناسه و کد رهگیری مجموعه ای را تشکیل می دهد که به شفافیت گردش کالا، تولید و توزیع کمک می کند و در کنترل قاچاق مؤثر است.
صادقی اضافه کرد: کالاهایی برای شناسه دار شدن در سه گروه الف، ب و ج دسته بندی شده اند شامل دسته نخست گروه کالایی دارو، مکمل های دارویی، ملزومات، فرآورده های بهداشتی و فراورده های دامی، آرایشی   است که از  ابتدای خردادماه باید دارای شناسه باشند. دسته دوم گروه  لوازم خانگی، یخچال فریزر، لباسشویی، جاروبرقی، ظرفشویی، فرآورده های نفتی، طلا و شمش و مصنوعات، منسوجات و پوشاک، گوشت سفید و قرمز است که از انتهای خردادماه باید  شناسه رهگیری را براساس دستورالعمل و سامانه جامع تجارت داشته باشند و دسته سوم شامل گروه کالایی  کود شیمیایی، سموم بذرها، گندم و جو و برنج است که ورود این کالاها نیز براساس این دستورالعمل هاست.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :