fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 207167
تاریخ انتشار : 16 اردیبهشت 1396 0:19

سند ملی صنعت ساخت افزایشی در نمایشگاه Iran 3D Show رونمایی شد

خیز ایران به سوی جایگاه نخست فناوری چاپ سه بعدی در خاورمیانه

نمایشگاه چاپ سه بعدی و مسابقه بهترین چاپگرهای سه بعدی ایرانی که یازدهم اردیبهشت ماه با رقابت بیش از 16 شرکت فناور ایرانی فعال در صنعت چاپ سه بعدی و حضور بیش از 30 شرکت داخلی و خارجی فعال این حوزه در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی افتاح شده بود، دیروز به کار خود پایان داد.

فناوران- در سال های اخیر پیشرفت‎های زیادی در زمینه ساخت چاپگرهای سه بعدی در ایران صورت گرفته است. 
امروز در بعضی از تکنولوژی های ساخت در  همین راستا و با هدف معرفی دستاوردهای شرکت های ایرانی،  نخستین نمایشگاه چاپ سه بعدی برگزار شد و طی مسابقه ای به شرکت های برتر تولید کننده چاپگرهای سه بعدی که دستگاه خود را در محل مسابقه (سالن اجلاس سران) مستقر کرده بودند، جوایزی اهدا شد. 
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در آیین گشایش این نمایشگاه با بیان اینکه فناوری چاپ سه بعدی، زمینه ساز تحولی جدی در آینده است و رسوخ آن، صنایع گوناگون را در آینده ای نزدیک دست خوش تحولی اساسی خواهد ساخت، گفت:  فناوران کشورمان در ساخت و ساز دستگاه های در حوزه های مختلف چاپگر  سه بعدی از جمله ساخت تجهیزات و تولید مواد اولیه مانند پرینترهای مبتنی بر مواد پلیمری و نیز پرینترهای بر پایه مواد اولیه فلزی، پیشرفت های خوبی داشته اند و در حال ورود به عرصه پرینترهای مورد استفاده در صنعت ساختمان هستند.
رونمایی سند ملی صنعت ساخت افزایشی ایران
در حاشیه نخستین نمایشگاه چاپ سه بعدی  که 11 اردیبهشت با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری  افتتاح شد از سند ملی صنعت ساخت افزایشی ایران نیز رونمایی شد که با تحقق آن جمهوری اسلامی ایران، گام بلندی به سوی کسب جایگاه برتر این فناوری در منطقه خاورمیانه برداشته است. 
این سند که به همت ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تدوین شده، برنامه ای بلندمدت و ده ساله برای رسیدن به جایگاه مطلوب ایران در حوزه فناوری چاپ سه بعدی میان کشورهای منطقه را دنبال می کند.
فعالیت ها برای تدوین سند از 6 ماه پیش در ستاد آغاز شد که مطالعات این زمینه مبتنی بر اسناد کشورهای پیشرفته در این حوزه، وضعیت کشور در حوزه چاپ سه بعدی و مصاحبه با فعالان صنعتی داخلی است.
این سند 4 هدف کلان و 5 راهبرد را دنبال می کند و به دنبال این است تا در 10 سال آینده، ایران به کشور برتر خاورمیانه و آسیای جنوبی تبدیل شود. 
لایه های گوناگونی همچون آموزش، ترویج، رسوخ به صنعت و بازار چاپ سه بعدی و توسعه این فناوری در سند یادشده مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین همراه این سند، نقشه راه سالیانه نیز تنظیم شده تا بدانیم هر سال با انجام چه اقداماتی به چشم انداز مد نظر می رسیم. البته مهم ترین نکته ای که در سند پیش بینی شده، رشد متوسط سالیانه 25 درصد برای صنعت ساخت افزایشی است تا در پایان 10سال، سهم 40درصدی بازار حوزه چاپ سه بعدی در خاورمیانه متعلق به ایران باشد.
همچنین در حاشیه این نمایشگاه، دستگاه پرینتر سه بعدی صنعتی پودری «SLS» که به دست محققان کشور طراحی و ساخته شده و ایران را جزو هفت کشور دارای این فناوری قرار داده در نمایشگاه چاپ سه بعدی معرفی شد.
تفجوشی انتخابی با لیزر یکی از تکنیک های ساخت افزایشی است که این فناوری برای تولید قطعات نهایی کاربردی به طور مستقیم از روی فایل سه بعدی کامپیوتری به صورت لایه به لایه به کار گرفته می شود. بی نیازی به قالب و ابزار در این روش باعث ایجاد انعطاف پذیری در توسعه محصولات جدید شده  به گونه ای که ساخت قطعات با پیچیدگی با این فناوری ممکن است.
این فناوری در 6 کشور دنیا همچون آمریکا، آلمان و فرانسه وجود دارد و با تلاش محققان کشور ایران به عنوان هفتمین کشور دارای این فناوری قرار گرفت. سید رامین هاشمی فشارکی عضو هیات مدیره یکی از شرکت های فناور که این دستگاه را طراحی و ساخته و در نمایشگاه چاپ سه بعدی این فناوری را معرفی شده اظهار کرد: در فناوری SLS دستگاه قادر است قطعات با استحکام بالا، پیچیدگی زیاد و ابعاد بزرگ مورد نیاز صنایع مختلف را بسازد. بر خلاف فناوری فیلامنتی به زمان کمی برای تولید تعداد زیادی قطعه دارد بنابراین بهره وری بالاتری دارد.
به گفته وی، این دستگاه قادر به تولید هر قطعه‎ای بدون نیاز به قالب سازی و ماشین کاری اضافی است و پودرهای فلزی، سرامیک پلیمر در آن استفاده می شود همچنین سرعت ساخت قطعه بستگی به ارتفاع دارد و 2 سانتی متر بر ساعت است.

برگزیدگان نمایشگاه 
همچنین دیروز برترین های مسابقه بهترین پرینتر ایرانی معرفی شدند.
نفرات نخست تا سوم بخش پرینترهای سه بعدی فیلامنتی (FDM) به این شرح هستند:
مقام نخست: دستگاه 3L برنده جایزه نقدی ۸۰ میلیون ریالی
 مقام دوم:  دستگاه Hermes برنده جایزه نقدی ۶۰میلیون ریالی
مقام سوم با دستگاه S-Diaco برنده جایزه نقدی ۴۰ میلیون ریالی
در بخش پرینترهای سه بعدی رزینی (DLP\SLA) نیز برگزیدگان به این شرح معرفی شدند:
مقام نخست: محمد رحیمیان با دستگاه Parsa 3D برنده جایزه نقدی ۱۰۰ میلیون ریالی
مقام دوم: شرکت پیشرو فناوران کارنوجم با دستگاه SD1280 برنده جایزه نقدی ۷۰ میلیون ریالی


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :