fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 188343
تاریخ انتشار : 16 مرداد 1395 10:41

مدیرعامل شرکت تارا مشاور در گفت‎و‎گو با فناوران:

‎ استاندارد اجباری برای واردات کارتریج ضرورت دارد

خیابان ایرانشهر سال‎هاست مملو از کارتریج‎های تقلبی و به اصطلاح ریمارک است که با قیمت های متفاوتی به فروش می‎رسند و با وجود اینکه این کالای رایانه‎ای بازار مصرفی بزرگی در ایران دارد، اما هنوز اقدام خاصی برای ساماندهی آن صورت نگرفته است. بازار بل‎بشوی کارتریج طی سال‎های اخیر، فعالیت شرکت‎های تولیدکننده را نیز مختل کرده به گونه‎ای که آنها به کرات از نهادهای مختلف چون ستاد مبارزه با قاچاق کالا، وزارت ارشاد، اتحادیه صنف رایانه و وزارت صنعت خواسته‎اند جلوی فروش کارتریج‎های تقلبی را بگیرند تا بتوانند در فضای سالم به رقابت بپردازند. در همین رابطه با فضل الله شربتی، مدیر عامل شرکت تارامشاور یکی از شرکت‎های تولیدکننده کارتریج در ایران گفت‎و‎گویی کرده‎ایم که می‎خوانید.

فخری زارع
تا جایی که اطلاع داریم، تارامشاور چند سالی است که به طور جدی مقوله کارتریج‎های تقلبی و راهکارهای جلوگیری از ورود این کالا به بازار را با ارگان‎های دولتی مرتبط پیگیری می‎کند، آیا در این خصوص به نتیجه‎ای رسیده‎اید؟
تا به امروز به هیچ نتیجه ای نرسیده ایم. متاسفانه در بازار کارتریج ‎هیچ نظارتی وجود ندارد. اکنون کارتریج‎های تقلبی طرح HP با قیمت‎های متفاوتی در بازار عرضه می‎شوند و عمده خریداران آن نیز موسسات دولتی هستند.
در همین رابطه جلسه‎ای با ستاد مبارزه با قاچاق کالا داشتیم؛ چراکه قانون امور گمرکی می‎گوید ورود هر کالایی مشابه برند اصلی به کشور تخلف است و اینجا این سوال مطرح است که اگر ورود کالای تقلبی ممنوع است، چرا واردات کارتریج‎های تقلبی به‎سادگی انجام می‎شود و ارگان‎های دولتی نیز آن را خریداری می‎کنند؟ حتی وزارت ارشاد که متولی چاپ و نشر است نیز باید در این رابطه پاسخگو باشد.
 چرا وزارت ارشاد؟
کارتریج‎های تقلبی اغلب به صورت فله ای در کارتن‎های بی نام و نشان وارد شده و در اینجا بسته‎بندی می‎شوند، حال اینکه تمام جعبه های بسته‎بندی باید از وزارت ارشاد مجوز داشته باشند. ما نیز برای بسته‎بندی کالای خود مجوز گرفته‎ایم و جالب است که وزارت ارشاد برای این کالاهای تقلبی به راحتی مجوز چاپ و نشر بسته بندی را می‎دهد. این موضوع آن‎قدر روشن است که نمی‎دانم راجع به آن باید چه بگویم. فقط اینکه متاسفانه سازمان‎های دولتی خواسته یا ناخواسته برای کالای تقلبی هویت‎سازی می‎کنند.
 فکر می‎کنید چرا با وجودی که موضوع این‎قدر واضح است، این روند تاکنون ادامه پیدا کرده و هیچ برخوردی صورت نمی‎گیرد؟
این همواره سوال ما نیز بوده است. وقتی ممنوعیت خرید و فروش کالای تقلبی جزو قوانین کشور است، باید با واردکنندگان و عرضه‎کنندگان کالای تقلبی مانند هر قانون دیگری برخورد شود، اما درباره کارتریج اینگونه نیست و چه واردکننده و چه فروشنده به‎آسودگی و با نداشتن کوچک‎ترین دغدغه‎ای کار خود را می‎کنند. کارتریج کالایی مصرفی است که گاه عمر کوتاهی دارد، به همین دلیل حجم تقاضا در بازار زیاد است و اکثر سازمان‎های دولتی آن را در حجم انبوه خریداری می‎کنند. وقتی اندازه بازار  به این بزرگی است، چرا به آن توجه نمی‎شود و متولی ندارد؟!
 آمار و ارقامی از سهم فروش کارتریج در کشور دارید؟
آمار و ارقام رسمی در این رابطه وجود ندارد، اما پیش‎بینی من این است که بالغ بر یک میلیون کارتریج در سال به فروش برسد. وزارت صنعت و گمرک می‎تواند این آمار را به دست بیاورد.
 می‎توان تخمین زد که چند درصد از کارتریج‎های بازار تقلبی هستند؟
اگر سهم کارتریج های طرح را دخیل کنم، می‎توان گفت 80 درصد از بازار کارتریج را کارتریج‎های تقلبی گرفته‎اند.
 آیا کارتریج‎های تقلبی و غیراستاندارد سلامت مردم را تهدید نمی‎کند؟
واقعیت این است که پودر تونری که در کارتریج‎های اصلی استفاده می‎شود، باید گواهی ایمنی سلامت مواد را داشته باشد. این گواهی مشخص می‎کند که پودر چه ویژگی دارد، آیا برای سلامت جسم مضر هست یا نه.
اما در اینجا هیچ چیزی معلوم نیست؛ زیرا نظارتی صورت نمی‎گیرد و کالا بدون گذر از سازمان استاندارد وارد می‎شود.
 درحال‎حاضر اغلب کالاهای رایانه‎ای که به کشور وارد می‎شوند، باید استاندارد اجباری بگیرند. آیا کارتریج شامل آن نمی‎شود؟
دقیقا مشکل این است که کارتریج‎های وارداتی از هیچ ارگانی تاییدیه استاندارد نمی‎گیرند. از سال 93 تاکنون به دنبال این بوده‎ایم تا استانداردهای کارتریج در ایران تدوین شود؛ اما این روند بسیار فرسایشی است. امیدوارم بحث استاندارد و کنترل کارتریج در مبادی ورودی هرچه زودتر اجرا شود، چراکه حق من به‎عنوان تولیدکننده این است که در یک چارچوب قانونی فعالیت کنم. بازار آنقدر بزرگ است که به‎هیچ‎وجه به دنبال انحصارطلبی نیستیم، فقط می‎خواهیم بازار 
ساماندهی شود.
 آیا کارتریج‎های تقلبی از مبادی غیرقانونی و به‏صورت قاچاق نیز وارد می‎شوند؟
تصور من این است که کارتریج قاچاق نمی‎شود و تمامی کارتریج‎ها از مبادی قانونی وارد می‎شوند. معمولا کالایی قاچاق می‎شود که از ارزش بالا و حجم کمی برخوردار باشد.
 تولید کارتریج تارا در ایران به‏صورت SKD است یا CKD ؟ 
تولید به‏صورت CKD است. فرآیند تولید و کنترل کیفی اینجا صورت می‎گیرد. ما هم مانند تمام تولیدکنندگان دنیا مواد اولیه را از شرکت‎های مختلف تامین می‎کنیم. کار ما تولید کارتریج با استانداردهای جهانی است و با اسمبل کردن کالا فرق دارد. خود من نیز با اسمبل کردن مخالف هستم. 







نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :