fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 183787
تاریخ انتشار : 16 خرداد 1395 10:39

سازمان نصر در سند موانع کسب‌و‌کار‌های ICT درخواست کرد

ایجاد رگولاتوري یکپارچه فاوا زیر نظر شوراي عالي فضاي مجازي

سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران هفته گذشته سند موانع کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را تصویب و منتشر کرد. در این سند تلاش شده تا علاوه بر طرح معضلات و چالش های عمومی کسب و کارهای تمامی حوزه‏های ICT، مشکلات تخصصی فعالان این حوزه در بخش های مختلف از جمله نرم افزار، سخت افزار، اینترنت، تجارت الکترونیکی، مشاوران و تجهیزات شبکه گردآوری و مستند شود.

فناوران- براساس مستنداتی که در پورتال این سازمان منتشر شده 33 مشکل عمده و راهکار برای تمام حوزه‏های ICT ارایه شده است که به دلیل محدودیت فضا در این گزارش به برخی از مهم‎ترین این مشکلات پرداخته‏ایم و در گزارش‎های آتی، مشکلات بخش‏های مختلف را به صورت مجزا بررسی خواهیم کرد. 
 وجود متوليان متعدد
یکی از معضلات بسیار مهم در صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات وجود متولیان متعدد است که بر این اساس سازمان نصر پیشنهاد کرده که مطابق قانون این نهاد صنفی به عنوان مرجع صدور مجوز، ساماندهي و نظارت بر عملكرد تمام فعالان در نظر گرفته شود. 
 فقدان آمار و اطلاعات در صنف فاوا
در بخش دیگری از این سند آمده است، برای جمع‎آوری آمار و اطلاعات در صنف فاوا باید ضمن ايجاد سامانه آمار و اطلاعات، طرح مطالعاتي تدوين شاخص‏هاي اطلاعاتي و آماري و همچنین راه‎اندازي نظام پايش برنامه ششم توسعه اجرا شود. که تمام این موارد توسط سازمان نظام صنفي رايانه‏اي با استفاده از منابع حماتي دولت قابل انجام است.
 نپذيرفتن فاوا به عنوان يك صنعت توليدي
به اعتقاد هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای فاوا به عنوان يك صنعت توليدي توسط نظام بانكي كشور باید به رسميت شناخته شود که متاسفانه این مساله مهم مشکلات عدیده‎ای را برای فعالان صنف به وجود آورده است.
 تامين منابع مالي براي سرمايه در گردش و شرکت در مناقصات 
این سازمان همچنین برای تامين منابع مالي براي سرمايه در گردش پیشنهاد کرده که فرآيند اجرايي اعطاي وام‏ها و حمايت‏هاي دولتي به سازمان نظام صنفي رايانه‏اي واگذار شود.
همچنین فرآيند دريافت ضمانت‎نامه شركت در مناقصات تسهيل و پروانه بهره‏برداري، رتبه بندي شوراي عالي انفورماتيك و مجوز فعاليت سازمان نظام صنفي رايانه‏اي به عنوان ضمانت بانكي مورد قبول واقع شود.
 تامين وثيقه دريافت تسهيلات و منابع مالي جهت باز پرداخت اقساط
تامین وثیقه دریافت تسهیلات و وام یکی از مشکلات عمده شرکت‏های فعال در حوزهICT  است که در بسیاری مواقع باعث می‎شود، عطای این تسهیلات به لقای آن بخشیده شود. 
سازمان نظام صنفی در این خصوص پیشنهاد داده تا پروانه بهره‏برداری، رتبه‎بندی شوراي عالي انفورماتيك و یا مجوز سازمان به عنوان ضمانت بانكي قبول شود.
 محدود بودن ميزان سرمايه و حضور شرکت‏ها در بورس
دولت می‎بایست علاوه بر حمايت و تسهيل فرآيند پذيرش در بورس و فرابورس، سرمایه‏گذاران را برای سرمایه‎گذاری در این حوزه ترغيب و تشويق کند.
در عین حال با پذيرش پروتكل‏هاي جهاني در حوزه فناوري اطلاعات امنيت سرمايه‎گذاري خارجي را افزایش دهد.
 كمبود نيروي انساني ستادي و فني 
سازمان نظام صنفی رایانه‏ای در رابطه با این مشکل 5 پیشنهاد ارایه کرده است که عبارتند از نظارت بر جذب نيروهاي فني توسط كارفرمايان دولتي، اثرگذاري در جهت كاهش روند مهاجرت نيروي متخصص، تدوين نظام طبقه‏بندي مشاغل فاوا به منظور ساماندهي نيروي كار در بازار، كمك به شركت‏ها در ارايه خدمات رفاهي به كاركنان در جهت ارتقا توان شركت‏ها در نگهداشت نيروي متخصص و رفع مشكل خدمت سربازي براي كارآفرينان شاغل در حوزه فاوا.
 ورود حاكميت در حوزه رقابت با بخش‎خصوصي
شاید یکی از مهم‎ترین معضلات در تمام صنوف ورود حاكميت در حوزه رقابت با بخش‎خصوصي باشد که صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز از آن مستثنا نیست. سازمان نظام صنفی در این رابطه خروج دولت از تمام فعاليت‏هاي تجاري حوزه و خريد خدمات از بخش‎خصوصي را خواستار شده است.
 فقدان حمايت از حضور شركت‎ها در نمايشگاه‏هاي خارجي
 بر اساس این گزارش، روال موجود برای حمایت از شرکت‏های حوزه فاوا جهت حضور در نمایشگاه‎های خارجی كارآمد نبوده به نحوي كه عملا قابل استفاده براي شركت‏هاي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات نیست و این روند باید اصلاح و تسهيل شود.
 آشنا نبودن شركت‏ها با نيازمندي‏هاي موجود در ساير كشورها
در ادامه این سند آمده است، حاكميت در این مورد مي‏تواند با انجام پروژه‏هاي تحقيقاتي در كشورهاي مورد تاييد خود به طور مثال 40 اولويت تجاري، آمار و اطلاعاتي در اختيار شركت‏ها قرار دهد كه آنها بتوانند متناسب با نياز بازارهاي خارجي محصول توليد و يا تغييرات لازم را اعمال کنند.
 تناسب نداشتن ضرايب مالياتي با وضعيت واقعي
مالیات همواره یکی از دغدغه‏های مهم صنف فناوری اطلاعات بوده و سازمان نظام صنفی رایانه‏ای در سند موانع کسب و کار حوزه فاوا به آن پرداخته و خواستار  اصلاح ضرايب مالياتي مشاغل فاواست.
 فقدان حضور سازمان در نهادهاي موثر حوزه فاوا
سازمان نظام صنفی رایانه‎ای همچنین از نهادهای حاکمیتی خواستار حضور رياست سازمان در شوراي عالي فضاي مجازي و دستگاه‏ها و نهادهاي رگولاتوري شد.
همچنین حضور نماينده سازمان نظام صنفي رايانه‏اي در محاكم اداره كار و هيات‏هاي بدوي و تجديد نظر را خواستار شد.
 همكاري نکردن ضابطين قضايي 
همكاري نکردن ضابطين قضايي در اجراي مصوبات شوراي انتظامي یکی دیگر از مشکلات صنف فاواست که لازم است این همكاري به ضابطين نظير نيروي انتظامي تمام حوزه‏ها ابلاغ شود.
همچنین فقدان حمايت دستگاه‎هاي اجرايي در اجراي قانون نظام صنفي رايانه‏اي در سطح كشور از دیگر مشکلاتی بوده که سازمان از آن نام برده است.
 نبود رگولاتوري مستقل در كل صنعت فاوا
در این راستا پیشنهاد شده رگولاتوري مستقل براي كليه زمينه‏ها ذيل شوراي عالي فضاي مجازي ایجاد شود.
وجود فرصت‎هاي غيرعادلانه براي شبه بنگاه‏ها و شركت‏هاي نيمه دولتي، وجود انحصارات غيرقانوني در حوزه فاوا، نقض قوانين برگزاري مناقصات و اعمال شرايط يك‎طرفه، وجود مشكلات عديده در حسابرسي سازمان تامين اجتماعي از دیگر مشکلات مهم تمام حوزه‎های صنف فاواست که در این سند به آن پرداخته شده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :