fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 79868
تاریخ انتشار : 10 مرداد 1394 12:0

زیرساخت پنج ساعت پس از اطلاعیه قطع اینترنت مخابرات در 9 استان به دستور وزیر ارتباطات، مهلت دوباره به مخابرات داد

از تهدید تا تمدید

م.ر.بهنام رئوف- در ادامه تنش های بین مخابرات و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در روزهای پایانی هفته گذشته و به دنبال انتشار اطلاعیه ای از سوی زیرساخت وارد فاز تازه ای شد.

در اطلاعیه ای که از سوی شرکت زیرساخت منتشر شد، این شرکت عنوان کرد که به دنبال بی توجهی مخابرات ایران به تعیین تکلیف بدهی های خود و اصرار به تضییع حقوق عمومی به رغم هشدارهای پیاپی شرکت ارتباطات زیرساخت، از بامداد روز جمعه 9 مرداد، مکالمات بین الملل شرکت مخابرات ایران در برخی استان های کشور قطع خواهد شد.
سایت رسمی شرکت ارتباطات زیرساخت با انتشار این اطلاعیه اعلام کرده بود که در مرحله اول 9 استان خراسان رضوی، هرمزگان، آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان، کردستان، فارس، گلستان و کرمانشاه مشمول این محدودیت خواهند شد.
در ادامه این اطلاعیه آمده بود: علاوه بر سرویس مکالمات بین الملل، خدمات اینترنتی شرکت مخابرات ایران در 9 استان نیز  با 48 ساعت تاخیر از بامداد روز یکشنبه 11 مرداد با محدودیت مواجه خواهد شد. این تاخیر با هدف جلوگیری از ایجاد اختلال در فرآیند انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری صورت گرفته است. استان های مشمول این محدودیت نیز عبارتند از: بوشهر، خوزستان، خراسان رضوی، هرمزگان، ایلام، کردستان، فارس، کرمان و گیلان.
شرکت ارتباطات زیرساخت پهنای باند مورد نیاز برای ارایه خدمات در تمام حوزه ها را فراهم ساخته و مشترکان شرکت مذکور می توانند برای برقراری ارتباطات مورد نیاز خود در حوزه مکالمات بین الملل از خدمات سایر اپراتورها نظیر ایرانسل، رایتل و همراه اول بهرمند شده و در حوزه خدمات  اینترنت نیز  به سایر تامین کنندگان رجوع کنند.
 ماجرای سریال قطع خدمات 
جدا از زیرساخت دیگر همکار دولتی این شرکت یعنی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز چندی پیش از توقف عرضه سرویس اینترنت مخابرات در برخی از استان ها به دلیل کیفیت پایین خبر داده بود. در آن زمان البته مخابراتی ها عنوان کردند که مشکلات کیفیتی شان در برخی از استان ها حل شده و در برخی دیگر از استان ها هم به دنبال تامین پهنای باند مورد نیاز از زیرساخت هستند. 
در این زمان بود که پای مدیر روابط عمومی زیرساخت نیز به دعوای این دو نها باز شد. آنجا که او از بدهی 350 میلیارد تومانی مخابرات به زیرساخت خبر داد و گفت دلیل تامین نشدن درخواست های مخابرات در برخی از استان ها توسط این شرکت بدهی مخابراتی ها به زیرساخت و در حقیقت دولت و بیت المال است. 
در ادامه مخابرات نیز از فرصت استفاده کرده و ناتوانی خود در پرداخت بدهی های دولت را مرتبط با تصویب نشدن تعرفه های درخواستی این شرکت در بخش مکالمات تلفن ثابت دانست. 
البته مخابراتی ها خیلی سریع متوجه شدن که افکار عمومی از ارتباط این دو موضوع با یکدیگر قانع نخواهند شد در نتیجه بعد از مدتی، بحث طلب های لاوصولی خود از سازمان های دولتی را مطرح کردند. 
 بدهی 700 میلیاردی دولت
درست چند ساعت بعد از انتشار اطلاعیه شرکت زیرساخت، سخنگوی مخابرات ایران با پیش کشیدن طلب های این شرکت از نهادهای دولتی به واسطه خبرگزاری ایسنا شخص رییس جمهور را خطاب قرار داد. 
داوود زارعیان با بیان اینکه در حال حاضر مطالبات بیش از 1500 میلیارد تومانی شرکت مخابرات مربوط به نهادهایی است که از دولت بودجه می گیرند تاکید کرد: از رییس جمهور می خواهیم که از طریق وزارتخانه مربوطه از قطع ارتباطات جلوگیری کنند.
زارعیان به ارایه توضیحاتی درباره مساله قطع تماس های بین الملل مخابرات در برخی استان ها پرداخت و گفت: اینکه اعلام می شود به دلیل بدهی ارتباط مخابرات در برخی استان ها قطع می شود امری غیرقانونی به شمار می رود به خصوص آنکه ما در گذشته هم اعلام کردیم که داشتن بدهی نسبت به شرکت ارتباطات زیرساخت را قبول داریم و در پرداخت آن اقدام خواهیم کرد. البته بر سر رقم این بدهی جای صحبت وجود دارد. وی همچنین اظهار کرد: نکته دیگر آنکه بدهی باید از طریق مراجع قضایی پیگیری و دنبال شود نه آنکه نیازهای ارتباطی مردم قطع شود. تاکنون مرسوم نبوده که یک سازمان بزرگ خدمات سازمان بزرگ تری را به دلیل بدهی قطع کند. وی همچنین متذکر شد: اگر بدهی ما به شرکت زیرساخت 350 میلیارد تومان هم باشد مطالبات ما از مردم، دولت، نهادهای انتظامی در بخش تلفن ثابت 850 میلیارد تومان و در زمینه تلفن همراه 450 میلیارد تومان است. از سوی دیگر در حوزه ارایه خدمات زیرساختی نیز شرکت مخابرات حدود 300 میلیارد تومان طلب دارد که در مجموع مطالبات ما بیش از 1500 میلیارد تومان می شود که از میان این بدهی ها بیش از 50 درصد آن ها (قریب به 700 میلیارد تومان) به دستگاه هایی مربوط می شود که از دولت بودجه می گیرند.
زارعیان با بیان اینکه علیرغم وجود این حجم بدهی، مخابرات هیچ گاه ارتباط این سازمان ها و نهادها را قطع نکرده، گفت: اکنون هم ما به دلیل بدهی ارتباط این بخش ها را قطع نخواهیم کرد چرا که از نظر قانونی چنین امکانی وجود ندارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این اگر قرار باشد ارتباطات بین الملل مردم در استان های مختلف قطع شود هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد و استفاده از نرم افزارهای موبایلی نیز در حوزه امنیت، شرایط مطلوبی ندارد. به همین دلیل از یک دستگاه دولتی انتظار چنین رفتاری نمی رفت.
 گروکشی پرسش برانگیز
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران، ادامه داد: در حال حاضر تقریبا تمام سازمان ها و نهادها از یکدیگر طلب دارند. به عنوان مثال سازمان تأمین اجتماعی یا بازنشستگی از اکثر سازمان ها طلب دارند. علاوه بر این بانک ها نیز از دولت مطالباتی را دارند و دولت ها هم از یکدیگر طلب دارند، اما آیا در تمام این موارد زیرساخت ها و روابط قطع می شود به خصوص اینکه ما اعلام کرده ایم بدهی مخابرات زیرساخت را قبول داشته و در نهایت این بدهی را پرداخت می کنیم.
زارعیان در ادامه گفت: ما در گذشته هم مقاومتی در برابر پرداخت بدهی نداشته ایم و اعلام کردیم هر زمان که این رقم در حساب مان باشد بدهی زیرساخت را پرداخت خواهیم کرد اما به نظر می رسد قطع ارتباط مربوط به مشترکی می شود که در برابر پرداخت بدهی مقاومت می کند.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران در ادامه از ریاست جمهوری تقاضا کرد که در این زمینه دستوری صادر کنند تا وزارت خانه تحت امر او چنین اقدامی را انجام ندهد چرا که قطع ارتباطات مردم در حوزه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی اختلالات متعددی را ایجاد خواهد کرد.
 درخواستی که به تعویق افتاد
هر چند که به نظر می رسد با وجود مشغله فراوان این روزهای رییس جمهور به خصوص در بخش رفت و آمدهای بین المللی و مسایل مربوط به توافق هسته ای شاید او فرصت شنیدن درخواست مخابرات را نداشته باشد اما به هر حال وزارت ارتباطات نیز احتمالا متوجه ابعاد و عواقب تصمیم خود مبنی بر قطع یک سرویس عمومی کشوری شد و به فاصله چند ساعت توسط شرکت زیرمجموعه اش بیانیه ای جدید صادر کرد.  شرکت ارتباطات زیرساخت در اطلاعیه جدید خود، خبر از لغو محدودیت ارایه خدمات مکالمات بین الملل و سرویس های اینترتی در 11 استان کشور داد. در این اطلاعیه آمده است: در پی انتشار اطلاعیه این شرکت مبنی بر محدویت ارایه خدمات در حوزه مکالمات بین الملل و سرویس های اینترنتی شرکت مخابرات ایران در 11 استان کشور و پیگیری مکرر شرکت های مخابراتی استانی و نیز پیشنهاد مدیرعامل شرکت مخابرات ایران مبنی بر ارایه طرح تازه ای برای پرداخت بدهی ها، اعلام می نماید که این شرکت به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیز تلاش حداکثری برای جلوگیری از قطع ارتباط مشترکان با مهلت دوباره برای بررسی پیشنهادهای تازه مخابرات ایران موافقت نمود.
شرکت ارتباطات زیرساخت، امیدوار است که شرکت مخابرات ایران بتواند با پاسخگویی مناسب به تعهدات خود مانع از اقداماتی از این دست شود. با درنظر گرفتن این موضوع که هیچ شرکت و یا بخش دولتی دیگری در این بخش وجود ندارد که خدمات مورد نیاز مشترکان مخابرات را ارایه دهد، هنوز مشخص نیست چطور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات چنین تصمیمی را گرفته است و اکنون با باز شدن نام رییس جمهور به این جنگ رسانه ای آیا در روزهای آینده آتش اختلافات یک ساله وزارت ارتباطات با شرکت مخابرات ایران فروکش می کند یا شعله های آن بیشتر می شود؟ 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :