fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 69873
تاریخ انتشار : 10 اسفند 1393 11:17

راهکار مقابله با شنود ، حذف موبایل نیست

با وجود هک شدن و احتمال شنود موبایل برخی ایرانی ها، مسوولان اجرایی کشور معتقدند که نباید خیلی از موبایل استفاده کرد در حالیکه به جای این حرف بهتر بود گفته می شد نباید از سیم کارت های خارجی استفاده کرد.

خبرگزاری تسنیم- هفته گذشته در پی انتشار اسناد محرمانه ای از سوی ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا مبنی بر هک شدن میلیاردها سیم کارت توسط این آژانس و ستاد ارتباطات دولت انگلیس که از طریق نفوذ به لپ تاپ های کارمندان کمپانی تولیدکننده سیم کارت جمالتو، کشورهای اروپایی و آسیایی تحقیقاتی را در این زمینه شروع کردند.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بار دیگر واکنشی عجیب نسبت به این رویداد جاسوسی که حتی اپراتورهای آمریکایی و اروپایی را هم درگیر خود کرد، نشان داد و با بیان اینکه هیچ یک از مسوولان کشور برای ارتباطات کاری خود از تلفن همراه استفاده نمی کنند، گفت: استفاده از تلفن ثابت از امنیت بیشتری برخوردار است.
وی در عبارتی که هک شدن سیم کارت های ایرانی را تایید می کرد، گفت: در دنیای امروز به هر حال این نوع اتفاقات رخ می دهد و حتی چندی پیش در اخبار شاهد بودیم که تلفن همراه صدر اعظم آلمان مدت ها توسط شرکت های آمریکایی شنود می شده است.
اما به جز کنار گذاشتن تلفن همراه و استفاده بیشتر از تلفن ثابت، راهکارهای ساده تر دیگری نیز می توان یافت که امکان هک و نفوذ را به حداقل کاهش می دهد. دقیقا یک سال گذشته اولین خط تولید کارت هوشمند کشور که قابلیت تولید سیم کارت را هم دارد، رسانه ای شد.
این کارخانه آمادگی تولید هر نوع کارت هوشمندی اعم از کارت های بانکی، سیم کارت و کارت های اعتباری را در داخل کشور دارد و مزیت اصلی آن دور زدن شرایط تحریم به گونه ای که محدودیتی در زمینه تولید این قبیل کارت ها
 ندارد، است.
رییس هیات مدیره مخابرات در آن زمان با توجه به ظرفیت شکل گرفته رد این عرصه، اعلام کرد که این واحد تولیدی امکان تولید سیم کارت، کارت شارژ و کارت های اعتباری را دارد و جوابگوی تمامی نیازهای اپراتوری ما در کشور است.
رضا گرامی کارشناس تلکام با بیان اینکه اطلاعات فنی هر اپراتور در قالب «KI» است که سیم کارت ها را متمایز می سازد، گفت: امضای هر اپراتور در قالب KI است و اطلاعات فنی این بخش تمایز بخش سیم کارت ها اپراتورها در زمان تولید می شود.
وی عنوان کرد: سیم کارتی که در ابتدا تولید می شود، حاوی اطلاعات خاصی نیست اما با این اطلاعات فنی به امضای اپراتورها می رسد و متمایز می شود.
گرامی با تاکید بر اینکه امضای اپراتورها براساس الگوریتم خاصی ساخته می شود که قابل دستیابی نیست، تصریح کرد: اپراتورها براساس نیاز خود تقاضای تولید سیم کارت به تولیدکنندگانی نظیر ساژم یا جمالتو را می دهند و بعد از اینکه تولید شد، نماینده خود را به همراه سی دی حاوی اطلاعات KI به دفتر فروش تولید کننده سیم کارت می فرستند.
وی افزود: تولید کننده سیم کارت در این مرحله اطلاعات امضای اپراتور را که حدود 30 کیلوبایت است روی سیم کارت ها می ریزد تا شخصی سازی شوند.
این کارشناس ارتباطات با بیان اینکه اطلاعات حاوی KI برای انتقال به سیم کارت ها روی سیستم های رایانه ای تولید کننده سیم کارت قرار می گیرد، اذعان کرد: اگر دقت می کردید در اخبار گفته شد که انگلیس و آمریکا به لپ تاپ کارمندان جمالتو دسترسی پیدا کرده اند بنابراین آنها به KI انحصاری اپراتورها که یکی از آنها نیز ایرانی بوده دست یافته اند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :