fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 32939
تاریخ انتشار : 10 شهریور 1392 11:25

در نخستین نشست خبری وزیر ارتباطات دولت یازدهم اعلام شد:

رایتل بیش از 2 هزار میلیارد تومان جریمه دارد

وزیر ارتباطات دولت یازدهم دیروز در شرایطی که دو هفته از آغاز کارش می گذرد، برخلاف رویه معمول در وزارت ارتباطات به برگزاری نشستی مطبوعاتی با خبرنگاران پرداخته و به پاسخگویی به سوالات آنها پرداخت.

در این جلسه که پس از افتتاح نخستین مرکز تبادل ترافیک اینترنت کشور برگزار شد موضوعاتی همچون سرعت اینترنت، تاخیر رایتل در اجرای پروژه، نحوه ارزیابی کارگروه ویژه تعرفه‌های مخابراتی و غیره مطرح شد که مشروح آن را می‌خوانید.

نه همه معاونان می‌مانند نه همه تغییر می‌کنند
محمود واعظی در این نشست در در خصوص زمان معرفی معاونان جدید وزارت ارتباطات گفت: با توجه به سیاست‌هایی که داریم لازم است افرادی انتخاب شوند که بتوانند این سیاست‌ها را اجرایی کنند به همین دلیل در حال حاضر در حال مطالعه روی این موضوع هستیم. در این زمینه نه تصمیم بر آن داریم که تمام همکاران قدیمی ‌را نگه داریم و نه به دنبال آن هستیم که تمام آنها را تغییر دهیم. در حال حاضر بررسی‌های مختلفی صورت می‌گیرد تا برای این موضوع در آینده تصمیم‌گیری شود و فکر می‌کنم که کمی‌ برای اعلام نظر در این زمینه زود است.
وی درباره نحوه تعامل وزارت ارتباطات با شورای عالی فضای مجازی افزود: در ارتباط با مشکلاتی که به تعدد حوزه‌های تصمیم‌گیری مربوط می‌شود، لازم است که کمی‌ زمان صرف کنیم تا به نتیجه‌ای در این زمینه برسیم.

جلسات شورای عالی فضای مجازی هشت ماه است تشکیل نشده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حال حاضر شورای عالی فضای مجازی کمیته‌های متعددی دارد که این کمیته‌ها به خودی خود نمی‌توانند مصوبات این شورا را به دستگاه‌های مختلف ابلاغ کنند. چراکه این مصوبات باید در شورای عالی فضای مجازی به تصویب برسند و بعد به دستور رییس شورا که رییس‌جمهور است ابلاغ و اجرایی شوند.
واعظی افزود: اکنون تا آنجا که من می‌دانم هفت یا هشت ماه است که این شورا جلسه‌ای نداشته است به همین دلیل برخی اتفاقاتی که در این حوزه رخ داده درست نبوده و شخص رییس‌جمهور سابق هم برخی از این موارد را رد کرده و بر اجرایی نبودن آنها تاکید کرده‌اند.

افزایش 25 گیگابایتی پهنای باند اینترنت
وی در ادامه درباره وضعیت اینترنت مطرح گفت: در هفته دولت و با افتتاح پروژه‌ای که امروز شاهد آن بودیم، حدود 25 گیگابایت به ظرفیت پهنای باند کشور افزوده شد که به طور کلی می‌توان گفت حدود 28 درصد به این ظرفیت اضافه شده است که ما امیدواریم تا پایان امسال شاهد افزایش بیشتر نیز باشیم.
وی افزود: این افزایش باعث می‌شود مردم بتوانند از اینترنت با کیفیت بهتر و سرعت بیشتری استفاده کنند.

فیلترینگ نباید موجب کندی سرعت اینترنت شود
واعظی در خصوص سیاست‌های دولت تدبیر و امید در زمینه فیلترینگ سایت‌های اینترنتی گفت: اعتقاد داریم که سایت‌های غیراخلاقی نباید در دسترس خانواده‌ها قرار گیرد اما نوع فیلترینگ نیز نباید باعث شود سایت‌های علمی ‌و صحیح قابل دسترسی برای کاربران نباشد. همچنین نوع فیلترینگ نباید باعث پایین آمدن سرعت و مانع استفاده از جست‌وجوگرهای اینترنتی شود. وی گفت: بر این اساس باید فرصت بدهیم در زمینه فیلترینگ کار اساسی انجام دهیم. این مساله صرفا با حرف زدن انجام نمی‌شود و باید تجهیزات مناسبی در این زمینه گذاشته شود.

جریمه چند هزار میلیاردی رایتل
واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری خود كه پاسخ به برخي پرسش‌هاي خبرنگاران را به معاونان خود ارجاع مي‌داد، در خصوص اینکه طبق پروانه رایتل از تعهدات خود بسیار عقب است و فقط در بخش تعهدات جاده‌ای باید بیش از دو هزار میلیارد تومان جریمه پرداخت کند اظهارنظري نكرد و موضوع را به «علي اصغر عميديان» معاون حقوقي اين وزارتخانه واگذار كرد.
عمیدیان نیز با تایید این ارقام گفت: براساس آنچه که در پروانه آمده این ارقام درست است و جدای از اینها جرایم دیگری نیز در خصوص انجام نشدن تعهدات در خصوص پوشش شهرها و پوشش جمعیتی نیز وجود دارد که مبلغ جریمه خیلی بیشتر از دو هزار میلیارد تومان می‌شود.
وی افزود: در این خصوص مدیران رایتل دلایلی مبنی بر تحریم‌های اقتصادی دارند که بخشی از آنها قابل پذیرش است و وزارت ارتباطات با رویکرد کمک به این اپراتور در صادر کردن میزان جرایم براساس قانون همکاری لازم را انجام می‌دهد اما جریمه شدن رایتل به دلیل تاخیر در اجرای پروژه قطعی است.
عمدیان گفت: جريمه دير كرد رايتل به زودي از سوي كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اعلام خواهد شد.
گفتنی است، براساس پروانه اپراتور سوم باید تا پایان سال دوم قراردادی چهار هزار و 264 کیلومتر را پوشش می‌داد که چنین اتفاقی رخ نداده است لذا براساس پروانه به ازای هر 10 کیلومتر باید پنج میلیارد ریال جریمه پرداخت کند.

جلوی افزایش 60 درصدی نرخ مکالمات را گرفتیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه تعیین تکلیف نرخ مکالمات تلفنی نیز گفت: هر دولتی نوع رویکردش در قبال مردم متفاوت از دولت قبل است و دولت تدبیر و امید بنایش را بر این گذاشته است که اقداماتی انجام نشود که به مردم فشار بیاید. بر این اساس تصمیم مخابرات برای افزایش نرخ‌های مخابراتی که از 15 مرداد ماه هم‌زمان با آغاز به کار دولت یازدهم شروع شد باید متوقف می‌شد چراکه در این صورت مردم مجبور بودند در اول شهریور ماه قبوضی را پرداخت کنند که 60 تا 100 درصد با افزایش نرخ‌ها مواجه بود در این راستا دستور توقف این طرح را دادیم تا تصمیم‌گیری‌هایی با سیاست جدید داشته باشیم که به مردم شوک وارد نشود. وی گفت: نباید به هیچ عنوان آبونمان 33 تومانی ماهانه مخابرات 900 تومان شود؛ اپراتورهای خدماتی چنانچه کیفیت سرویس را بالا ببرند می‌توانند هزینه‌اش را دریافت کنند و ما اعتقاد داریم در این زمینه باید حقوق مردم در نظر گرفته شود.
وي افزود: در دو هفته اخير در نشست‌هايي كه با معاونان و مديران مجموعه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات داشتم، اين موضوع را يادآور شده‌ام كه فقط شركت‌هايي كه براي افزايش قيمت به شما مراجعه مي‌كنند را نبينيد و به نيازهاي مردم و حقوق شهروندان نيز توجه كنيد.

رایتل هیچ مانعی برای سرویس دادن ندارد
واعظی با اشاره به آخرین وضعیت اپراتور سوم تلفن همراه با توجه به تدوین پیوست فرهنگی برای خدمت نسل سوم این اپراتور نیز گفت: هم‌اکنون هیچ مانعی برای سرویس دادن این اپراتور وجود دارد. آنچه که در گذشته برای این اپراتور متوقف شده ارایه خدمات تصویری است که هم‌اکنون نسخه اولیه پیوست فرهنگی آن تدوین شده و به زودی در این زمینه به جمع‌بندی خواهیم رسید.
وی افزود: در پروانه این اپراتور امتیازاتی برای ارایه خدمات نسل سوم به این اپراتور داده شده که دیگر اپراتورها هنوز به آن دسترسی ندارند اما مشکلات داخلی، مالی و فنی باعث کندی حرکت و عقب افتادن این اپراتور از برنامه‌های خود شد که در این زمینه ما قول همکاری به این اپراتور داده‌ایم. البته به دلیل عدم اجرای برنامه‌ها طبق زمانبندی بحث جریمه این اپراتور در جای خود باقی است.

VPN قانونی عملی نیست
واعظی در خصوص رویکرد دولت تدبیر و امید در زمینه ارایه خدمات VPN قانونی که پیش از این از سوی مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ شده بود گفت: شورای عالی فضای مجازی تعدادی کمیته دارد که طرح‌هایی را کارشناسی کرده و به تصویب می‌رساند اما این موضوعات تا زمانی که به تصویب رییس‌جمهور به عنوان رییس شورای عالی فضای مجازی نرسیده است نمی‌تواند عملی باشد. بر این اساس موضوع VPN قانونی که توسط یکی از کمیسیون‌های شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شده است عملی نیست و باید در جلسه شورای عالی فضای مجازی در این زمینه تصمیم‌گیری شود.
وی با بیان اینکه هم‌اکنون زیرساخت‌های لازم و سرمایه‌گذاری‌های مناسب از سوی شرکت زیرساخت برای ارایه این سرویس انجام شده است افزود: شرکت زیرساخت این سرویس را به تمام بانک‌ها و سازمان‌ها ارایه کرده اما تنها 30 مراجعه برای دریافت این سرویس وجود داشته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: شورای عالی فضای مجازی هشت ماه است که تشکیل جلسه نداده و در این زمینه بعد از تشکیل جلسه با حضور رییس‌جمهور تصمیم‌گیری خواهد شد.

بررسی رفع محدودیت سرعت اینترنت
واعظی در زمینه سیاست دولت در خصوص رفع محدودیت سرعت اینترنت که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود گفت: در این زمینه در حال بررسی ابعاد مختلف سرعت دسترسی به اینترنت پرسرعت هستیم و همگام با بسترسازی قول‌هایی را که برای رفع محدودیت سرعت اینترنت داده‌ایم را اجرایی می‌کنیم بر این اساس این تصمیم در جلسه شورای عالی فضای مجازی تصمیم‌گیری نهایی خواهد شد.
وی در مورد تعیین تکلیف سازمان فضایی ایران و مرکز تحقیقات مخابرات ایران نیز گفت: تعیین سرپرست برای سازمان فضایی حکم موقتی است که از سوی رییس‌جمهور صادر شده و قرار است در این زمینه بررسی‌هایی صورت گیرد. ما نمی‌گوییم هرچه دولت قبلی انجام داده نادرست است اما آنچه که مربوط به قانون است باید انجام شود و جدایی سازمان فضایی ایران و مرکز تحقیقات مخابرات از وزارت ارتباطات قانونی نبوده است. بر این اساس مرکز تحقیقات حتما به وزارت ارتباطات باز می‌گردد و بازگشت سازمان فضایی نیز در دست بررسی است.

اپراتور برتر معرفی می‌شود
واعظی از مهلت دو ماهه برای رفع مشکلات آنتن‌دهی و بهبود کیفیت اپراتورهای تلفن همراه خبر داد و گفت: از اواخر مهرماه ماهیانه در خصوص وضعیت اپراتورهای موبایل و نقاط قوت و ضعف آنها به مردم گزارش می‌دهیم و امتیازات را به اپراتورهایی خواهیم داد که سرویس‌دهی بهتری داشته باشند این امر می‌تواند باعث رقابت بین اپراتورها شود و مردم نیز اپراتورهای خود را در این زمینه انتخاب کنند.
با شورای رقابت هماهنگ می‌شویم
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مورد ادامه كار شوراي رقابت در دولت يازدهم گفت: تصميمات شوراي رقابت در دولت قبلي نيز محل نزاع و تداخل وظايف بوده و تصميم‌گيري در مورد اين شورا به عهده دولت است.
واعظي با بيان اينكه در حال حاضر موضوع شوراي رقابت در دولت مطرح نشده است و به دليل رسيدگي به مشكلات معيشتي مردم، اين شورا در اولويت كار دولت قرار ندارد، افزود: چند روز پيش با ریيس شوراي رقابت ديدار داشتم و تاكيد كردم كه كاركرد شوراي رقابت بايد به نحوي باشد كه اپراتورها نتوانند براي منافع خودشان از آن استفاده كنند.
وي افزود: تا زماني كه اين شورا فعاليت دارد بين خودمان بايد هماهنگي ايجاد كنيم كه مردم به دلیل نبود هماهنگی متضرر نشوند.

توسعه ارتباطات و فناوري اطلاعات يكي از مولفه‌هاي اقتدار ملي است
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات تاكيد كرد كه يكي از مولفه‌هاي اقتدار ملي، توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات است و تبديل ايران به قطب ارتباطي و مخابراتي منطقه، موجب ارتقا جايگاه بين‌المللي و منطقه‌اي كشورمان خواهد شد.

آغاز به کار مرکز بین‌المللی تبادل ترافیک اینترنت کشور
مرکز بین‌المللی تبادل ترافیک اینترنت کشور با هدف ارتقای کیفیت سرویس‌های مختلف اینترنتی، کاهش هزینه‌ها و مدیریت هر چه بهتر توزیع محتوای اینترنت داخلی به بهره‌برداری رسید.
با ایجاد این مرکز در نقاط مختلف کشور و مدیریت ترافیک داخلی در مراکز تبادل ترافیک اینترنتی، گردش ترافیک دیتا در شبکه داخلی محدود شده و ظرفیت قابل توجهی از شبکه فعلی زیرساخت آزاد می‌شود. این امر باعث جلوگیری از خروج ترافیک دیتای کشور از درگاه‌های بین‌المللی شده و افزایش ضریب ایمنی و کیفیت سرویس را در جریان ارتباطات به همراه خواهد داشت.
از جمله مزایای ایجاد مراکز تبادل ترافیک دیتا امکان نظارت بر ترافیک ارتباطی میان اپراتورها و افزایش کیفیت و سرعت دسترسی خدمات خواهد بود. همچنین ایجاد بستر مناسب و امن برای شبکه توزیع محتوای داخلی و نیز میزبانی و توزیع محتوای خارجی از دیگر مزایای این مرکز عنوان شده است. مرکز بین‌المللی تبادل ترافیک اینترنت یک نقطه مشترک در راستای ایجاد شبکه ملی اطلاعات و به اشتراک‌گذاری بانک‌های اطلاعاتی دستگاه‌های حاکمیتی فراهم خواهد کرد.
ایجاد و توسعه مراکز IXP در نقاط مختلف کشور باعث خواهد شد که سطح فعالیت این مراکز گستره محلی یافته و در صورت آسیب دیدن هر یک از این مراکز، سایر مراکز به فعالیت خود ادامه داده و کل شبکه ارتباطی از اختلالات ناشی از آن در امان بمانند.طرح اولیه این پروژه در برگیرنده مراکز تبادل ترافیک دیتای شهرهای تهران، تبریز و شیراز است که فاز اول آن یعنی دو مرکز در شهر تهران طی سال گذشته مورد اجرا قرار گرفته و فازهای بعدی به زودی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.
گفتنی است، شرکت ارتباطات زیرساخت که مرکز تبادل ترافیک دیتای کشور را راه‌اندازی کرده است قرار گرفتن اینترنت ایران در مسیر ترانزیت ارتباطات ایران و اروپا، قرار گرفتن در نقاط اصلی شبکه دیتا و امکان توزیع بهینه محتوای اینترنتی داخلی در کل کشور را از جمله مزایای این مرکز اعلام کرده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :