fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 27245
تاریخ انتشار : 28 اردیبهشت 1392 11:58

چرا جشنواره ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات

جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات، بی شک یکی از یادگاری های ارزشمند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال های اخیر است؛ جشنواره ای که در دوره وزارت محمد سلیمانی بنیان نهاده شد، در دوره دوم و در زمان وزارت تقی پور مسیر ترقی را پیمود و امسال در حالی در دوره محمدحسن نامی، دوره سومش را پشت سر می گذارد، که می توان نشانه های بلوغ را کم کم درسیمای آن مشاهده کرد. سطح علمی داوران، شیوه برگزاری و شاخص های ارزیابی در کنار حمایت موثر نهادهای داخلی و بین المللی از این جشنواره ملی، همه و همه نشان از این دارد که برگزارکنندگان و در سطح بالاتر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به اهمیت چنین رویداد سالانه ای واقف است و برای اعتلای آن از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.

اهداف جشنواره
مطابق آنچه در وب سایت جشنواره در آدرس www.festfava.ir ذکر شده است، ایجاد فضای رقابتی سالم و شور و نشاط علنی در عرصه ارتباطات علمی و فناوری اطلاعات و تعامل بین متخصصان کشور، شناسایی و اقدام به جذب و پرورش نخبگان و استعدادها در زمینه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات و ایجاد فضای تعامل و همکاری بین فعالان حوزه مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات از عمده اهداف و سیاست هایی است که از برپایی سالانه این جشنواره پیگیری می شود.
فرهنگ‌سازی مناسب و تکریم بزرگان و نخبگان عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، حمایت از صنایع داخلی، بیشترین تلاش‌ها به منظور دسترسی بهتر به شبکه ملی اطلاعات و فراهم شدن بستر مناسب عرضه فعالیت‌های افراد حقیقی و حقوقی و فراگیر کردن خدمات دولت الکترونیکی و عمق بخشیدن به آن نیز در سیاهه اهداف این جشنواره به چشم می خورد.
جشنواره فاوا از نخستین دوره برپایی، رسانه ها و جامعه دانشگاهی را هم به طور ویژه مدنظر داشته است که نشان می دهد برگزارکنندگان و سیاست گذاران جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات به اهمیت این دو حوزه فعالیت کاملا واقف هستند. در اهداف جشنواره نیز با اعلام دو هدف تحرک بخشیدن به فعالیت‌‌های رسانه‌ای الکترونیکی و ارتقای سطح آگاهی بخشی به جامعه و رقابت‌پذیری و ایجاد فضای رقابتی در همه بخش‌ها به ویژه دانشجویی تاکیدی دوباره است بر درک اهمیت و ضرورت پرداختن به رسانه و جامعه دانشی کشور.

حامیان
نگاهی به فهرست نهادها و دستگاه هایی که از جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات حمایت کرده اند، شاهدی بر این مدعاست که ارزش و اهمیت این جشنواره در بالاترین سطح درک شده و مورد تاکید قرار دارد. همچنین این حمایت، نشان دهنده امیدی است که دولت و در مجموع حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به آثار مثبت این جشنواره به عنوان پیش برنده صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطح ملی دارد.
کافی است نگاهی به فهرست حامیان جشنواره بیندازیم. در میان حامیان داخلی، اسامی نهادهایی مانند شورای ریاست جمهوری، شورای اطلاع‌رسانی دولت، کارگروه مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات و امنیت (فاوا)، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت کشور، وزارت تعاون، رفاه و تامین اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت راه و شهرسازی، مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه نیروی انسانی ریاست جمهوری، شورای عالی انفورماتیک کشور، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شورای عالی فناوری اطلاعات کشور، سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، جشنواره بین‌المللی خوارزمی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان فناوری اطلاعات ایران، شرکت پست جمهوری اسلامی ایران، پست بانک ایران، موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت خدمات هوایی پیام و موسسه فرهنگی، ورزشی و رفاهی پیام به چشم می خورد. از سوی دیگر این جشنواره ملی، موفق به جلب نظر نهادهای بین المللی نیز شده است؛ به طوری که کمیسیون ملی یونسکو، موسسه فرهنگی اکو و اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای کشورهای حاشیه اقیانوس هند سه حامی خارجی جشنواره محسوب می شوند.

نظم جشنواره ای
اما برپایی جشنواره ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، یک اثر دیگر نیز دارد و یک نقش بسیار مهم دیگر هم می تواند بازی کند و می کند که البته در جای آن در اهداف جشنواره خالی است.
کارشناسان معتقدند که هم زمان با توسعه صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور، به دلیل جذابیتی که این صنعت و فناوری برای بازار مصرف دارد و در غیاب نهادهایی که به صورت بی طرف به رده بندی و مقایسه فعالان و فعالیت های ICT در کشور بپردازد، انواع و اقسام جشنواره ها به وجود آمده است که گاه سطح علمی و بی طرفی آنها را نمی توان تایید کرد. این جشنواره ها با رویکردی که علمی هم نیست گاه دست به انتخاب هایی می زنند که می تواند برای مصرف کنندگان گمراه کننده باشد و علاوه بر این اتکای بیش از حد شرکت ها به جوایزی که از این جشنواره ها می گیرند، در برخی موارد می تواند کل صنعت را به بیراهه
ببرد.
جشنواره ای در سطح جشنواره ملی فاوا با شیوه علمی که در داوری و تعیین شاخص ها در پیش گرفته می تواند به نظم بخشی در این زمینه کمک کند و مرجع معتبری برای شناسایی برترین ها باشد.
به نظر می رسد تلاش مسوولان برای برپایی هرچه حرفه ای تر و با شکوه تر جشنواره، که با توجه به دبیرخانه دایمی، امکان تحقق آن هست، رساندن آن به استانداردهای بین المللی، تدوین شاخص های دایمی ارزیابی و معرفی هر چه بیشتر جشنواره در سطوح بین المللی به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، می تواند نام کشور را در مجامع بین المللی ICT نیز بلندآوازه کند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :