fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 238204
تاریخ انتشار : 14 اردیبهشت 1397 14:12

آخرین تحولات و اظهارنظرها درباره سرنوشت تلگرام

سد نیم بند

تلگرام همچنان به صورت نصفه و نیمه در ایران در دسترس کاربران قرار داد.

فناوران - پس از صدور دستور فیلتر تلگرام از روز دوشنبه، دسترسی به این پیام رسان برای کاربران اینترنت اپراتورهای موبایل (همراه اول، ایرانسل و رایتل) و کاربران اینترنت ثابت مخابرات مسدود شده اما گزارش ها نشان می دهد برخی دارندگان سایر سرویس های اینترنت ثابت، همچنان به این سرویس دسترسی دارند.
هیچ مسوولی درباره این که چرا دسترسی به تلگرام به طور کامل برقرار یا مسدود نمی شود اظهار نظری نکرده اما خبرگزاری فارس از قول یک مقام آگاه نوشت که فیلتر این پیام رسان مرحله به مرحله خواهد بود. 
هرچند حکم قاضی صراحت داشت که تا پایان روز دوشنبه باید تلگرام به طور کامل فیلتر شود به گونه ای که حتی با فیلترشکن نیز امکان دسترسی به آن وجود نداشته باشد. اما با این حال همچنان دسترسی در برخی اپراتورها برقرار است.
از سوی دیگر روز سه شنبه تعداد زیادی از کسب و کارهای ایران دچار اختلال شد که به نظر می رسد این اختلال تا حدود زیادی رفع شده باشد. 

 بیانیه دولت
فشارها به دولت در روز سه شنبه سبب شد تا بالاخره 24 ساعت پس از حکم بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت بیانیه ای درباره فیلتر تلگرام صادر کند.
در این بیانیه به دسترسی آسان، ارزان و امن به اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از مصادیق بارز حقوق شهروندی و صیانت از حق انتخاب شهروندان و مقابله با هرگونه انسداد و یا  انحصار در حوزه شبکه های اجتماعی تاکید 
شد. 
همچنین در این بیانیه مواضع رییس جمهور بار دیگر مورد بررسی قرار گرفته بود. از جمله این که «تعیین تکلیف امور عمومی که مرتبط با نیازها و خواسته های ده ها میلیون نفر از شهروندان است، نمی تواند صرفا مبتنی بر تشخیص و تصمیم  موردی قضایی باشد» و «ایجاد ابهام و تردید در جامعه به هیچ وجه صحیح و به مصلحت نیست و اثربخشی هر گونه اقدام در عرصه عمومی منوط به اقناع، همراهی و مشارکت مردم است».
هرچند دولت در این بیانیه به مخالفت با فیلتر شبکه های اجتماعی پرداخت  اما هیچ تصمیم یا برنامه مشخصی درباره تلگرام اعلام نکرد. 
به همین دلیل نیز برخی کاربران از این بیانیه به عنوان همدردی دولت با مردم نام بردند و از آن انتقاد 
کردند.

 شایعات پشت سر آذری جهرمی
آذری وزیر ارتباطات در روزهای گذشته، علاوه بر آن که با انتقادات گسترده ای به خاطر فیلتر تلگرام مواجه شده که شایعات نادرست زیادی نیز درباره وی منتشر شد. از جمله آن که اعلام شد او در اعتراض به فیلتر تلگرام به نزد رییس جمهور رفته تا استعفا دهد و همچنین او پیشتر در جلسه با جوانان فعال حوزه سیاست گفته که موافق فیلتر تلگرام است. البته هر دو این شایعات تکذیب شد.
آذری جهرمی نیز به مانند دولت ترجیح داد مخالفت صریحی با فیلتر تلگرام نداشته باشد با این حال اثرات آن را در توییت هایی برشمرد.
وی نوشت: ‏فناوری، به خودی خود، نه مجرم است نه مفسد و نه منحرف؛ اين بشر است كه با استفاده نادرست از آن، جرم يا فساد در فضای زندگی مجازی را ترویج می کند؛ چندان كه در فضاي واقعی نيز چنين می كند كه امريست گريزناپذير و علی حده. توسعه فناوری نيز پيوسته و توقف ناپذیر است، چرا که مكث در اين مسير پرجنب و جوشِ لايتناهی، آنهم در روزگار سرعت تكنولوژی، بس سخت و مستصعب است و خود تحريمی از دنياي نوين عقب ماندگی را به دنبال خواهد داشت. سیاستگذاری برای رسانه های نوین و به رسمیت شناختن آنها در جهت پاسداشت حقوق شهروندان، نيازمند اقدامی عاجل است كه تعارض کشور با شبکه های اجتماعی را کاهش و باعث وحدت عمومی و مانع سلب اعتماد خواهد شد. در این میان نباید از عدم وجود استانداردی جهانی برای حفظ حاکمیت کشورها در نرم افزارهای فضای مجازی گذشت، این تعارضی است که برای اکثر کشورها وجود دارد. زمانی که مقررات کشورها محترم شمرده نشود، عکس العمل حاکمیت ها امری غیرطبیعی و غیرمعقول نمی نماید».

 فیلترینگ تلگرام در روسیه موفق بود، در ایران موفق تر
در همین رابطه خرم آبادی معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی و دبیر کارگروه فیلترینگ در کانالش در سروش نوشت: «با وجود تبلیغات وسیع رسانه های آمریکایی و غربی و طرفداران آنها دائر بر ناموفق بودن فیلتر تلگرام در روسیه، فیلتر تلگرام در این کشور موفق بوده و بعد از فیلتر رتبه بازدید تلگرام در این کشور سقوط فاحشی داشته است. بررسی های به عمل آمده حاکی از آن است که رتبه بازدید تلگرام قبل از فیلتر شدن در روسیه 105 بوده و ظرف 10 روز گذشته از رتبه یکصد وپنجمین پایگاه پر بازدید به رتبه 209 سقوط کرده است. یعنی هر روز بیش از 10 پله سقوط داشته است. با توجه به روند پرشتاب مهاجرت مردم با بصیرت ایران اسلامی به پیام رسان های داخلی و دانش و تجربه جوانان و مهندسان نخبه ایرانی و عزم جزم و هماهنگی بی نظیر اکثریت قریب به اتفاق مسوولان در رفع سلطه بیگانگان بر فضای مجازی کشور، ان شاءالله جمهوری اسلامی ایران در این موفق تر عمل خواهد کرد».

 حمایت تلویحی سبحانی فر از فیلتر
رمضان علی سبحانی فر رییس کمیته ارتباطات مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه  اعلام کرد که فیلترینگ در راستای حفظ منافع ملی کشورها است. این اظهارنظر از آن جهت مهم است که سبحانی فر یکی از نزدیک ترین نمایندگان به محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور و مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. 
عضو ناظر مجلس در شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه تصمیم به فیلترینگ در راستای حفظ منافع ملی کشورها است از دولت خواست نسبت به تقویت پیام رسان های داخلی و حمایت از آنها اقدام کند.
وی در گفت وگو با خانه ملت در خصوص فیلتر تلگرام گفت: فیلتر تلگرام و هر پیام رسان دیگری، مخالف گردش آزاد اطلاعات است، اما بعضا در کشور حفظ منافع ملی ایجاب می کند که تصمیماتی در راستای فیلترینگ شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی اتخاذ شود.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیش از فیلتر تلگرام هشدارهای لازم به مدیران آن مبنی بر رعایت ضوابط و مقررات جمهوری اسلامی ایران داده شده و از آنها خواسته شده بود که با کانال های معاند و برانداز جمهوری اسلامی ایران برخورد کنند، اظهار داشت: پیش از اینکه تصمیم برای فیلترینگ تلگرام از سوی مراجع ذی صلاح اتخاذ شود، به مدیران این پیام رسان خارجی تذکر داده شده بود که نسبت به مسدودسازی کانال هایی که در کشور آشوب و بلوا برپا و مردم را تحریک می کنند، اقدام کند، اما این کار از سوی آنها صورت نگرفت که در نهایت به فیلتر این پیام رسان منجر شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل مسدودسازی پیام رسان تلگرام، فضای مساعدی برای گسترش و توسعه پیام رسان های داخلی فراهم شده است، افزود: دولت اقبالی به تقویت پیام رسان های داخلی نشان نمی دهد، امروز شاهد این هستیم که بعضی از پیام رسان های مطرح داخلی با مشکلات متعدد فعالیت خود را آغاز کرده اند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :