fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 230041
تاریخ انتشار : 17 دی 1396 10:44

گزارش فناوران از نظر نمایندگان درباره محدودسازی پیام‌رسان‌‌ها

خانه ملت مخالف فیلتر تلگرام است

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت وگوهای جداگانه ای مخالفت خود را با فیلترینگ تلگرام اعلام کردند.

فناوران - در پس ادامه فیلتر تلگرام و ایجاد محدودیت برای مردم و همچنین ادامه آسیبی که کسب و کارها از این بابت متحمل می شوند، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت وگوهای جداگانه ای مخالفت خود را با فیلتر تلگرام اعلام کردند.
در عین حال نشست مشورتی نمایندگان با دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز برگزار شده و شنیده می شود یکی از مواردی که مورد بحث قرار خواهد گرفت، رفع فیلتر تلگرام است.

 مجلس مخالف فیلتر تلگرام
سخنگوی هیات رییسه مجلس گفت: مجلس موافق فیلتر کردن تلگرام نیست.
بهروز نعمتی در گفت وگو با خانه ملت گفت: در چند روز گذشته با فیلتر شدن تلگرام مشکلاتی برای عده ای به خصوص در فضای کسب و کار و اطلاع رسانی به وجود آمده و تلاش دولت این است که سیستم جایگزینی برای آن پیدا کند. اما اگر قرار باشد این نرم افزار پیام رسان با همین شرایط فعالیتش را ادامه بدهد، مشکل ساز خواهد شد.
وی ادامه داد: مردم از آن چه در روزهای اخیر در تلگرام اتفاق افتاد گله مند هستند. ما شاهد آتش زدن اموال عمومی، اغتشاش و آسیب زدن به اموال عمومی بودیم که در بسیاری از موارد این اقدامات نتیجه حمایت تلگرام از تروریسم بود.
نعمتی با بیان اینکه مجلس موافق فیلترینگ تلگرام نیست، گفت: تلگرام باید به عنوان ابزاری که خدمات رسانی می کند، باید برخی مسایل جانبی را مورد توجه قرار دهد و آنها را مدیریت کند به خصوص اینکه نباید از تروریسم حمایت کند. اما اگر این حمایت ادامه داشته باشد، نرم افزارهای پیام رسان دیگری می تواند جایگزین تلگرام شود.
سخنگوی هیات رییسه مجلس گفت: دولت و خصوصا وزارت ارتباطات باید به این سمت بروند که اگر قرار است فعالیت تلگرام در ایران تداوم داشته باشد، متعهد شود امنیت کشور را مورد توجه قرار دهد و جلوی حمایت از تروریسم را بگیرد در غیر این صورت مجلس با قوت وارد عمل خواهد شد و با تداوم فعالیت تلگرام موافقت نخواهد کرد.
وی گفت: تلگرام برای ادامه فعالیت در ایران باید به گونه ای رفتار کند که منافع کشور تامین شود و به اطلاع رسانی تروریسم گونه خاتمه دهد.
سخنگوی هیات رییسه مجلس همچنین با بیان نشست مشورتی نمایندگان با وزیر کشور، اطلاعات و دبیر شورای عالی امنیت ملی با محوریت اعتراضات اخیر گفت: این نشست از ساعت 9 صبح یکشنبه (امروز) با حضور وزیر کشور، وزیر اطلاعات، دبیر شورای عالی امنیت ملی برگزار می شود و تا ظهر ادامه دارد.

 فیلتر تلگرام هرچه زودتر رفع شود
یک عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با بیان اینکه موضوع فیلترینگ تلگرام در این کارگروه مطرح نشده است، گفت: با عادی شدن شرایط جامعه فیلترینگ موقت باید برداشته شود.
محمد کاظمی به ایسنا گفت: آخرین جلسه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مربوط به قبل از اعتراضات اخیر بوده است البته رییس کمیته  دادستان کل کشور است و با تشخیص ایشان قاعدتا جلساتی را در آینده در این رابطه خواهیم داشت.
وی افزود: هر کشوری برای برقراری امنیت ممکن است محدودیت هایی ایجاد کند و این مختص کشور ما نیست. در همه کشورها ممکن است مصالح و امنیت کشور ایجاب کند که محدودیت موقت ایجاد شود. من با این محدودیت موقت موافقم.
این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در عین حال درباره تداوم فیلترینگ تلگرام نیز گفت: معتقدم هر چه زودتر با توجه به عادی شدن شرایط باید فضا عادی شود و مردم بتوانند از این امکانات استفاده کنند.

شورای عالی امنیت ملی تصمیم می گیرد
رییس کمیته فناوری اطلاعات مجلس شورای اسلامی و عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیز گفت: فیلتر تلگرام ازسوی شورای عالی امنیت ملی انجام شده و برای رفع فیلترینگ باید بر مبنای تصمیمات شورا بررسی شود.
رمضانعلی سبحانی فر به خانه ملت گفت: عده ای از شرایط و ظرفیت تلگرام سوءاستفاده کردند و خشونت و اغتشاش به وجود آوردند که بر همین مبنا شورای عالی امنیت ملی تصمیم به فیلتر تلگرام گرفت.
رییس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع مجلس با بیان اینکه تصمیم گیری درباره فیلترینگ ازسوی دستگاه های تصمیم گیر بالاتر ازجمله شورای عالی امنیت ملی انجام شد، افزود: برای رفع فیلترینگ باید دید که تصمیمات شورای عالی امنیتی چه بوده است و مبتنی بر تصمیمات اگر زمینه فراهم باشد، رفع فیلتر تلگرام بررسی  و در این زمینه تصمیم گیری می شود.
عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ادامه داد: دستگاه های مختلف همانند شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی امنیت ملی در شرایطی که مسایل اینچنینی رخ می دهد، می توانند درباره فیلترینگ تصمیم بگیرند.

 رشته کسب و کارها پنبه شد
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: فیلترینگ تلگرام همه رشته های دولت را در زمینه کسب و کارهای مجازی پنبه خواهد کرد و متاسفانه نقشه راه دولت را در این زمینه مخدوش می کند.
ناهید تاج الدین نیز با بیان این مطلب به ایسنا گفت: بودجه وزارت ارتباطات در لایحه بودجه ۹۷ چیزی حدود ۳۹ هزار میلیارد ریال یعنی تقریبا سه برابر بودجه وزارت صنعت، معدن و تجارت است و این نشان می دهد دولت روی ظرفیت های فضای مجازی برای ایجاد اشتغال و کسب و کارهای اینترنتی حساب ویژه ای باز کرده، اما متاسفانه فیلترینگ تلگرام یک نقض غرض بزرگ در این زمینه محسوب می شود.
وی افزود: فیلترینگ تلگرام همه رشته های دولت را در زمینه کسب و کارهای مجازی پنبه خواهد کرد و متاسفانه نقشه راه دولت را در این زمینه مخدوش می کند.
وی گفت: برابر برخی آمار امروز بیش از ۶۰۰ هزار کانال تلگرامی مشغول فعالیت هستند که بیش از ۴۰ درصد آن ها فروشگاه های مجازی اند. برخی دیگر آمار حکایت از وجود ۳۰ هزار کسب و کار اینترنتی در ایران است که ۱۵ هزار کسب و کار در این میان همگی مجازی هستند و بخش بزرگی از این کسب و کارها بر اساس استفاده از شبکه های مجازی طرح ریزی شده است.
نماینده مردم اصفهان ادامه داد: اگر هدفگذاری دولت روی ایجاد اشتغال مجازی است که هست باید از سرپا بودن تلگرام و دیگر شبکه های مجازی دفاع کند. علاوه بر مزیت های اشتغال، حضور مجازی در تلگرام و اینستاگرام به بخشی از سبک زندگی جامعه تبدیل شده و باید برای این سبک زندگی احترام قائل بود.
تاج الدین گفت: من متوجه همه تبعات امنیتی این شبکه های مجازی در شرایط حاضر هستم اما به نظرم فیلترینگ تلگرام پاک کردن صورت مساله است در حالی که می توان حتی از ظرفیت های تلگرام و شبکه های مجازی برای گفت وگوی ملی استفاده کرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :