fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 206042
تاریخ انتشار : 29 فروردین 1396 10:56

اصول فعالیت اپراتورهای پستی خصوصی اعلام شد

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اصول حاکم بر فعالیت های اپراتورهای پستی غیردولتی را اعلام کرد.

فناوران- براساس این اصول، موضوع پروانه، ایجاد و بهره برداری از شبکه عرضه خدمات پستی عنوان شده و شامل مجموعه اي از تجهيزات و نيروي انساني است که با استفاده از آنها خدمات پستی ارايه می شود. با این حال شبکه اصلي تجزيه و مبادلات در اختیار شرکت پست باقی می ماند و مديريت توزيع خدمات پایه پستی توسط سازمان انجام می شود.
اپراتورهای خصوصی می توانند به عرضه خدمات پستي به مشتریان با استفاده از شبکه موضوع پروانه و با رعايت استانداردها، قوانین، مقررات و مصوبات کمیسیون بپردازند. در این راه  عرضه خدمات پایه پستی توسط کاروران با کیفیت، تعرفه و رعایت ضوابط و مقررات و  عرضه خدمات پست مالی با هماهنگی پست بانک و اخذ مجوز از بانک مرکزی بلامانع است.
براساس اصول حاکم بر پروانه، اپراتورهای خصوصی موظفند  در پايان سال نخست، در 10 مرکز استان طبق پيشنهاد ارایه شده در طرح تجاري دارنده پروانه، در پایان سال دوم در کلیه مراکز استان ها، در پايان سال سوم  در شهرهاي بالاي 250هزار نفر جمعيت  و در پايان سال چهارم در شهرهاي بالاتر از 30 هزار نفر جمعيت خدمات ارایه کنند. مدت اعتبار پروانه نیز 10 سال تعیین شده است.
در جهت رقابتی شدن فضا نیز سهامداري کارور در سایر کارورهای پستی و بالعکس ممنوع است. همچنین کارور باید قوانین و مقررات مربوط به رقابت در عرضه خدمات موضوع پروانه را رعایت کند.
برای اپراتورهای خصوصی، دوره انحصار نیز در نظر گرفته شده است. به منظور ساماندهی و حمایت از کاروران تا سه سال از تاريخ صدور پروانه کاروران (برندگان مزایده)، پروانه فعالیت سراسری برای کارور دیگری صادر نخواهد شد. همه فعالان در عرضه خدمات پستی در بخش پست، به استثنای فعالانی که به عنوان سهامدار  یا شریک با برندگان مزایده باشند، حداکثر یک سال پس از لازم الاجرا شدن پروانه کاروران مهلت خواهند داشت که نحوه همکاری خود را با کاروران تعیین و به سازمان اعلام کنند. نحوه فعالیت و خدمات این فعالان در چارچوب قوانین و مقررات و پروانه صادره برای کاروران تنظیم و اجرایی خواهد شد.
فعالانی که پس از پایان مهلت تعیین شده، کارور مرتبط با خود را انتخاب و به سازمان اعلام نکرده باشند، به عنوان فعال در بخش پست شناخته نمی شوند و مجاز به عرضه خدمات پستی و فعالیت در بخش پست نیستند.  البته صدور پروانه براي فعاليت هاي موضوعي، منطقه ای یا محلي در چارچوب هايي که توسط کميسيون تعيين خواهد شد، به عنوان نقض تعهد فوق قلمداد نمي شود.
سازمان تنظیم مقررات درباره تعرفه ها نیز اصولی را تنظیم کرده است. بر این اساس تعرفه هاي هر خدمتي مي تواند حداكثر تا سقف تعرفه هاي مصوب کمیسیون باشد. در مواقع ضروري حسب تشخيص سازمان کف تعرفه ها نيز تعيين و پس از تصويب کميسيون ابلاغ خواهد شد. کارور در چارچوب بندهاي فوق بايد تعرفه هاي پیشنهادی خود را به همراه توجيهات فني و اقتصادي به سازمان پيشنهاد و پس از تصویب کميسيون و ابلاغ سازمان اعمال کند. البته کارور در هر سال حداکثر مي تواند هشت مورد (هر مورد به مدت حداکثر سه ماه) نسبت به ارایه و اجراي تعرفه هاي تشويقي  اقدام کند. تعرفه هاي تشويقي بايد حداقل پانزده روز قبل از اجرا به اطلاع سازمان
 برسد.
شرط درخواست برای دراختیار گرفتن پروانه نیز این است که کارور بايد شرکت غيردولتي ثبت شده در ايران باشد، مدير فني و پشتيباني کارور بايد تابعیت ايراني داشته باشد و سهام شرکت هاي خارجي در کنسرسیوم متقاضی دریافت پروانه یا کارور نبايد از نوع ممتاز و بیش از چهل و نه درصد سهام کل باشد.
مبلغ حق امتیاز پروانه 5 میلیارد تومان تعیین شده است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :