fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 201593
تاریخ انتشار : 17 بهمن 1395 10:21

افتتاح پروژه تلاش 3

ظرفیت انتقال شبکه کشور به 10 هزار ترابیت بر ثانیه رسید

پروژه تلاش 3، روز گذشته در وزارت ارتباطات افتتاح شد و براساس آن ظرفیت لایه انتقال کشور از 4 هزار ترابیت برثانیه به 10 هزار ترابیت بر ثانیه رسید.

فناوران- براساس اعلام وزارت ارتباطات راه اندازی این پروژه از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت با استفاده از توان متخصصان داخلی صورت گرفته و در اجرای این پروژه از فناوری هایی مانند POTN و ROADM استفاده شده است. ویژگی این فناوری ها قابلیت ارایه سرویس های جدید برای مشترکان کلان با پایداری مناسب و استفاده بهینه از ظرفیت انتقال فیبر است، همچنین فیبرهای نوری پروژه نور یک و دو در این طرح مورد استفاده قرار گرفته اند.
با توجه به وسعت اجرای این پروژه، ایستگاه های جدیدی نیز احداث شده اند تا مناطق مورد نظر پوشش کامل داشته باشند. علاوه بر این به منظور بالابردن کیفیت سرویس هایی که در این پروژه به مشترکان ارایه می شود، از فناوری سوییچ الکتریکال و نوری  WSONو ASON  بهره گیری شده است. مهم ترین ویژگی این فناوری ها جایگزین کردن مسیر جدید به صورت خودکار و در کمترین زمان در هنگام قطعی فیبرنوری است.همچنین فناوری های یادشده به نوبه خود، قابلیت ارایه تفاهم نامه سطح خدمات (SLA) را به صورت متنوع فراهم می کند؛ چرا که با ایجاد مسیر پشتیبان برای سرویس های قابل ارایه شرکت ارتباطات زیرساخت، پایداری این سرویس ها تامین می شود.
علاوه بر این، با اجرای پروژه، امکان واگذاری ظرفیت شبکه در حوزه زیرساخت انتقال از 4Tbps به 10Tbps افزایش می یابد. 
استفاده از فناوری های جدید در این پروژه این امکان را فراهم ساخته است که در مقایسه با گذشته دسترسی به مسافت های طولانی تر با کاهش بازسازی سینگال فراهم شود و این ویژگی به نوبه خود سبب کاهش هزینه های اجرای این پروژه شده است.
از سوی دیگر در این پروژه با به کارگیری فناوری opm امکان مشاهده کانال های انتقال از طریق مدیریت شبکه مرکزی و از راه دور فراهم می شود که در نتیجه هنگام بروز خطا، ضمن افزایش سرعت خطایابی، زمان بروز قطعی به حداقل زمان ممکن کاهش می یابد.
آذری جهرمی، مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در مراسم افتتاح پروژه تلاش 3 گفت: این پروژه به تسهیل دسترسی مردم به شبکه به صورت اقتصادی تر کمک می کند.
وی با بیان اینکه پروژه تلاش 3 همان پروژه تدبیر و در راستای شبکه ملی اطلاعات است، افزود: تلاش 3 از اقدامات بزرگی است که امنیت در شبکه ملی اطلاعات را افزایش می دهد.
وی توسعه لایه انتقال شبکه زیرساخت را موجب افزایش دو ونیم برابری ظرفیت شبکه ملی اطلاعات در لایه انتقال برشمرد و گفت: با افتتاحات امروز تعداد نقاط حضور شرکت زیرساخت در کشور از 66 نقطه به 104 نقطه افزایش یافت که در پایان ششم طبق سند توسعه شرکت به 170 نقطه باید برسد.
آذری جهرمی با اعلام استفاده از تکنولوژی 100 گیگابیت برثانیه در این پروژه گفت: در این پروژه مسیری با فاصله کمتر در بین شهرها و افزایش کیفیت شبکه ملی اطلاعات انجام شد.
وی با بیان اینکه با اجرای پروژه تلاش 3 هیچ تغییری در بهره برداری از سرویس اینترنت صورت نخواهد گرفت، گفت: با این اتفاق امکان جداسازی شبکه ملی اطلاعات و اینترنت بین الملل فراهم شد.وی مسیر توسعه زیرساخت را براساس شبکه ملی اطلاعات دانست و افزود: این مسیر نزدیکی زیادی با مدل اقتصادی شرکت ارتباطات زیرساخت دارد.وی ادامه داد: در حال حاضر میزان ترافیک با منشاء داخلی بیش از 40 درصد شده است که اگرچه شاخص خوبی است؛ اما در کنار آن باید تاثیر شبکه ملی اطلاعات بر اشتغال زایی، جلوگیری از فرار مغزها و توجه به فرهنگ بومی نیز دیده شود.
 سهم 5 درصدی زیرساخت از بازار فاوا
وی با بیان اینکه بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران 40 هزار میلیارد تومان است، گفت: همانطورکه شاهد هستیم، بخش زیادی از بازار به دست بخش غیردولتی است و شرکت ارتباطات زیرساخت با سهم 2هزار میلیارد تومانی در کنار بخش خصوصی به فعالیت می پردازد.
وی افزود: امکان گسترش این بازار وجود دارد و در سیاست جدید شرکت ارتباطات زیرساخت سهم درآمد دولت ثابت نگاه داشته خواهد شد و در عین حال با کاهش تعرفه ها که قبلا یک مرحله صورت گرفته است و فاز دوم آن هم به زودی صورت خواهد پذیرفت، به دنبال توسعه بازار بخش خصوصی هستیم.مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت رسیدن به سهم مناسب از بازار فاوا در داخل و منطقه را هدف اصلی شبکه ملی اطلاعات برشمرد و گفت: بخش خصوصی باید دنبال سرمایه گذاری و گرفتن سهم خود از بازار منطقه باشد.
به گفته وی سهم فاوا در تولید ناخالص داخلی کشور 2 درصد است که با توسعه این بخش شاهد افزایش این سهم در اقتصاد غیرنفتی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه بنابر سیاست های اصل 44 قانون اساسی به دنبال بزرگ کردن خود نیستیم، گفت: در این راستا بازار بین الملل را به عنوان هدف برگزیده ایم و با تحولات شرکت زیرساخت که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و اگر به تایید شورای نگهبان نیز برسد،  امیدواریم به جذب بازار بین الملل دست یابیم.
وی برنامه این شرکت را در پایان برنامه ششم توسعه، دستیابی به 30 ترابیت بر ثانیه در شبکه انتقال عنوان کرد و گفت: حلقه تکمیل این موضوع پیاده سازی نظام دو تعرفه ای با جداسازی سرویس داخل از بین الملل است که امیدواریم سازمان تنظیم و دیگر بخش ها تا ابتدای اسفند به تحقق این مهم موفق شوند.
 تعرفه اینترنت بازهم کاهش می یابد
معاون وزیر ارتباطات همچنین در جمع خبرنگاران نیز گفت: تعرفه فروش پهنای باند اینترنت که از شرکت زیرساخت به اپراتورهای ارتباطی به صورت عمده عرضه می شود، تا قبل از اتمام سال برای بار دوم در یک سال اخیر کاهش می یابد.وی گفت: براساس فرمول مدنظر، برای افزایش حفظ بازار برآورد این است که قیمت ارایه سرویس در حوزه انتقال اطلاعات و اینترنت گران است.
آذری توضیح داد: استدلال ما بر این است که با توجه به حجم سرمایه گذاری که انجام می شود و میزان بازار، نرخ پهنای باند باید مشخص شود؛ به همین دلیل با بزرگ تر شدن بازار ارتباطی کشور و افزایش حجم ترافیک اطلاعات، کاهش قیمت پهنای باند یک روال منطقی است. به همین جهت بنابر دستور وزیر ارتباطات، موضوع کاهش قیمت پهنای باند اینترنت در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: در این راستا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال بررسی این موضوع است و با شرکت ارتباطات زیرساخت نیز مذاکراتی در این زمینه صورت گرفته، اما میزان محاسبه این کاهش قیمت و مدل تعیین آن باید براساس هزینه ها و میزان بازار مصرف پهنای باند باشد که در این زمینه هنوز فرمول و قیمت نهایی تعیین نشده است.
وی گفت: این کاهش تعرفه مربوط به پهنای باند اینترنتی است که از سمت دولت به شرکت های ارتباطی واگذار می شود و با این تصمیم، می خواهیم بگوییم که دولت به دنبال توسعه درآمد خود در بخش ارتباطات کشور نبوده و قصد دارد زیرساخت ها را برای توسعه ارتباطات کشور ایجاد کند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان سومین پروژه توسعه لایه انتقال شبکه ارتباطی کشور (تلاش ۳) که امروز با افزایش 5/2 برابری ظرفیت شبکه انتقال اطلاعات به بهره برداری رسید، گفت: ظرفیت ایجادشده می تواند زیرساختی برای ارایه خدمات ویدیویی و مجوزهایی که هم اکنون از سوی صدا و سیما برای راه اندازی تلویزیون اینترنتی و سرویس رسانه تعاملی اعطا شده است، فراهم کند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :