fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 201254
تاریخ انتشار : 12 بهمن 1395 22:34

در حاشیه نشست سه وزارتخانه اعلام شد

تعرفه ثبت و نگهداری از پرونده الکترونیکی سلامت : هر سال 350 تومان

نشست مشترک وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهداشت و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای بررسی پرونده الکترونیکی حوزه سلامت ایرانیان به میزبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد

فناوران- این جلسه که ظاهرا بدون دعوت از خبرنگاران حوزه ICT برگزار شد و ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی به عنوان قائم مقام وزارت کار در این نشست شرکت کرد.
براساس گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات محمود واعظی، وزیر ارتباطات پس از پایان این نشست در خصوص وضعیت دولت الکترونیکی گفت: ما برای شروع به کار دولت الکترونیکی برنامه ریزی فشرده ای کردیم، به صورتیکه زیرساخت ها باید توسط وزارت ارتباطات تامین شود و بخش مهم تر آن خدماتی است که سایر وزارتخانه ها باید در این سامانه ارایه کنند.
وی افزود: دو وزارتخانه بهداشت و کار در این زمینه کارهای خوبی انجام داده اند و در این جلسه به بررسی این موضوع پرداختیم که چگونه از طریق NIX  وزارت ارتباطات این اطلاعات تبادل شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مردم باید مطمئن باشند که اطلاعات پرونده سلامت آنها را هم بیمه گر و هم وزارت بهداشت دریافت می کنند، گفت: من امیدوار هستم در آینده ای نزدیک این تصمیمات عملیاتی شود و مردم بتوانند از نتیجه آنها استفاده کنند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تعهدات این وزارت خانه در این زمینه فقط بحث زیرساختی است، گفت: ما امکاناتی که وزارتخانه ها نیاز داشته اند، فراهم کرده ایم و استاندارد سازی و سایر خدمات بر عهده سایر وزارتخانه هاست.

 زمان بهره برداری از سامانه پرونده الکترونیکی سلامت
قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز درباره تعهدات وزارت بهداشت در پرونده سلامت ایرانیان گفت: در حوزه سلامت بیشتر خدمات در دنیا به صورت الکترونیکی است و ما امیدواریم با کارهایی که انجام شده که حاصل آن تشکیل پرونده الکترونیکی برای همه ایرانیان است ساماندهی جدی و شفاف سازی در حوزه دارو، واکسن و فراورده های دارویی و پیشگیری از قاچاق داشته باشم.
وی زمان بهره برداری از این سامانه را نیمه دوم فروردین اعلام کرد و افزود: بیماران در هر نقطه کشور از مرحله ای که به مراکز درمانی مراجعه می کنند، در سامانه ثبت می شوند تا علاوه بر جلوگیری از ارایه خدمات تکراری کنترل جدی بر اصالت داروها و استاندارد بودن خدمات دریافتی داشته باشیم.
ابوالحسن فیروزآبادی، قائم مقام وزیر کار و رفاه اجتماعی نیز تشکیل پرونده سلامت ایرانیان را گام بزرگی در تقویت دولت الکترونیکی در ایران دانست و گفت: آن چیزی که برای نخستین بار اتفاق می افتد این است که اطلاعات بیمه ای و درمانی شهروندان ایرانی به صورت آنلاین مبادله خواهد شد و پرونده سلامت شفاف خواهیم داشت.

 بهره برداری از سرویس سطح یک بهداشت
هم زمان با برگزاری این جلسه رضا باقری اصل معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد: یکی از سرویس هایی که در قالب دولت الکترونیکی در دهه فجر به بهره برداری می رسد، سرویس سطح یک بهداشت و سلامت ایرانیان است.
وی افزود: انقلاب بزرگی که در دولت الکترونیکی اتفاق افتاده و در حوزه سلامت بوده است که ذی نفعان زیادی دارد و حتی می توان گفت کل کشور را در بر می گیرد.
وی با بیان اقتصاد 100 هزار میلیارد تومانی این حوزه افزود: بنا بر اطلاعات و آمار میزان اعتبار دولت در حوزه سلامت و بهداشت 40 هزار میلیارد تومان است و طرح تحول سلامت برای بهینه سازی مصرف اعتبار دولت و کیفی کردن خدمات از راهبردهای دولت یازدهم بوده است.
باقری اصل مصوبه رگولاتوری برای تعرفه گذاری خدمات الکترونیکی بر اساس قانون برنامه ششم را اتفاق بزرگی در تاریخ کمیسیون تنطیم مقررات اعلام کرد و گفت: حوزه الکترونیکی توانمندساز بهبود خدمات و مدیریت منابع و مصارف است.
وی با بیان بهره برداری از سرویس سطح یک بهداشت و سلامت ایرانیان در دهه فجر گفت: این سطح شامل آن قسمتی از سامانه است که مردم به 55 هزار مرکز بهداشتی مراجعه کرده و درخواست مراقبت های بهداشتی در سطح یک را که بدون مراجعه به پزشک است، شامل می شود.
وی افزود: مهم ترین حوزه ای که مردم به خصوص در مناطق محروم با آن سروکار دارند، سطح یک است که در نهایت منجر به تشکیل پرونده سلامت برای 80 میلیون ایرانی خواهد شد.

 تعرفه گذاری کمیسیون تنظیم مقررات
براساس این گزارش به پیشنهاد دبیرکمیسیون دولت الکترونیکی و وزیر بهداشت برای نخستین بار کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای یک خدمت الکترونیکی تعرفه تعیین کرده است.
براین اساس تعرفه ثبت و نگهداری از پرونده الکترونیکی سلامت در سال ۳۵۰۰ریال تعیین شده است.
این تعرفه می تواند گامی مهم در جهت تضمین سرمایه گذاری و اخذ درآمد در ارایه خدمات باشد. 
براساس این گزارش 1700 خدمت به صورت الکترونیکی تعریف شده است که دولت باید با همکاری بخش خصوصی به عرضه آنها بپردازد.
نکته مهم در این ماجرا، تعرفه گذاری از سوی کمیسیون تنظیم مقررات برای خدمت الکترونیکی وزارت بهداشت است. هرچند این موضوع می تواند به راه اندازی خدمات الکترونیکی سرعت بخشد، اما باید دید تعرفه گذاری خدمات الکترونیکی نهاد های دیگر در اختیار رگولاتوری حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است؟

مناقشه پارازیتی
در پایان این نشست قاضی زاده هاشمی درباره زیان پارازیت برای سلامتی مردم گفت: همواره اعلام کرده ایم همه نوع پارازیت برای انسان مضر است. حتی امواج صادره از تلفن همراه نیز زیان بار است.
با این حال محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وضعیت پارازیت ها را قابل قبول خواند و گفت: یک دوره پارازیت در کشور زیاد بود و بر همین اساس جلسه ای با وزیر بهداشت برگزار شد و گزارشی تهیه و در اختیار رییس جمهور قرار گرفت.
وی افزود: پس از آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شرایط را بررسی کرد و اکنون می توان گفت شرایط پارازیت ها قابل قبول است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :