fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 198596
تاریخ انتشار : 8 دی 1395 10:38

هشدار مشترک رییس سازمان فناوری اطلاعات و پلیس فتا:

اپلیکیشن های رایگان سارق اطلاعات خصوصی هستند

معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات نسبت به فعال سازی اپلیکیشن های رایگانی که اجازه دسترسی به تمامی اطلاعات گوشی مشترک را از وی می گیرند، هشدار داد.

مهر- نصرالله جهانگرد گفت: با ورود اپلیکیشن ها به فضای گوشی موبایل، دیگر گوشی یک ابزار شخصی نیست و آنچه در گوشی موجود است مانند تمام فایل ها و عکس ها و پیام ها قابل کپی کردن خواهد بود؛ بنابراین باید یاد بگیریم که داده های شخصی و حیاتی خود را روی گوشی های موبایل نگهداری نکنیم.
رییس سازمان فناوری اطلاعات همچنین با بیان اینکه در خرید اپلیکیشن ها و نرم افزارهای کاربردی، کاربر باید از نسخه های اصلی استفاده کند، درباره بحث امنیت این نرم افزارها گفت: هر اپلیکیشن قلابی که کاربران روی دستگاه خود نصب می کنند، می تواند به تمامی اطلاعاتی که فرد روی گوشی دارد دسترسی داشته باشد.
معاون وزیر ارتباطات گفت: کاربران باید دقت داشته باشند آنچه اطلاعات شخصی و حریم خصوصی آنها به شمار می رود، در فضای مجازی منتشر نکنند؛ چرا که زمانی که کاربر از یک اپلیکیشن استفاده می کند و به درخواست این اپلیکیشن پاسخ مثبت می دهد، در واقع اطلاعات وی از عکس ها گرفته تا متن پیام هایش در چندین محل کپی می شود که می تواند خطر درز اطلاعات را به همراه داشته باشند.
وی با بیان اینکه این موضوع برای اپلیکیشن های فارسی نیز صادق است، ادامه داد: تمام کسانی که اپلیکیشن فارسی می نویسند، عمده دیتای گوشی کاربر را می خواهند که در دسترس داشته باشند و این در حالی است که کاربران بدون آگاهی، این شرایط را برای اپلیکیشن فراهم می کنند. در صورتی که در استفاده از اکثر این اپلیکیشن ها، اصلا نیازی به داشتن تمامی دیتای گوشی نیست.
جهانگرد با بیان اینکه نرم افزارهای رایگان همیشه خوب نیستند، گفت: اپلیکیشن باید ایمن باشد و نباید امنیت اطلاعات مشترکان را تهدید کند. در دنیا برای ارزیابی اپلیکیشن ها، نظام رتبه بندی اعمال می شود و ما نیز باید این موضوع را در کشور اجرایی کنیم.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه گاهی تبلیغات متعددی برای دسترسی به نرم افزارهای رایگان صورت می گیرد و مردم به دلیل رایگان بودن از آن استقبال می کنند، گفت: اینکه ذائقه ها را به سمت رایگان بودن تمام امور پیش ببریم، برداشت درستی نیست و گاهی نیاز است برای استمرار چرخه حیات نرم افزارهای بومی، حفظ امنیت اطلاعات و نیز برقراری تعادل در بازار، هزینه نرم افزار پرداخت شود.
وی هشدار داد که برخی از اپلیکشن های رایگان ممکن است قلابی باشند و تنها برای دسترسی به اطلاعات خصوصی در گوشی کاربر، طراحی شده باشد.
 هشدار مشابه پلیس فتا
در همین راستا سرپرست اداره تشخیص جرایم رایانه ای پلیس فتا نیز روز گذشته نسبت به مشکلات امنیتی در اپلیکیشن ها و پیام رسان ها هشدار داد و گفت: از میان ۱۵۲ نرم افزار پیام رسان در دنیا، ۵۱ شبکه اجتماعی پیام رسان در ایران فعال است اما اطلاعات کافی درباره آنها در اختیار نیست.
حمید کیانی با بیان اینکه گاهی کاربران آنقدر در فضای مجازی درگیر می شوند که بدون آگاهی و به راحتی اطلاعات را در اختیار شبکه های اجتماعی قرار می دهند، گفت: ۱۳ درصد از جرایم این حوزه مربوط به نقض حریم خصوصی است.
کیانی گفت: از ۶۸ هزار پرونده رصد شده تنها ۶ درصد قابل شناسایی بودند و ۶۶ درصد مربوط به تلگرام و ۲۰ درصد مابقی شبکه های اجتماعی را شامل می شوند که نشان دهنده مهاجرت کاربران از فضای سایبری به شبکه های اجتماعی است.
سرپرست اداره تشخیص جرایم رایانه ای پلیس فتا در پاسخ به نحوه جلوگیری از سرقت اطلاعات ادامه داد: خود ما به عنوان کاربر به صورت نابجا به افراد اعتماد می کنیم و اطلاعات شخصی را در اختیار آنها قرار می دهیم. در حال حاضر ۱۵۲ پیام رسان در دنیا وجود دارد که ۵۱ مورد آن در کشور فعال است؛ اما اطلاعات کافی درباره آنها در اختیار افراد نیست. وی افزود: در برخی پرونده ها پیامک های اغواکننده ارسال شده است که با استفاده  از خبر برد مبلغ کلان، فرد را به ارسال اطلاعات حساب خود ترغیب می کند؛ بنابراین از افراد انتظار می رود قبل از اینکه اطلاعات خود را در فضای مجازی منتشر کنند، سابقه نرم افزار و سایت را بررسی کنند. برای بحث خریدهای اینترنتی هم سایت های زیادی وجود دارند که دارای مجوز از سازمان تجارت الکترونیکی هستند که می توان از آنها خرید کرد.
کیانی با بیان عدم استفاده از نسخه اصلی اپلیکیشن از سوی کاربران که مشکلاتی را به همراه دارد، گفت: احتمال ارایه نرم افزارهای معیوب درسایت هایی که به صورت رایگان نرم افزار را در اختیار کاربران قرار می دهند، بسیار زیاد است و اکثرا دارای حفره هایی برای جاسوسی هستند. وی افزود: نصب آنتی ویروس روی تلفن همراه و رایانه کمک زیادی به حفظ حریم شخصی در فضای مجازی می کند. از سوی دیگر کاربران به هر سایتی که برای دانلود اپلیکیشن خاص وجود دارد، نباید اعتماد کنند. همواره یک سایت میان کاربران مطرح می شود که یک مسیر را طی می کند و مجوزها و حداقل های استاندارد را دارد. بهتر است از این سایت ها استفاده شود. این مقام مسوول در پلیس فتا با بیان شناسایی سایت ها و اپلیکیشن های معتبر گفت: جرایمی که در دنیا در حال وقوع است، به سمت پیچیدگی می رود. در سال گذشته ۸۶ درصد از جرایم در کمتر از ۶ روز قابل کشف بود؛ اما امروز پیچیدگی ها شناسایی جرم را تا ۴۰ روز به تاخیر می اندازد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :