fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 198296
تاریخ انتشار : 5 دی 1395 11:4

معاون وزیر بهداشت: پارازیت ها سرطان زا هستند وزیر بهداشت: معاونم مدرکی ندارد!

درحالی که معاون وزیر بهداشت اعلام کرده است پارازیت ها سرطان زا هستند، وزیر بهداشت می گوید معاونش مدرکی برای اثبات این حرف ندارد.

فناوران- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره گفت: چون در ابتدا اطلاعات کاملی نداشتیم که پارازیت ها سرطان زا هستند یا خیر، اظهارنظر نمی کردیم اما مطالعات اولیه اخیر نشانگر آن است که این امواج و پارازیت ها عوارض دارند و در ابتلا به سرطان موثرند.
رضا ملک زاده در حاشیه رونمایی از سامانه و بانک اطلاعاتی جامع سرطان در شیراز به ایرنا گفت: علاوه بر اینکه امواج و پارازیت ها ممکن است باعث ایجاد سرطان شود، می تواند عوارض دیگری هم برای سلامتی داشته باشد. 
معاون وزیر بهداشت در ادامه گفت: علاوه بر پارازیت ها و امواج، گرد و غبارها و ریزگردهایی که از کشور عراق می آید نیز ازجمله عواملی است که در ابتلا به سرطان نقش دارد، اما هنوز میزان تاثیر آنها به روشنی معلوم نیست، هنوز مطالعات دقیقی دراین زمینه انجام نشده است، اما مطالعات اولیه نشان می دهند که این عوامل در ابتلا به سرطان نقش دارند. 
وی درباره مباحثی که پیرامون سونامی سرطان گفته می شود، گفت: شیوع سرطان در ایران بیشتر از سایر کشورها نیست، اینکه گفته می شود سونامی سرطان به راه افتاده را تایید نمی کنیم، متوسط ابتلا به سرطان در کشور ما حتی از کشورهای همسایه هم کمتر است، بنابراین سونامی سرطان پذیرفته شده نیست، سرطان در کشور ما با آهنگ کندی در حال افرایش است. 
 مدرکی وجود ندارد
اما وزیر بهداشت روز گذشته در واکنش به اعلام سرطان زا بودن تشعشعات و پارازیت ها گفت: تاکنون مدرکی در این باره ارایه نشده است و بدون مدرک نمی توان درباره رابطه پارازیت و سرطان کلی گویی کرد.
حسن قاضی زاده هاشمی افزود: من شنبه شب این خبر را دیدم و برای دکتر سیاری، معاون بهداشت وزارتخانه و دکتر ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری این مطلب را نوشتم که سه سال است از شما درخواست داریم اگر مدرکی مبنی بر اینکه پارازیت ها مضر است، دارید ارایه دهید.
وزیر بهداشت با بیان اینکه مقام معظم رهبری، هیات دولت و مجلس به این موضوع حساس هستند، ادامه داد: ما از این آقایان خواسته ایم که اگر مدرکی در این زمینه دارند، ارایه دهند؛ چرا که مطمئنم که اثرگذار خواهد بود و اگر ندارند، کلی گویی نکنند. باید با مدرک صحبت کنیم.
وی گفت: سال اولی که شروع به کار کردیم از این آقایان و البته گروه های دیگری خواستیم که پارازیت ها و امواج را در نقاط مختلف کشور و به خصوص در تهران بررسی کنند. در این خصوص دستگاه هایی مانند سازمان انرژی اتمی و وزارت ارتباطات نیز به طور مستقیم مسوول هستند. آنچه به ما گزارش کردند با صحبت هایی که امروز مطرح می کنند، مغایرت دارد.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه چنانچه به ما مدرک علمی ارایه دهند که این امواج برای سلامت انسان مضر است، حتما اقدام می کنیم، گفت: در این زمینه مقام معظم رهبری نیز به رییس جمهور فرمودند و روی آن حساس هستند. اما آنچه علمی و محکمه پسند باشد، تاکنون ارایه نشده است.
وی افزود: به دوستان دستور دادم اگر چیزی دارند ارایه بدهند که ما هم اعلام کنیم. حداقل می گوییم آنچه حق مردم بوده و وظیفه ما از نظر حرفه ای و اخلاقی بوده را انجام داده ایم.
وزیر بهداشت افزود: حتما اگر گزارش جدیدی درباره رابطه پارازیت ها و امواج با سرطان باشد را اعلام می کنیم و چیزی برای مخفی نگه داشتن وجود ندارد.
 نظر رگولاتوری درباره امواج
این در حالیست که از سوی دیگر هم زمان با این اظهارنظرها سازمان تنظیم مقررات ارتباطات اعلام کرد: دفتر امور حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران، موردی مبنی بر غیراستاندارد بودن پرتوهای آنتن های موبایل (BTS)  گزارش نکرده است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور رفع نگرانی مردم نسبت به امواج ناشی از دکل های مخابراتی و آنتن ها و کمک به گسترش شبکه های اپراتورها، طی برگزاری جلسات کمیته حفاظت در برابر اشعه اعلام کرد: بر مبنای اندازه گیری های انجام شده در دفتر امور حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران، موردی مبنی بر غیر استاندارد بودن پرتوهای آنتن های BTS گزارش نشده است.
این سازمان همچنین با بررسی تحقیقات و مطالعات انجام شده در کشورهای توسعه یافته نسبت به استفاده از نتایج این تحقیقات با هدف کاهش نگرانی های جامعه اقدام کرده است.
در جلسات کمیته حفاظت در برابر اشعه که با حضور نمایندگانی از سازمان انرژی اتمی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شرکت ارتباط مشترک شهر و اپراتورهای تلفن همراه برگزار می شود، بر همکاری سازمان تنظیم مقررات با توجه به وظیفه مدیریت طیف فرکانسی کشور و اعطای پروانه به اپراتورها، با سازمان انرژی اتمی ایران به عنوان متولی قانونی ایمنی تشعشعی در کشور در زمینه اندازه گیری تشعشعات آنتن ها توافق شد.
براساس نتایج این جلسات همچنین اندازه گیری های انجام شده و اعلام نظر دفتر امور حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی ایران، تاکنون موردی مبنی بر غیراستاندارد بودن حدود پرتوگیری گزارش نشده است.
 مناقشه بر سر پارازیت ها پایان می یابد؟
در حالی که به نظر می رسد مناقشه بر سر آسیب پارازیت ها در محافل علمی هنوز حل نشده، عجیب است که مسوولان این موضوع را مرتب رسانه ای کرده و در جامعه التهاب ایجاد می کنند.
نکته جالب تر اینکه حتی در سطح یک وزارتخانه هم در این باره اختلاف نظر وجود داشته و این موضوع
 رسانه ای می شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :