fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 196929
تاریخ انتشار : 16 آذر 1395 10:48

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور وعده داد:

سه سال دیگر به همه روستاها اینترنت می رسد

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور از تحقق ۶۰ درصدی برنامه های وزارت ارتباطات برای توسعه روستاها خبر داد و گفت: تا ۳ سال دیگر تمامی روستاها دارای اینترنت می شوند.

فناوران-  ابوالفضل رضوی در دومین همایش ملی خدمات ارتباطی روستایی (USO) با بیان ارایه اینترنت پرسرعت در روستاها گفت: ۶۰ درصد برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در روستاها عملیاتی شده و امیدواریم تا پایان سال باقی برنامه ها نیز عملیاتی شود.
وی از ارایه لایحه یک فوریتی دولت به مجلس برای اختصاص بیش از ۵ میلیارد تومان اعتبار به روستاها جهت اشتغال خبر داد و گفت: کارهای اجرایی این بودجه باید قبل از پایان سال انجام شود تا طرح های در نظر گرفته شده وارد فاز عملیاتی شود.
رضوی با بیان اینکه روستاییان باید بتوانند از هر نقطه در کشور به راحتی نسبت به دریافت اطلاعات و انتشار اطلاعات خود از جمله تولید و محصولات کشاورزی اقدام کنند، اضافه کرد: جمعیت روستایی در کشور نیازمند دریافت خدمات آموزشی هستند که ارایه این خدمات می تواند به اشتغال آفرینی در روستاها کمک موثر کند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه در خدمت رسانی به اقصی نقاط کشور تفاوتی بین شهر و روستا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: باید زمینه ارایه امکانات موجود در روستاها فراهم شود. براین اساس ارایه خدمات آموزشی و الکترونیکی در روستاها الزامی است و وزارت ارتباطات می تواند با بسترسازی ارتباطی موثر سبب شکوفایی این مناطق شود.
وی با بیان اینکه طبق وعده وزیر ارتباطات تا پایان سال تعداد روستاهای دارای اینترنت به ۲۵ هزار روستا خواهد رسید، اظهار امیدواری کرد که تا ۳ سال آینده هیچ روستا، حتی روستاهای تک خانوار نیز از داشتن اینترنت محروم نباشد.
رضوی گفت: زمانی آقای غرضی، وزیر وقت ارتباطات برای آوردن موبایل به کشور با پرسش های نمایندگان مجلس روبرو شد و عده ای معتقد بودند که موبایل وسیله فساد است؛ اما اکنون یک روستایی درحالی که به شیوه پدرانش کشاورزی می کند اما فناوری روز موبایل را در دست دارد. ما امیدواریم در آینده نزدیک دیگر نگوییم که فلان تعداد روستای زیر ۱۰ خانوار از نعمت تلفن و ارتباطات برخوردار نیستند.
وی با بیان جمعیت بالای روستایی در کشور خواستار ارایه خدمات آموزشی در این مناطق شد و افزود: ارایه خدمات آموزشی در این مناطق به اشتغال آفرینی در روستاها کمک موثر می کند.
رضوی با بیان اینکه در خدمت رسانی به اقصی نقاط کشور تفاوتی بین شهر و روستا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: باید زمینه ارایه امکانات موجود در روستاها فراهم شود.
 اینترنت ۲۰ مگابیت برای روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار
محمود خسروی مشاور وزیر ارتباطات در امور توسعه خدمات روستایی نیز در این همایش با بیان اینکه کاهش جمعیت مولد روستایی که به جای تولید به سمت مصرف گرایش پیدا کرده اند برای کشوری که ۲۸ درصد جمعیت آن در روستاها بسر می برند شایسته نیست، گفت: خدمات عمومی اجباری فاوا (USO) در مناطقی اجرایی می شود که به دلیل عدم صرفه اقتصادی، بخش خصوصی تمایلی به حضور در این مناطق ندارد و دولت برای ایجاد خدمات در این مناطق، ساماندهی انجام داده است. در این راستا آیین نامه اجرای USO توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعریف شده است.
مشاور وزیر ارتباطات در امور توسعه خدمات روستایی ادامه داد: درخصوص خدمات USO اسناد بالا دستی بسیاری در کشور داریم و لازم است با جدیت نسبت به خدمت رسانی به این مناطق گام برداریم.
وی با بیان راه اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: در بستر این شبکه دسترسی به خدمات الکترونیکی تسهیل شده و اهمیت خدمت رسانی به روستاها و توسعه اینترنت پهن باند در این مناطق بیشتر احساس می شود. اجرای این طرح از محل اعتبارات بودجه ای USO صورت گرفته است.
خسروی گفت: امروزه بحث رساندن خط ارتباطی به روستاها دیگر در USO مطرح نیست و توسعه زیرساخت های دسترسی به پهن باند در روستاها جهت دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات ارایه شده در بستر آن جزو بحث های اصلی به شمار می رود.
وی از برنامه ریزی جهت دسترسی روستاهای بالای ۱۵ خانوار به پهن باند خبر داد و افزود: ایجاد زیرساخت پهن باند برای دسترسی به اینترنت ۲۰ مگابیت برثانیه برای روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار، توسعه خدمات عمومی و پایه شهرهای زیر ۱۰هزار نفر جمعیت، توسعه و تامین زیرساخت های پستی و دفاتر ICT روستایی و ارایه خدمات الکترونیکی به عشایر کشور ازجمله برنامه های آینده ما به شمار می رود.
 تدوین نقشه راه روستایی
رییس پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز در این همایش گفت: نقشه راه توسعه مناطق روستایی توسط 25 دستگاه تهیه شده که این پژوهشگاه متولی آن است.
محمد خوانساری افزود: توسعه شبکه پهن باند به عنوان سند خدمت رسانی مورد توجه قرار گرفت به طوری که تا پایان دولت، روستاهای بالای 15 خانوار دارای خدمت پهن باند خواهند شد که در بستر آن می توان خدمات به مردم ارایه کرد.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه خدمات توزیع شده در نظامنامه USO باید در دستگاه ها ایجاد شده و یک هم افزایی دستگاهی نیز شکل بگیرد، گفت: نقشه راه توسعه مناطق روستایی توسط 25 دستگاه تهیه شده که پژوهشگاه متولی آن است و در آن ملاحظات کلیدی ازجمله توجه جدی بر یکپارچگی و مدیریت یکپارچه و رصد خدمات موردنظر قرار گرفته است.
وی افزود: تدوین این نقشه کمک می کند فرآیند خدمات رسانی در روستاها در مسیر صحیح ادامه یابد.
خوانساری افزود: توجه به فضای بازار در قالب بخش خصوصی جهت ارایه خدمات بهتر به روستاییان و زنجیره خدمات الکترونیکی و نیز تفسیر محرومیت باتوجه به تعاریف جهانی و نگاه بومی در این نقشه راه دیده شده است.
وی با بیان اینکه کلیات این سند در چهار لایه معماری کسب و کار، فرآیند، خدمات و فناوری تنظیم شده است، افزود: در حوزه فناوری، فناوری های نوین مثل اینترنت اشیا و 5G لحاظ شده است. ضمن اینکه در سال گذشته هدف جایگاه و نقشه خدمات بود و امسال سند هماهنگ بین دستگاهی را رونمایی می کنیم. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :