fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 195700
تاریخ انتشار : 24 آبان 1395 10:59

صدا و سیما قول داد:

مشکل سرویس های ویدیویی آنلاین حل می شود

معاون وزیر ارتباطات گفت: مشکل پخش سرویس های ویدیویی آنلاین که به دلیل مخالفت سازمان صدا و سیما متوقف شده بود، حل شد.

فناوران- چندی پیش با شکایت سازمان صدا و سیما، اپلیکیشن آپارات از روی کافه بازار حذف شد. علت شکایت صدا و سیما دو مورد بیان شد: نخست نقض حقوق مالکيت فکري سازمان صدا و سيما بود و ديگري از باب اينکه چنین سایت هایی ازجمله سايت آپارات، مجوزهاي لازم براي فعاليت در عرصه صوت و تصوير فراگیر در فصاي مجازي را از سازمان صدا و سيما دريافت نکرده اند. 
همچنین سازمان صدا و سیما اعلام کرد مشکل ديگر سايت آپارات اين است که از محتواي سازمان صدا و سيما که برای تامین آنها هزینه قابل توجهی صرف شده، بدون کسب مجوز های لازم استفاده مي کند. برخلاف اخطارهاي مکرر سازمان، توليدات رسانه ملي را بازنشر و حقوق مالکيت فکري سازمان صدا و سيما را ناديده گرفته و توليدات آن را در فضای مجازی در دسترس عموم قرار مي دهد بدون اينکه عوايد مالي آن را به دارندگان حقوق شان منتقل کرده يا آنها را در کنار محتواهايي که مورد تایيد سازمان نيستند، قرار ندهد. 
پس از آن شکوری، مدیر آپارات به شکایت صدا و سیما پاسخ داد و گفت: سایت آپارات و شرکت متولی آن، دارای مجوز رسانه کاربر محور موضوع ماده ٢ آیین نامه سازماندهی و توسعه رسانه ها و فعالیت های فرهنگی دیجیتال از مرکز رسانه های دیجیتال بوده است. همچنین سایت فیلیمو نیز دارای مجوز سامانه نمایش درخواستی VOD از سازمان سینمایی و امور وزارت ارشاد است
وی ادامه داد: مسوولیت تخلفات احتمالی محتوای ویدیو بارگذاری شده با آپلود کننده آن است و مسوولیت سایت به طور خلاصه طبق قوانین و مقررات جاری محدود به حذف ویدیو از سایت به دستور مراجع قضائی و قانونی ذی ربط ازجمله کمیته مصادیق جرائم رایانه ای یا درخواست کننده ای است که حق کپی رایت وی یا سایر حقوق قانونی وی ازسوی آپلودکننده نقض شده باشد؛ اما تاکنون سازمان صداوسیما با وجود حضور در کمیته مصادیق نه از طریق کمیته و نه رأسا هیچ اخطار یا نامه یا درخواستی برای حذف ویدیویی که آن را ناقض حق کپی رایت خود می داند، به سایت آپارات ارسال نکرده اند. جالب آنکه تعدادی از شبکه های صدا وسیما و برنامه های آنها راسا درخواست ایجاد کانال اختصاصی را روی سایت آپارات داشته اند.

 خبر مهم اما مبهم
محمدجواد آذری، مدیرعامل شرکت زیرساخت روز گذشته در گفت وگو با مهر از حل شدن مشکل آپارات خبر داده اما توضیح چندانی درباره نحوه چگونگی حل مشکل ارایه نکرد. وی درباره فعالیت شرکت هایی که سرویس ویدیوی آنلاین ارایه می کنند و شکایت سازمان صدا و سیما از یکی از این سرویس دهندگان گفت: به نمایندگی از وزیر ارتباطات مذاکراتی با ریاست سازمان صدا و سیما داشتیم تا به این مقوله رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه موضوع مربوطه به زمان مدیریت سابق سازمان صدا و سیما مربوط می شد، ادامه داد: موضوع بر سر شکایتی بود که درباره استفاده از محتواهای صدا و سیما بر روی یکی از سایت های ویدیوهای آنلاین در کشور پخش می شد. در این رابطه ریاست فعلی سازمان صدا و سیما خیلی شفاف و باز با مساله برخورد کردند و قول دادند به این مساله رسیدگی کنند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه علی عسکری نگاه ایجابی برای حل این مساله دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه توسعه سرویس ویدیوی آنلاین برای ایجاد فضا برای توسعه شبکه ملی اطلاعات الزامی است، مقرر شد مشکل سرویس دهی این شرکت ها حل شود و نتیجه مذاکرات صورت گرفته با سازمان صدا و سیما مثبت بود.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: وزارت ارتباطات درباره شرکت های ارایه دهنده خدمات ویدیوی آنلاین نقشی ندارد و متولی سرویس های ویدیویی در بخش ویدیوی درخواستی (VOD) وزارت ارشاد و در حوزه برودکستینگ، سازمان صدا و سیما هستند اما از آنجایی که این سرویس ها در مقوله شبکه ملی اطلاعات ازجمله سرویس های کاربردی محسوب می شوند، وزارت ارتباطات با دید حمایتی به این موضوع نگاه می کند؛ از این رو برای تسهیل خدمات دهی در این حوزه ورود کرده است.

 مرکز ملی فضای مجازی موضوع را حل کند
معاون وزیر ارتباطات گفت: وزارت ارتباطات وظیفه ای برای ورود به مقررات گذاری در حوزه محتوای آنلاین ندارد و طبیعتا این موضوع باید از طریق مرکز ملی فضای مجازی و مشارکت سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد حل شود البته ما نیز کمک می کنیم تا این فرآیند تسهیل شود.
آذری ارایه سرویس IPTV را مانند دیگر سرویس های ویدیویی دانست که تکلیف مقررات گذاری با آن مطابق قانون با سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد است و ادامه داد: البته اختلاف نظرهایی میان این دو نهاد در این حوزه وجود دارد که این موضوع باید در مرکز ملی فضای مجازی به شور گذاشته شود تا راه حلی برای ارایه این خدمات تدوین شود.
وی با انتقاد از شرایط موجود در این حوزه که مانع سرمایه گذاری و ورود بخش خصوصی شده است، گفت: این موضوع باعث ایجاد وقفه در رشد شبکه ملی اطلاعات شده است و امیدواریم با همدلی بین این مجموعه ها این اختلافات حل شود و ما شاهد رشد محتوای داخلی در حوزه ویدیوی آنلاین باشیم.
آذری جهرمی ادامه داد: امروزه در عرصه اپراتورهای موبایل در دنیا کف میزان ترافیک ویدیویی به طور متوسط حدود ۶۰ درصد است که در ایران در بهترین شرایط ترافیک ویدیویی در شبکه حدود ۱۰ درصد را تشکیل می دهد. از آنجایی که سرویس های ویدیویی در کشور به شدت پتانسیل افزایش دارد، باید تصمیم نهایی برای ارایه این خدمات گرفته شود تا کیفیت محتوای داخلی در حوزه ویدیو افزایش یابد.
وی افزود: امیدواریم با حل این مشکل نقش بخش خصوصی در ارایه خدمات محتوایی ویدیو تسهیل و جایگاه رگولاتوری در حوزه محتوای آنلاین مشخص شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :