fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 189441
تاریخ انتشار : 1 شهریور 1395 10:45

پس از مهاجرت موفقیت‌آمیز 3 هزار شماره در فاز آزمایشی

ترابردپذیری مشترکان موبایل رسما آغاز شد

در آستانه هفته دولت و با حضور وزیر ارتباطات و معاونان وزارت و مدیران اپراتورهای مختلف بخش خصوصی، مراسم آغاز بهره برداری تجاری از طرح ترابردپذیری شماره های تلفن همراه، اعطای پروانه های FCP ، SERVCO،CONTACT CENTER، اعطای موافقت نامه اصولی برای صدور پروانه های اپراتورهای مجازی تلفن همراه و اعطای اعتبارنامه به آزمایشگاه های تایید نمونه تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات برگزار شد.

فناوران- علی اصغر عمیدیان، رییس سازمان تنظیم مقررات گفت: با اجرای طرح این امکان برای مشترکان ایجاد شده است که اگر از هزینه، کیفیت، تنوع خدمات و پوشش دهی اپراتور خود رضایت دارند، بدون دغدغه تغییر شماره، از خدمات و سرویس های سایر اپراتورها استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این طرح ابتدا به صورت آزمایشی با هدف رفع مشکلات موجود انجام شد، ادامه داد: افزایش رقابت، بهبود کیفیت و حق انتخاب برای کاربران از جمله اهداف این پروژه است. بر این اساس رگولاتوری با رفع موانع موجود این امکان را برای مشترکان فراهم کرده است.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه اجرای این طرح کاهش هزینه و حفظ شماره و استفاده از سرویس های جدید و در نهایت حق انتخاب را برای کاربران فراهم کرده است، گفت: تاکنون طرح «ترابردپذیری موبایل» در ۷۴ کشور دنیا اجرا شده است که برآوردها در بسیاری از موارد از موفقیت آن حکایت دارد.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه این طرح طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به اپراتورهای موبایل تکلیف شده است، گفت: در اجرای طرح «ترابردپذیری موبایل» علاوه بر پیمانکاران داخلی، از مشاوران فرانسوی و پیمانکار هلندی نیز استفاده کرده ایم.
عمیدیان با بیان اینکه فاز آزمایشی طرح ترابردپذیری از ۲۰ تیرماه به مدت ۴۰ روز و به صورت آزمایشی اجرا شد، گفت: در این دوره در مجموعه سیم کارت های دایمی و اعتباری تعداد ۱۰ هزار و ۹۹۴ ترابرد وجود دارد که از این تعداد ۳۰۵۰ خط موفق به انجام این درخواست شدند و ۳۹۴۴ درخواست رد شد.
وی گفت: با رفع اشکالات در فرآیند اجرا اکنون اپراتورهای تلفن همراه می توانند بدون محدودیت در تعداد پذیرش درخواست و با گسترش تبلیغات رسانه ای، این طرح را اجرا کنند.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همچنین درباره آمادگی آمار ارتباطی کشور برای ورود اپراتورهای مجازی گفت: با توجه به نیاز به سرمایه گذاری ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلاری در این حوزه و تجربه شرکت های موفق موبایل، به نظر می رسد نگرانی برای ورود اپراتورهای مجازی تلفن همراه به بازار وجود ندارد و بازگشت سرمایه در کمتر از سه سال برآورد می شود؛ بر این اساس در حال حاضر به ۲۲ شرکت متقاضی فعال در این عرصه پروانه خدمات ارایه شده است.
وی با بیان اینکه هدف سازمان افزایش رقابت به منظور تنوع و نوآوری و افزایش کیفیت است، افزود: در گذشته به علت تعداد اپراتورها و تنوع آن ها مدیریت حوزه دسترسی ممکن نبود و ساماندهی در قالب FCP  SERVCO صورت گرفت.
اعتبار آزمایشگاه های تایید نمونه حوزه ICT بخش دیگر سخنان عمیدیان بود که به آن پرداخت و از همکاری با آزمایشگاه های داخل و خارج سازمان در راستای تایید نمونه و سیاست اقتصاد مقاومتی خبر داد.
عمیدیان در زمینه MVNO (اپراتورهای مجازی) نیز با بیان اینکه بازار کشور شرایط لازم ورود این شرکت ها را داراست، به وجود جمعیت جوان و ظرفیت اضافی در بخش شبکه و خدمات پرداخت و گفت: بازار خدمات آمادگی حضور MVNO را دارد و زمینه ورود بازیگران معتبر بین المللی نیز فراهم است.
وی هدف این پروانه ها را استفاده بهینه و موثر از بسترها و زیرساخت های فراهم شده موجود، فراهم شدن شرایط برای رقابت سالم موثر و منصفانه در بازار، بالابردن کیفیت خدمات و سطح ارایه خدمات بر مردم، فراهم شدن زمینه جدیدی برای سرمایه گذاری و اشتغال، پوشش مخاطبان خاص، ساماندهی این حوزه و  ارایه خدمات ارزش افزوده در بازار تلفن همراه کشور برشمرد.

 ارایه نخستین پروانه ارتباطات ثابت
ارایه پروانه خدمات ارتباطات ثابت برای نخستین بار به متقاضیان از دیگر برنامه های مراسم دیروز بود. براساس این گزارش که از ۸۵ درخواست ارایه شده به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به ۱۸ متقاضی دریافت پروانه خدمات ارتباطات ثابت مجوز فعالیت اعطا شد.
در همین حال، سازمان تنظیم مقررات ۶ پروانه جدید اپراتورهای ارتباطی را در کشور صادر کرد. تا پیش از این ۷ اپراتور FCP مجوز فعالیت در کشور دریافت کرده بودند و امروز ۶ اپراتور جدید وارد این فضا می شوند. در همین حال طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات، ۴ متقاضی باقیمانده تا پایان شهریورماه زمان دارند که با ارایه مدارک، به دریافت پروانه خود اقدام کنند.
اعطای مجوز FCP در راستای ادغام پروانه های فعالیت اپراتورهای قدیمی اینترنت شامل اپراتورهای PAP، ISP و ISDP صورت گرفته است.
در همین حال دیروز ۲ پروانه مرکز تماس ارتباطی هم اعطا شد و به دو شرکت برای فعالیت در این بخش موافقت اصولی داده شد. همچنین اعتبارنامه آزمایشگاه های داخلی به ۷ شرکت متقاضی ازجمله یک شرکت خارجی اعطا شد.
سازمان تنظیم مقررات همچنین موافقت اصولی برای فعالیت 21 اپراتور موبایل مجازی را نیز صادر کرد و این اپراتورها تا پایان سال زمان دارند با قرارداد با اپراتورهای فعلی موبایل فعالیت خود را در شبکه تلفن همراه کشور آغاز کنند.
بهره برداری تجاری از طرح ترابردپذیری موبایل از دیگر طرح های افتتاح شده توسط سازمان تنظیم مقررات همزمان با هفته دولت است.

 0999 برای اپراتورهای مجازی
هم زمان با بهره برداری تجاری از طرح ملی ترابرد پذیری شماره های همراه، مسوولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کردند که علاوه بر 19 موافقت اصولی صادر شده برای اپراتورهای مجازی تلفن همراه، سه موافقت اصولی دیگر نیز صادر شده است.
شرکت رفاه ایرانیان، مبنا و آسیاتک موفق شدند مانند 19 شرکتی که پیش از این موافقت اصولی دریافت کردند، مجوز اولیه را دریافت کنند.
قرار است به زودی شش پروانه در این زمینه صادر شود؛ به عبارتی ظاهرا در حال حاضر تنها شش شرکت موفق به انعقاد قرارداد همکاری با اپراتورهای موبایل شده اند.
طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتورهای موبایل تنها تا سوم آبان ماه فرصت دارند تا نخستین قرارداد خود را با اپراتورهای مجازی منعقد کنند و تا سوم آذر نیز دومین قراردادشان را داشته باشند.
براساس اظهارات صادق عباسی شاهکوه،معاون رگولاتوری سرشماره 0999 به اپراتورهای مجازی موبایل تخصیص یافت.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :