fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 188680
تاریخ انتشار : 20 مرداد 1395 10:30

با امضای تفاهم‌نامه وزارت‌خانه‌های ارتباطات و کار

پروژه ایجاد مشاغل ICT در استان ها از کردستان کلید خورد

پروژه توسعه کسب وکار و اشتغال پایدار در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با امضای توافقنامه میان وزرای ارتباطات و کار کلید خورد.

فناوران- محمود واعظی و علی ربیعی، وزرای ارتباطات و کار تفاهم نامه همکاری در راستای توسعه کسب وکار و اشتغال پایدار با عنوان «تکاپو» امضا کردند تا اشتغال و کسب وکار در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در تمام استان های کشور اجرایی شود.براساس این توافقنامه مقرر شد معاونت اشتغال وزارت کار و معاونت امور استان های وزارت ارتباطات در این راستا همکاری کنند. در همین حال با حضور نماینده سازمان یونیدو (توسعه صنعتی ملل متحد) و رییس بنیاد بازی های رایانه ای و معاونت اشتغال وزارت کار، تفاهم نامه توسعه صنعت بازی (گیم و انیمیشن) به امضا رسید.
از آنجایی که این تفاهم نامه در فاز پایلوت قرار است در استان کردستان اجرایی شود، یکی از بندهای آن به راه اندازی مرکز توانمندسازی کسب و کارهای نوپا در این استان اختصاص یافت که توسط رییس سازمان فناوری اطلاعات، رییس پارک علم و فناوری استان کردستان و استاندار این استان امضا شد.
همچنین در راستای حمایت و ارایه تسهیلات از محل کمیته وام وجوه اداره شده در وزارت ارتباطات، تفاهم همکاری میان معاونت امور استان های وزارت ارتباطات و مدیرکل ICT کردستان به امضا رسید. در همین حال در راستای توسعه خدمات مخابراتی اجباری مدیرکل خدمات مخابرات اجباری (USO) و مدیرکل مخابرات استان کردستان توافق نامه امضا کردند. راه اندازی مرکز آپا در دانشگاه کردستان از دیگر مفاد این تفاهم نامه بود.
این طرح در ذیل برنامه تکاپوی وزارت کار اجرا می شود. در این طرح وزارت کار می کوشد با استفاده از ظرفیت بنگاه های خرد و کوچک، 500 هزار شغل در حوزه گردشگری، کشاورزی و فناوری اطلاعات ایجاد کند.

 بازار ICT ایران باید سه و نیم برابر شود
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات پس از امضای این تفاهم نامه گفت: بايد نهضت ايجاد اشتغال در ICT در كل كشور شكل بگيرد و در اين راستا تا يك ماه آينده علاوه بر کردستان، در استان هاي فارس و يزد اين طرح پياده سازي خواهد شد و بلافاصله در ديگر استان ها نيز پيگيري مي شود.
وي با بيان اينكه مطالعات انجام اين طرح در سراسر كشور صورت گرفته است، افزود: با توجه به آماده بودن زيرساخت هاي لازم در تمامي استان ها و به ويژه علاقه مندي بخش خصوصي جهت كار در اين حوزه، مي توان اميدوار بود كه اين طرح به خوبي در ديگر استان ها پياده شود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، ظرفیت اشتغال آفريني در استان كردستان را با اجراي اين طرح بالا دانست و گفت: علاوه بر ايجاد اشتغال مستقيم 3 تا 4 برابر اشتغال غيرمستقيم نيز در اين زمينه شاهد خواهيم بود.
وي با بيان اينكه بازار ICT در جهان 3500 ميليارد يورو است، افزود: ايران يك درصد جمعيت جهان را دارد و  بايد 35 ميليارد يورو حجم بازار ICT ما باشد كه درحال حاضر 39 هزار ميليارد تومان است و بنابراین دارای قابليت افزايش سه ونيم برابري است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هرساله ۳۵۰ میلیارد تومان برای توسعه ICT در روستاهای کشور هزینه می کنیم.

 ایجاد 120 هزار شغل در حوزه ICT
علی ربيعي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي نیز در نشست توسعه كسب وكار و اشتغال در حوزه ICT در استان كردستان با بیان اينكه مي توان در زمينه ICT و گردشگري با ارزش افزوده بالا اشتغال آفريني كرد گفت: براساس بررسي هاي صورت گرفته، جهت گيري شغل به سمت خدمات مولد است و بايد از ظرفيت هاي خالي در اين بخش از خدمات عمومي استفاده برد.
به گفته ربيعي انتخاب استان كردستان به عنوان پايلوت به علت پتانسيل بالاي اين استان و علاقه مسوولان استاني بوده است كه بلافاصله پس از اين استان، استان هاي البرز، مازندران، گرگان، فارس و يزد كار آغاز می شود و پس از يك مدت مشخص به تمام كشور تسري خواهد يافت. 
وي اجراي اين طرح در استان كردستان را در سال های 95 و 96 موجب ايجاد شش هزار شغل مستقيم در استان دانست و گفت: با كمك سازمان فني و حرفه اي انستيتو هاي مختلفي ازجمله بازي سازي در استان كردستان شكل گرفته است كه وظيفه مهارت آموزي به فارغ التحصيلان ICT  را بر عهده دارند.
ربيعي با بيان اينكه 800 ميليارد تومان توسط دولت و بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در اين زمينه در نظر گرفته شده است، گفت: مهم ترين دستاورد اقدام امروز، هم افزايي ميان دولت، دانشگاه و بخش خصوصي در اين استان بوده است كه بلافاصله در ديگر استان ها نيز از دستاوردهاي به دست آمده در اين استان جهت راه اندازي مراكز مشابه استفاده خواهد شد.
وي اين اقدام را درجهت تحقق ايجاد بيش از 120 هزار شغل در بخش ICT دانست و با بيان اينكه ICT درآمدزاست، از تمايل شركت هاي بخش خصوصي به سرمايه گذاري در اين بخش خبر داد و افزود: بخشي از توليدات ما به بازارهاي هند ارسال شده است و پس از آن بازارهاي جهاني را مد نظر قرار خواهيم داد.

 وعده راه اندازی کال سنتر به زبان کردی
مرتضی براري و معاون امور دولت، مجلس و استان هاي وزارت ارتباطات نیز گفت: هدف ما از اين برنامه توانمندسازي استان كردستان و ايجاد زمينه برای توليد خدمات و سرويس و اپليكيشن در اين استان است.
وی با بيان اينكه ظرفيت اينترنت استان از 5 گيگابايت در ابتداي دولت به 50 گيگ رسيده است، گفت: با زيرساخت هاي ايجادشده، استفاده از محتواي داخلي در استان 4 برابر شده است.
براري ادامه داد: تاكنون 3 مسير حفاظت زيرساخت در استان ايجاد شده است درحالي كه در ابتداي دولت، هيچ مسير حفاظتی در استان وجود نداشت.وي گفت: با كمك استاندار كردستان و بخش خصوصي شبكه دسترسي در حوزه زيرساخت صورت گرفته و ايجاد مركز داده، كال سنتر به زبان كردي و شبكه پهن باند شهري نيز توسعه مي يابد.

 امضای تفاهم نامه 500 میلیونی
نصرالله جهانگرد، رییس سازمان فناوری اطلاعات نيز در اين نشست گفت: در سه بخش كار صورت گرفته است و دولت در تسهيل گري زيرساخت شبكه دسترسي و توسعه ظرفيت انتقال و مبادله اطلاعات تا تامين سازو كار حقوقي، تامين امنيت، افزايش مهارت و توان آموزي نخبگان استان و حضور بنگاه هاي ملي در استان جهت ارتقاي ظرفيت آن نقش داشته است.
جهانگرد با بيان اينكه وضع دسترسي استان در بخش ثابت و همراه خوب است، ادامه داد: قرارداد دانشگاه استان با CERT و آپا با بودجه 5 ميليارد ريال امروز منعقد مي شود تا مسير توانمندسازي كسب وكارهاي داخل استان تسهيل شود. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :