fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 187551
تاریخ انتشار : 3 مرداد 1395 10:31

معاون وزیر ارتباطات اعلام کرد

سرمایه گذاری 8 میلیارد دلاری روی شبکه ملی اطلاعات تا سال 96

معاون نوآوري و فناوري وزير ارتباطات گفت: درجهت حمايت از توليدات بومي، وزارت ارتباطات توليد پيام رسان داخلي غيردولتي را در دستور كار قرار داده است.

فناوران- امیرحسین دوایی روز گذشته گفت: اکنون ۳۷ میلیون کاربر اینترنت و ۲۸ میلیون کاربر اینترنت پرسرعت در کشور وجود دارد.
وی با بیان فرصت های سرمایه گذاری که هم‎اکنون با توسعه باندپهن، دسترسی به اینترنت برای حجم وسیعی از مخاطبان ایجاد شده است، گفت: صدور پروانه جدید برای ارایه‎دهندگان سرویس اینترنت (FCP) در راستای رشد اقتصادی کشور، یکی از اقداماتی است که برای توانمندسازی این بخش صورت گرفته است.
 آمار و ارقام دوایی
وی شمار کاربران اینترنت در ایران را ۳۷ میلیون و ضریب نفوذ اینترنت را ۴۷ درصد عنوان کرد و ادامه داد: هم اکنون بیش از ۲۸.۱ میلیون نفر کاربر اینترنت پرسرعت هستند که اتصال حدود ۱۹ میلیون از این تعداد از طریق تلفن همراه صورت می گیرد و تعداد ارتباطات مشترکان موبایل ۷۶ میلیون نفر برآورد می شود.
معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات با بیان شاخص های کلان بخش ICT کشور گفت: در ابتدای دولت زیرساخت اصلی شبکه فیبر نوری ۵۱ هزار کیلومتر بود که امروز این شاخص به ۵۷ هزار و ۱۵۸ کیلومتر رسیده است. در همین حال ظرفیت شبکه دیتای کشور ۶۲۴ گیگابیت بود که امروز به ۴ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است.
دوایی از رشد ۸ برابر ظرفیت دسترسی بین المللی و رسیدن به ظرفیت ۵۶۴ گیگابیت خبر داد و گفت: توسعه مراکز داده استانی ۴ برابر شده و ارتباط دستگاه های اجرایی به شبکه تبادل داده ملی (NIX) به ۱۰۹ دستگاه رسیده است. در همین حال پوشش پایش فضای فرکانسی کشور ۵۶ درصد شده و ۱۱۰ گیگاهرتز از این فضا تحت پوشش
 قرار دارد.
وي درباره سرمايه گذاري هاي دولت در حوزه فاوا گفت: سرمايه گذاري دولت در بخش زيرساخت حوزه در دو سال گذشته معادل 3 هزار و پانصد ميليارد تومان بوده كه در همين مدت اپراتورها و بخش خصوصي نيز معادل 6 هزار و پانصد ميليارد تومان در بخش لايه دسترسي سرمايه گذاري كرده است.
وی در خصوص میزان سرمایه‎گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات از سال ۹۲ تا ۹۶ توضیح داد: ۳۲۰ هزار میلیارد ریال معادل ۸ میلیارد دلار سرمایه‎گذاری برای توسعه باندپهن تحت بستر شبکه ملی اطلاعات، درجهت توسعه کسب‎و‎کارهای مرتبط با این حوزه، کاهش میزان ارجاعات خارجی و ایجاد فضایی رقابتی تولید محتوا در داخل کشور پیش بینی شده است که حدود دوسوم آن را بخش غیردولتی محقق خواهد کرد.
وی با بيان اينكه وزارت ارتباطات در نظر دارد در قالب برنامه ششم توسعه 60 هزار ميليارد تومان با مشاركت بخش خصوصي سرمايه‎گذاري كند، گفت: ايجاد كريدور علمي و فناوري يكي از برنامه‎هاي اصلي و از پروژه‎هاي اقتصاد مقاومتي وزارت ارتباطات است كه بالغ بر 14 هزار ميلياد ريال سرمايه‎گذاري مي‎طلبد.
معاون وزیر ارتباطات در این زمینه به سرمایه‎گذاری ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای توسعه زیرساخت، ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی برای نظارت بر طیف امواج فرکانسی، ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیاردی برای توسعه خدمات روستایی و ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای توسعه فناوری فضایی پرداخت که حدود ۵ هزار میلیارد ریال آن توسط بخش غیردولتی محقق خواهد شد.
 پارک اینترنت چیزها ایجاد می شود
دوایی از ایجاد کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از طرح های دولت یازدهم نام برد که تا پایان دولت نهایی می شود و اضافه کرد: در این راستا شهر فناوری اطلاعات و ارتباطات در منطقه اقتصادی ویژه پیام در کشور راه اندازی می شود. در همین حال در حال ایجاد پارک اینترنت اشیا (چیزها) در فضای ۲۰ هکتار در جاده کرج هستیم که رویکرد آن تولید اپلیکیشن هایی در تراز بین المللی با استفاده از زیرساخت های سخت‎افزاری
 اینترنت اشیاست.
وی گفت: در توسعه فناوری اطلاعات امسال باید ۳۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری از سمت دولت و ۲ برابر آن توسط بخش خصوصی صورت گیرد که امیدواریم درمجموع به ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‎گذاری در این 
بخش برسیم.
معاون وزیر ارتباطات حجم سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در برنامه ششم توسعه ۶۰ هزار میلیارد تومان برشمرد و گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان از این هدف توسط دولت و ۴۰ هزار میلیارد تومان از آن باید توسط بخش خصوصی انجام شود که زمینه ای برای جذب سرمایه گذاری خارجی است.
دوایی درباره راه‎اندازی پیام‎رسان های ایرانی درجهت توسعه محتوای فارسی گفت: این پروژه در دستور کار قرار دارد اما به این معنی نیست که بخواهیم شبکه پیام رسان دولتی ایجاد کنیم؛ بلکه قصد داریم ضوابط و مقررات و نحوه ایجاد آن را تسهیل کنیم و تولیدکنندگان این بخش را تحت حمایت قرار دهیم.
وی ادامه داد: در همین حال درجهت تولید محتوای داخلی فضای مجازی راه‎اندازی شبکه‎های اجتماعی بومی (OTT) و شبکه های ایرانی توزیع محتوا (CDN) را در برنامه داریم که با ایجاد مراکز تبادل اطلاعات داخلی (IXP) و رسیدن تعرفه آنها به حداقل، علاقه‎مندی برای سرمایه‎گذاری در این حوزه مشهود است.
معاون وزیر ارتباطات از سهم مساوی ترافیک ارتباطات داخلی و خارجی (۵۰-۵۰) خبر داد و گفت: امیدواریم تا سال آینده شاهد افزایش سهم ترافیک داخلی ارتباطی به ۶۰ درصد 
باشیم. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :