fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 187295
تاریخ انتشار : 30 تیر 1395 10:29

مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت:

دو CDN بزرگ دنیا دو ماه دیگر در چابهار فعال می شود

شرکت زیرساخت به دنبال مجوز از سازمان تنظیم مقررات برای انتشار اطلاعات ترافیکی اپراتورهاست.

فناوران- محمد جواد آذری جهرمی، معاون وزیر رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در همایش  آموزشی شیوه توزیع محتوا  در شبکه ملی اطلاعات Peering & CDN با اعلام این خبر گفت: در شهریور ماه بهره برداری کامل شبکه ملی اطلاعات اعلام می شود هرچند هیچ گاه تمام نمی شود اما پیوستن زنجیره های این مجموعه را در شهریور ماه خواهیم داشت.
وی افزود: ظرف یک ماه پس از راه اندازی مرکز   تبادل اطلاعات محتوا در تهران مراکز دیگر ما در شیراز، اصفهان و تبریز راه اندازی شد  و هم اکنون شاهدیم در مرکز تبادل اطلاعات در تهران چهل گیگ محتوا تبادل می شود اما  این آمار  در دیگر مراکز استان ها به گونه ای است که نشان می دهد آنچه باید هنوز رخ نداده و اپراتورها باید به این سمت حرکت کنند که مخابرات ایران و تلفن ثابت این گام ها را برداشته اند.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت  با بیان راه اندازی تفاهم نامه سطح خدمات SLA  در شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: می خواهیم کیفیت  خدمات  این شرکت را  شفاف کنیم و این  حق را  به مشتری بدهیم که کیفیت سرویس را مشاهده کند. ما  خدمات خود را در معرض قضاوت مشتری قرار می دهیم و از این فرصت برای بهبود کیفیت استفاده می کنیم.
مدیرعامل شرکت زیرساخت گفت: در چابهار ظرف دو ماه آینده دو CDN بزرگ دنیا فعال می شود و مرکز PEERING این نقطه را نیز راه اندازی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه درصدد راه اندازی هاب بین المللی در چابهار هستیم، ادامه داد: در این نقطه با چهار اپراتور بین المللی به توافق رسیدیم.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه در نظر داریم ماتریس ترافیکی شرکت زیرساخت را از یک ماه آینده به صورت زنده روی سایت قرار دهیم، گفت: کاربران می توانند وضعیت شبکه را به صورت مشخص رصد کنند و مثلا تاخیر بین شیراز و اصفهان را ببینند.
وی افزود: علاوه بر این موارد در نظر داریم گزارش پرداخت جریمه ها را نیز منتشر کنیم. انتظار داریم همان طورکه ما خود را متعهد به پرداخت جریمه به شرکت های ارایه کننده خدمات می دانیم، آنها نیز به مشترکان پرداخت جریمه داشته باشند.
معاون وزیر ارتباطات به انتشار اطلاعات ترافیکی سایر اپراتورها پرداخت و گفت: درحال حاضر قرارداد منع افشای اطلاعات اپراتورها را داریم اما در راستای شفاف سازی بیشتر دنبال کسب مجوز از سازمان تنظیم مقررات برای چنین کاری هستیم تا کاربران به راحتی بتوانند از وضعیت خدمات بازیگران این حوزه مطلع شوند.
آذری جهرمی گفت: اطلاع رسانی عمومی منجر به شکل گیری فضای خودکنترلی بر اصل رقابت می شود.
وی با بیان اینکه با وجود مدیریت ترافیک در حوزه دیتاسنترها اما باز هم اقتصاد آنها نمی چرخد، گفت: تعرفه های این حوزه درحال حاضر دو برابر دنیاست. به عنوان مثال هزینه یک رک با 70 کیلووات برق 1200 یورو در اروپاست؛ اما در ایران دو برابر این رقم و معادل 8 میلیون تومان است.
وی ادامه داد: یکی از سیاست ها می تواند این باشد که شورای عالی فضای مجازی به دنبال فرهنگ سازی برون سپاری خدمات دیتاسنتری باشد.
آذری جهرمی گفت: با توجه به اینکه عمده مشتریان دیتاسنترها دستگاه های دولتی هستند، باید قانونی وضع شود تا کاربران از احداث دیتاسنترهای مختص به خود منع شوند.
وی وعده ای نیز به تولیدکنندگان محتوا داد و گفت: با توجه به اینکه امروز مطالبه شبکه ملی اطلاعات، مطالبه بخش فاوا شده است؛ لذا مجوز Peering در چابهار می تواند فرصت رقابت در تراز بین المللی را به تولیدکنندگان محتوا بدهد.

اولویت حجم به سرعت
صادق عباسی شاهکوه، معاون رگولاتوری نیز در این همایش گفت: در سرویس های ثابت دنیا سرعت اهمیت بیشتری از حجم دارد اما با توجه به اینکه مدل بازار ما منفاوت بود، در ابتدا مدل غیرحجمی را وضع کردیم و بعدا سراغ سرعت می رویم.
وی با بیان اینکه راه اندازی چهار نقطه تبادل ترافیک (IXP) در گیت وی ازجمله الزامات مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بود، گفت: اتصال به IXP کاملا اختیاری و غیرانحصاری است و اگر ارایه کنندگان خدمات به این نتیجه رسیدند که نقاط تبادل ترافیک زیرساخت کافی نیست، می توانند نقاط دیگری ایجاد کنند.
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره رویکردهای حاکم بر مصوبات 237 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات گفت: نگاه هماهنگ به همه زنجیره ها، سوق دادن شرکت زیرساخت و مخابرات به سمت عمده فروشی، کاهش قیمت اینترنت تا لایه دسترسی، مشخص شدن مسوولیت کیفیت سرویس ها و حجمی شدن فروش ثابت و موبایل از جمله برخی رویکردها بود.
وی ادامه داد: در سرویس های ثابت دنیا سرعت اهمیت بیشتری از حجم دارد اما با توجه به اینکه مدل بازار ما متفاوت بود، در ابتدا مدل غیرحجمی را وضع کردیم و بعدا سراغ سرعت می رویم.
او افزود: چنین موضوعی باعث می شود محتوای بزرگ بدون محدودیت حجم به دست مردم برسد.
عباسی شاهکوه با بیان یکی از مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که حجم استفاده از ترافیک داخلی را برای کاربر نهایی به دو برابر خارجی (اینترنت) می رساند، گفت: شرکت های ارایه کننده خدمات موظف هستند ظرف 6 ماه وضعیت کاربران نهایی خود را برای میزان استفاده از ترافیک داخلی و خارجی مشخص کنند.
معاون سازمان تنظیم مقررات با بیان راه اندازی سه مرکز IXP در هفته گذشته گفت: شاه کلید شبکه ملی اطلاعات در همین مراکز داده داخلی است و در صورت نیاز تعداد این مراکز افزایش پیدا خواهد کرد. نکته قابل توجه آنکه اتصال به این IXPها اختیاری و غیرانحصاری است و به شرکت های دیگر نیز اجازه داده شده که در صورت نیاز بتوانند چنین فضایی را ایجاد کنند. در حوزه تعرفه نیز تعرفه های خیلی خوبی برای این بخش در نظر گرفته شده است.
عباسی شاهکوه ادامه داد: در فرآیند کاهش قیمت ها نیز با توجه به سیاست های شبکه ملی اطلاعات تمام این فرآیند به سمتی درحال حرکت است که ترافیک داخلی راحت تر در اختیار مصرف کننده نهایی قرار گیرد که البته درنهایت ترافیک بین الملل نیز از نظر تعرفه و کیفیت بهبود خواهد
داشت.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :