fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 185739
تاریخ انتشار : 13 تیر 1395 10:44

دقت جویشگرهای بومی 65 درصد گوگل است

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: دقت جویشگرهای بومی، به طور متوسط حدود 65 درصد گوگل است که باید به حدود 78 درصد در سال 96 برسد.

پژوهشگاه ICT - محمد خوانساری گفت: در حال حاضر 15 پروژه در دسته های محتوا، خدمات، ابزارها، دادگان  و نیز فعالیت های پژوهشی مورد تصویب شورای راهبری قرار گرفته و در شرف اجرایی شدن است که در این میان می توان به پروژه هایی از قبیل رایانامه بومی و سرویس نقشه اشاره کرد.
خوانساری در پاسخ به سوالی درخصوص رفع چالش ها و دغدغه های موجود در این حوزه گفت: پروژه هایی در راستای تدوین مدل کسب و کار، الزامات امن سازی جویشگرها، الزامات حقوقی و نیز آزمایشگاه ارزیابی و اعتبارسنجی این خدمات تعریف شد. همچنین با مرکز ملی فضای مجازی درخصوص سیاستگذاری های صحیح، فعالیت های مشترکی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه افق طرح جویشگر بومی 5 ساله است ادامه داد: 3 سال اول آن معطوف به توسعه خدمات بومی بوده و 2 سال بعد به نگهداری و پشتیبانی از خدمات اختصاص دارد. این طرح با هدف استقلال مالی برنامه ریزی شده و شرط اصلی ورود به طرح از سوی شرکت ها، داشتن مدل های کسب و کار مناسب است.
خوانساری  افزود: درحال حاضر جویشگرهای یوز و پارسی جو در مجموع با حدود500 هزار بازدید و پوشش 2 میلیارد صفحه فارسی، حدود 2 درصد سهم بازار گوگل را دارا بوده و انتظار می رود با اجرای این طرح، حمایت از جویشگرهای بومی و تنوع خدمات آنها این میزان بعد از 5 سال به 30 درصد افزایش یابد. همچنین دقت این جویشگرها به طور متوسط حدود 65 درصد گوگل است که باید به حدود 78 درصد در سال 96 برسد.
خوانساری درخصوص مترجم های ماشینی ادامه داد: در این زمینه تقریباً 3 سامانه ترجمه پیشرو و فعال در کشور موجود است که هر سه آنها تحت حمایت طرح قرار گرفته اند و درحال حاضر بهترین این مترجم ها، حدود 650 هزار کلمه در روز ترجمه می کند که انتظار می رود تا سال آینده این عدد به حدود 5 میلیون کلمه در روز برسد.
وی درباره کیفیت این مترجم ها گفت: کیفیت این مترجم ها نیز در سال آتی باید حداقل 5 درصد نسبت به وضعیت کنونی بهبود یافته و همچنین حوزه های قابل پوشش آنها نیز افزایش یابد.
وی گفت: درباره جویشگر نقشه، انتظار می رود خدمت جست وجوی نقشه (مبتنی بر وب، موبایل و دسکتاپ) با گستره پوشش 31 مرکز استان و ارایه 27 لایه اطلاعاتی روی نقشه با هدف رفع نیازهای کاربران عادی، کاربران متخصص و سازمان ها با قابلیت های مختلفی چون آدرس یابی، مسیریابی، ردیابی، مکان‎یابی عوارض و نمایش آن روی نقشه توسعه یابند.
خوانساری افزود: یکی دیگر از پروژه های مصوب و مورد حمایت طرح جویشگر، توسعه رایانامه بومی  است که در بین سه شرکت کننده در طرح، تنها یکی از آنها سرویس برخط داشته و دو شرکت دیگر محصولاتی در این زمینه توسعه داده اند و انتظار می رود که با حمایت های زیرساختی، مالی و معنوی بتوانیم به سرویس های باکیفیت و کاربران بیشتر دست یابیم.
وی ادامه داد: وردنت عمومی زبان فارسی در حال حاضر شامل 30 هزار مدخل واژگانی است که با حمایت طرح تا سال آتی به 100 هزار واژه توسعه خواهد یافت.
خوانساری گفت: درباره دانشنامه حدود 59 هزار مدخل وجود دارد که طی چند سال گذشته توسعه داده شده است. امید می رود در سال آتی حدود 1000 مدخل جدید نیز به آن اضافه  شود تا محتوای آن به طور موثرتری در جویشگرهای بومی قابل استفاده باشد. همچنین دیگر موارد تعریف شده در طرح از قبیل گراف دانش یا ابزارهای پردازش خط و زبان فارسی قبلا موجود نبود و با حمایت طرح توسعه  می یابند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :