fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 9838

علیزاده خبر داد

نهادهای امنیتی و قضایی بر پیامک ها نظارت می کنند

رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد با بیان اینکه این مرکز به خود اجازه نمی دهد پیامک های تلفن همراه را رصد کند، تاکید کرد: نهادهای امنیتی و قضایی هم تحت شرایط بسیار خاص بر پیامک ها نظارت می کنند.

فناوران- نشست خبری مشترک حسن علیزاده رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد و محمدرضا طاهری رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار ایران با هدف معرفی و اعلام آخرین دستاوردهای فناوری اطلاعات در حوزه فرهنگ و ادب پارسی برگزار شد.
حسن علیزاده رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت محتوایی بر اطلاعاتی که توسط تلفن‌های همراه میان مشترکان منتقل می‌شود، گفت: نظارت بر هر گونه محتوا از جمله آنچه در تلفن‌های همراه رد و بدل می‌شود، بر عهده وزارت ارشاد است که در این وزارتخانه هم مرکز توسعه فناوری و رسانه‌های دیجیتال این مهم را بر عهده دارد.
 وی افزود: روزانه حدود 400 تا 500 میلیون پیامک میان مشترکان تلفن‌های همراه رد و بدل می‌شود که برخی از آنها تبلیغاتی و متاسفانه برخی هم غیراخلاقی هستند. همچنین شاهد این هستیم که برخی پیامک‌ها بدون در نظر گرفتن شعایر مذهبی به مشترکان ارسال می‌شود؛ مثلا برخی در شب عاشورا پیامک سفرهای توریستی به کشورهای مختلف برای مشترکان می‌فرستند.
علیزاده با بیان اینکه آیین‌نامه مشخصی برای برخورد قانونی با معضلات این حوزه وجود ندارد، در عین حال از همکاری با شرکت‌های رگلاتوری تلفن همراه برای تدوین آیین‌نامه نحوه نظارت بر محتوای تلفن همراه خبر داد و گفت: کار تدوین این آیین‌نامه مراحل پایانی را طی می‌کند.
 رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال با بیان اینکه «به زودی اپراتور سوم تلفن همراه (رایتل) هم فعالیت خود را آغاز می‌کند و ضروری است آیین‌نامه نحوه نظارت بر محتوای تلفن همراه به زودی تدوین شود، ابراز امیدواری کرد این آیین نامه تا آخر همین ماه (تیر) نهایی شود.
 وی اضافه کرد: در آیین‌نامه مذکور تمامی موارد مربوط به نظارت محتوایی بر تلفن‌های همراه در نظر گرفته شده است. در عین حال منافع بخش خصوصی هم تامین شده است.
 علیزاده با بیان اینکه در حال حاضر شش مرکز دارای مجوز رسمی برای تولید محتوا در حوزه تلفن‌های همراه هستند، تعداد مراکز واقعی و فعال در این زمینه را 18 مرکز برآورد و با اشاره به اهمیت فرهنگ ایرانی - اسلامی بر لزوم ورود شرکت‌های ایرانی در این زمینه به جای کمپانی‌های خارجی تاکید کرد.
 این مقام مسوول در وزارت ارشاد با بیان اینکه «نظارت‌های ارشاد بر محتوای تلفن‌های همراه در حال حاضر و در نبود آیین‌نامه مذکور، هم پیشینی است هم پسینی» تاکید کرد: ما به عنوان مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال مجاز نیستیم پیامک‌های مردم را رصد کنیم و نهادهای امنیتی و قضایی هم تحت شرایط بسیار خاص بر پیامک‌ها نظارت می‌کنند.
در حالی که آمارهای رسمی از درآمد 100 میلیون دلاری ایران از صادرات نرم‌افزار حکایت می‌کند، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار با اشاره به اینکه برخی شرکت‌های مربوطه آمار صادرات خود را اعلام نمی‌کنند، میزان کل صادرات نرم‌افزار را 300 میلیون دلار برآورد کرد.
تاسیس بانکی برای ثبت ایده‌های نو
علیزاده رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال ابتدا از راه‌اندازی «بانک ایده» از سوی این مرکز و با همکاری دانشگاه صنعتی شریف با هدف حمایت از حقوق ایده‌پردازان خبر داد و گفت: بر اساس این طرح هر کس ایده‌ای جدید در حوزه فناوری اطلاعات دارد، می‌تواند آن را در بانک ایده به ثبت برساند تا از حقوق مادی و معنوی مربوط به آن حمایت شود.
 همچنین به گفته این مقام مسوول در وزارت ارشاد، در آینده نزدیک سایتی با عنوان آزمایشگاه زبان فارسی راه‌اندازی خواهد شد که در آن مشکلات نرم‌افزارها و رسانه‌های دجیتال از حیث تطابق با دستور زبان و ادبیات فارسی بررسی خواهد شد.
 راه‌اندازی شبکه مویرگی توزیع محصولات فرهنگی تا قبل از ماه رمضان
 علیزاده همچنین از راه‌اندازی طرحی با عنوان «شبکه مویرگی توزیع محصولات فرهنگی» تا قبل از ماه رمضان و در یکی از روزهای 27 یا 28 تیر ماه با حضور وزیر ارشاد خبر داد و اضافه کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با شرکت پست امضا کرده‌ایم، محصولات فرهنگی و نرم‌افزارهای دیجیتال در استندها و مراکز تعبیه شده برای عرضه آنها در فروشگاه‌ها به مردم ارایه می‌شود.
 اعلام برنامه‌های همایش دُرج پارسی
 به گفته وی این نرم‌افزار از جمله دربردارنده متن کامل 236 اثر نظم و نثر ادبی از 138 شاعر و نویسنده پارسی‌گوی، 9 اثر ادبی ترجمه شده به زبان انگلیسی از 6 شاعر و نویسنده، بیش از یک میلیون و 200 هزار بیت شعر و 300 هزار پاراگراف متنی واژه‌نامه فارسی با بیش از 250 هزار واژه با امکان پیشنهاد واژه، 1000 دقیقه دکلمه کامل غزلیات حافظ و 300 دقیقه دکلمه گلستان سعدی با صدای امیر نوری، عکس‌های 360 درجه (پانوراما) از مقبره و آرامگاه مولانا و غیره است.  
 علیزاده همچنین گفت: در حاشیه این برنامه از تارنماهای «ویکی دُرج» و «پادکست درج» به عنوان کتابخانه آزاد شعر و ادب پارسی هم رونمایی می‌شود.
 آمار صادرات نرم‌افزار ایران؛ 100 یا 300 میلیون دلار؟
 رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران، گفت: در سال 84 میزان صادرات هفت میلیون و 200 هزار دلار، سال 85 این میزان به   23 میلیون و 600 هزار دلار رسید.
در سال 86 به 40 میلیون دلار رسید، سال 87، 64 میلیون دلار، سال 88، 69 میلیون دلار، سال 89،  75 میلیون دلار و سال 90 به 100 میلیون دلار رسید.
وی در ادامه پیش‌بینی کرد میزان صادرات نرم‌افزار در پایان سال جاری به 150 میلیون دلار برسد.
علیزاده همچنین در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران، هر گونه موازی‌کاری و ناهماهنگی میان مرکز متبوع‌اش و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای را رد کرد و گفت: ما در همین مدت گذشته از حدود 15 بازی رایانه‌ای حمایت جدی به عمل آورده‌ایم.
 حضور 18 کشور در جام دیجیتال
 رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد همچنین از برنامه این مرکز برای تشکیل اتحادیه بازی‌های دیجیتال و راه‌اندازی مسابقات بین‌المللی بازی‌های رایانه‌ای جام دیجیتال و نیز اعلام آمادگی 18 کشور برای حضور در این بازی‌ها خبر داد.به گفته وی، وزرای ارشاد و ورزش و امور جوانان در اختتامیه این بازی‌ها که تا کمتر از دو ماه دیگر و همزمان با لیگ برتر فوتبال در تهران برگزار می‌شود، حضور خواهند داشت.
 افتتاح بزرگ‌ترین کتابخانه الکترونیکی شعر و ادب پارسی در 19 تیرماه
 در این نشست خبری محمدرضا طلایی رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار ایران نیز هدف از برگزاری همایش «دُرج پارسی» و ساخت نرم‌افزار «دُرج 4» را حفظ و گسترش زبان فارسی خواند و از حضور سفرای تاجیکستان در ایران و سفیر ایران در تاجیکستان و نیز نهاوندیان رییس اتاق ایران در این همایش خبر داد.
 طلایی تاکید کرد که این اتحادیه با همکاری مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی دیگر از دستگاه‌ها و تشکل‌های فعال در عرصه فرهنگ و ادب پارسی و فناوری اطلاعات، اقدام به برگزاری همایش مذکور و راه‌اندازی بزرگ‌ترین کتابخانه الکترونیکی حوزه شعر کرده است.
 همچنین به گفته وی، این همایش به دنبال بررسی نقش فناوری اطلاعات و رسانه در حفظ و گسترش شعر و ادب پارسی، تاثیر شعر و ادب پارسی در زندگی صنعتی کنونی، یادآوری فرهنگ پارسی و تقدیر از چهره‌های ماندگار در عرصه شعر و ادب برپا می‌شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :