fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 90205

وعده بهبود سرعت اینترنت با ایجاد 10 شبکه توزیع محتوا

وزیر ارتباطات بر خلاف برنامه اعلام شده، به همایش روز گذشته راهکارهای توسعه شبکه توزیع محتوا (CDN) نرفت و به همین دلیل برنامه رونمایی از نخستین شبکه توزیع محتوای عمومی نیز لغو شد.

فناوران- سازمان فناوری اطلاعات روز گذشته همایش راهکارهای توسعه شبکه توزیع محتوا (CDN) را در مرکز تحقیقات مخابرات برگزار کرد و قرار بود از نخستین شبکه توزیع محتوای عمومی به طور رسمی رونمایی شود. اما غیبت وزیر ارتباطات در این برنامه سبب شد این همایش با چند سخنرانی در باب اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیا و شبکه توزیع محتوای عمومی، به پایان برسد.
 یک دهه عقب ماندگی در شبکه ملی اطلاعات 
نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات در این همایش گفت: موضوع اصلاح نظام قیمت گذاری برای دسترسی به هر نوع فیلم و ویدئو با سرعت و کیفیت بالا در دستور کمیسیون تنظیم مقررات قرار گرفته است.
وی افزود: امروز نحوه ارتباطات در دنیای فناوری اطلاعات تغییر کرده است و دیگر کاربران مخاطب شبکه نیستند و با یکدیگر از طریق شبکه های ارتباطی ارتباط برقرار می کنند.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به تغییر رویکردهای اجتماعی در حوزه فناوری اطلاعات باید تمامی ظرفیت های ارتباطی جهانی بومی شود گفت: هم اکنون مسلم است که در طراحی و پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات یک دهه عقب هستیم و این یک دهه شکاف کاملا واضحی را در دسترسی ارتباطی برای کاربران ایجاد کرده است.
معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد: این در حالی است که کشورهایی که همزمان طراحی و پیاده سازی این شبکه را شروع کرده بودند به رشد بسیار شتاب دهنده ای در ارایه خدمات و محتوا رسیدند و هم اکنون ما برای پر کردن این شتاب با دو پدیده رشد شدید ابزارهای ارتباطی و دسترسی ها و نیز رشد شدید تولید محتوا مواجه هستیم که این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تاکید بر اینکه باید شبکه ملی اطلاعات، رایانش ابری، دیتاسنترهای بومی و مراکز توزیع محتوا در یک بسته فشرده به زودی در کشور محقق شود گفت: بر این اساس از یک سال و نیم پیش تلاش کردیم در فضای تعرفه ای، کاهش هزینه ها و اصلاح معماری شبکه اینترنت کشور را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون نخستین شبکه توزیع محتوا در کشور آغاز به کار کرده است ادامه داد: به زودی ۱۰ نقطه از این پروژه را در کشور اجرایی خواهیم کرد.
جهانگرد در مورد افزایش تعداد دیتاسنترها در کشور گفت: این مراکز باید بر بستر رایانش ابری به هم متصل شوند تا محیط تبادل دیتا به نزدیک کاربر برسد. بر این اساس گام بعدی ارتباط میان اپراتورهای ارایه دهنده خدمات ارتباطی با شبکه تولید محتوا است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: موضوع اصلاح نظام قیمت گذاری برای دسترسی به هر نوع فیلم و ویدئو با سرعت و کیفیت بالا در دستور کمیسیون تنظیم مقررات قرار گرفته است. همچنین این کمیسیون در حال تصویب طرحی جدید روی دسترسی اپراتورهای ارتباطی به لایه دو زیرساخت ارتباطی کشور است چراکه پیش از این تنها لایه سه در اختیار اپراتورها قرار داشت.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران از رشد ۳۰۰ درصدی برخی اپلیکیشن ها در بازار خبر داد و گفت: پیش بینی می شود شبکه موبایل نسل چهارم تا اواسط سال آینده در کل کشور گسترش یابد. همچنین با وجود ۲۰ میلیون گوشی هوشمند پیش بینی می شود این رقم تا سال آینده دو برابر شود.
به گفته جهانگرد بیشترین درآمدزایی در دنیا مربوط به تولید محتوای دیجیتال بوده و این در حالی است که در کشور ما بیشترین درآمد مربوط به اپراتورهای ارایه دهنده خدمات دسترسی به اینترنت است.
 نیروی متخصص می خواهیم
معاون سازمان فناوری اطلاعات نیز در این همایش گفت: توسعه شبکه توزیع محتوا بر بستر شبکه ملی اطلاعات نیازمند نیروهای متخصص است.
علی اصغر انصاری افزود: ما در بحث الزامات شبکه ملی اطلاعات کلمات کلیدی داریم که در طراحی ها باید به آن دقت کنیم و در معماری مفهوم شبکه و خدمات یکی از راه های که برای پیاده سازی کلمات مطرح است استفاده از راهکارهای توسعه شبکه توزیع محتوا بر بستر شبکه ملی اطلاعات است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه شبکه توزیع محتوا بر بستر شبکه ملی اطلاعات نیازمند نیروهای متخصص است، بیان کرد: ما در اجرای الزامات و تکالیف شبکه ملی اطلاعات به سه هدف اصلی می اندیشیم که می توان به بهینه سازی مصرف پهنای باند در شبکه های مرکزی و هسته، افزایش کیفیت خدمات و کاهش تاخیر و بسته های از دست داده و امکان عرضه خدمات چند رسانه ای ویدئوی اشاره کرد.
 نیاز به انجام پروژه های تحقیقاتی
محمد خوانساری رییس مرکز تحقیقات مخابرات ایران نیز گفت: استفاده از شبکه های توزیع محتوا به عنوان راهکاری برای حل مشکل توزیع محتوا به کار گرفته 
شده است.
وی افزود: برآوردها نشان می دهد محتوای ویدئویی در دنیا طی هفت سال اخیر با رشد چندین برابری مواجه بوده است. بر این اساس این حجم از محتوا نیازمند توسعه پهنای باند و زیرساخت شبکه ای است تا بتواند خدمات با کیفیتی را در اختیار کاربران قرار دهد.
وی با بیان اینکه شبکه های توزیع محتوا در راستای کاهش تاخیر در ارائه خدمات اینترنت از مبدا و مقصد و افزایش رضایت کاربران و خدمات با کیفیت بالا تعریف شده اند، گفت: هم اکنون بیشترین سود شبکه های توزیع محتوا مربوط به آمریکای لاتین است و اروپای غربی، آسیا پاسیفیک، آفریقا، خاورمیانه و اروپای شرقی در رده های بعدی قرار دارد.
خوانساری با بیان لزوم بهینه سازی استفاده از پهنای باند برای افزایش کیفیت و سرعت اینترنت در کشور، گفت: استفاده از شبکه های توزیع محتوا (CDN) به عنوان راهکاری برای حل مشکل توزیع محتوا به کار گرفته شده است که با ایجاد این شبکه ها، سرعت اینترنت افزایش یافته و کاربران می توانند با تاخیر کم و سرعت قابل قبول از روی یک سرور در شبکه خانگی، به تمامی محتواهای درخواستی خود دسترسی یابند.
رییس پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات با بیان فعالیت های این پژوهشگاه در زمینه خدمات توزیع محتوا، گفت: این پروژه در فاز مطالعاتی از سال ۹۱ در دستور کار این پژوهشگاه قرار گرفته است و طراحی این شبکه و بهینه سازی پهنای باند در سال ۹۳ عملیاتی شده است.
وی با تاکید بر اینکه مرکز تحقیقات مخابرات ایران، فعالیت هایی را از جمله توسعه جویشگر بومی، عرضه محصولات آموزشی الکترونیکی و دولت الکترونیکی و توسعه خدمات محتوای دیجیتال اجرایی کرده است، گفت: پیشنهاد می کنیم طرح توسعه محتوای بومی با مدیریت مرکز تحقیقات مخابرات و با تمرکز بر همکاری با نخبگان جوان دانشگاهی، عامه مردم و اپراتورها اجرایی شود.
خوانساری بر بالا بردن دانش فنی تولید محتوا در ایجاد برندهای کارآفرینی و بهره بردن از نخبگان ایرانی خارج از کشور تاکید کرد و گفت: با توجه به شکاف عمیق فناوری در حوزه توزیع محتوا در ایران نسبت به کشورهای جهان، انجام پروژه های تحقیقاتی در این خصوص بسیار راهگشا خواهد بود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :