fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 81691

وزیر ارتباطات: فیلترینگ هوشمند بومی بودجه نامحدود دارد

واعظی: حضور مسوولان در فیسبوک احتمالا با مجوز بوده است

وزیر ارتباطات گفت: یکی از اهداف جدی دولت آن است که حقوق شهروندی مورد توجه جدی قرار گیرد. بحث دسترسی آزاد به اطلاعات نیز از جمله بخش هایی است که به حقوق شهروندی مربوط می شود و در این زمینه با وجود اینکه قانون مجلس مدت ها مورد بی توجهی قرار می گرفت اکنون طبق مصوبات مجلس این مساله دنبال شده و در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جلساتی درباره آن برگزار می شود.

ایسنا- محمود واعظی افزود: نگاه ما به شبکه های اجتماعی نیز بر پایه این دو اصل شکل گرفته است. البته طبیعی است شبکه های اجتماعی همانقدر که فایده هایی به دنبال دارند ممکن است آسیب هایی را نیز همراه خود داشته باشند اما وظیفه دولت آن است که این فواید را براساس نیاز مردم و ارتباط آنها افزایش داده و در مقابل جلوی آسیب ها و تهدیدها را بگیرد.
وزیر ارتباطات گفت: برای این کار تلاش های متعددی صورت گرفته است اما در اولین گام لازم است که مردم را آگاه کنیم که بدانند بدون کمک آنها مبارزه با آسیب های شبکه های اجتماعی امری سخت و دشوار می شود البته این موضوع به آن معنا نیست که ما وظایف خود را انجام ندهیم.
واعظی ادامه داد: ما وظیفه و مسوولیت خود می دانیم که به این مقوله توجه کنیم من نیز همان نگاهی که در برابر این موضوع در خانواده کوچک خود دارم، در خانواده بزرگ ایرانی هم اعمال می کنم. 
اکنون طرحی مانند فیلترینگ هوشمند به این دلیل طراحی شده که امروزه شبکه هایی وجود دارند که ممکن است کمتر از 10 درصد آنها مضر باشد اما بخش مهمی از اطلاعات علمی و مهارت های مختلف به واسطه این شبکه ها قابلیت انتقال دارد و برهمین اساس نباید مردم ما از این امکانات محروم باشند. فیلترینگ هوشمند نیز براین اساس به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است تا با استفاده از آن امکان دسترسی مردم از این شبکه ها به طور کلی مسدود نشود.

 بودجه نامحدود برای فیلترینگ هوشمند
وی گفت: البته بحث فیلتر شدن یا نشدن همانند جنگ الکترونیکی است که در گذشته مطرح بود. در این زمینه همزمان با ما دیگران نیز اقدمات متعددی را انجام می دهند تا در این حوزه اندیشه های خود را وارد کنند، براین اساس ما تصمیم گرفتیم با همکاری 11 دانشگاه طرح فیلترینگ هوشمند را مورد توجه قرار داده و بودجه ای که برای آن در نظر گرفته ایم هم به گونه ای تعریف شده است که برای آن محدودیتی وجود ندارد. واعظی همچنین متذکرشد: این طرح یک روند سه مرحله ای است که اکنون در مرحله دوم آن هستیم که امیدواریم تا پایان سال تکمیل شود. اجرای این پروژه حالت تک و پاتک دارد و زمان اجرایی شدن کامل آن بستگی به کمک متخصصان بومی دارد. وی ادامه داد: در هر صورت دولت اعتقاد دارد تمام شبکه های سالم در اختیار مردم قرار گیرد اما در این زمینه روی سالم بودن فعالیت این شبکه ها اصرار داریم و اگرچه تاکنون در این حوزه با فشارهای زیادی مواجه شدیم اما مقاومت کرده ایم و حال هم از مردم می خواهیم کمک کنند که این شبکه ها فضای سالمی داشته باشند تا فعالیت آنها استمرار داشته باشد.

 داخلی ها فیلتر نمی شوند
وزیر ارتباطات یادآور شد: ما مجبوریم شبکه های داخلی خود را نیز داشته باشیم و برای استفاده از این شبکه ها لازم است مردم خیالشان راحت شود که اطلاعات آنها محفوظ است.
واعظی گفت: ما یک تا دو سال است تلاش های متعددی در این زمینه داشته ایم و شبکه های داخلی خوبی در زمینه صوت و تصویر ایجاد شده که مراجعات خوبی دارند و یکی از این شبکه ها حدود دو میلیون کاربر دارد. بر همین اساس این تفکر که گفته می شود اگر شبکه های داخلی فعالیت کنند، جلوی فعالیت شبکه های خارجی گرفته می شود تصویر نادرستی است.

 ورود به حریم خصوصی مردم با حکم قضایی
واعظی گفت: ما اعتقاد داریم تمام مکالمات مردم از طریق هر شبکه ای، حریم خصوصی آن ها محسوب می شود و دولت در این حریم دخالت نمی کند مگر اینکه در این زمینه حکم قانونی وجود داشته باشد البته در زمانی که حکم قانونی وجود داشته باشد هم داخلی یا خارجی بودن این شبکه ها تاثیری نداشته و تمام فعالیت های صورت گرفته در آنها مانیتور خواهد شد.

 ماجرای استفاده دولتمردان از فیس بوک و توییتر 
وزیر ارتباطات درباره این مطلب که چرا همچنان برخی از دولتمردان از شبکه هایی مانند فیس بوک و توییتر که فیلتر شده استفاده می کنند توضیح داد: بحث فیلترینگ فیس بوک و توییتر در گذشته تصویب شده و قبل از این دولت رخ داده است؛ حال ممکن است با اجرای طرح فیلترینگ هوشمند ما تلاش کنیم این شبکه ها نیز بار دیگر فعالیت کنند، اما در این زمینه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه ای تصمیم گیرنده است و فعالیت مجدد این شبکه ها بستگی به تجدید نظر این کارگروه دارد و تنها به وزارت ارتباطات مربوط نمی شود چرا که ما تنها یک عضو در این کمیته داریم.
وی ادامه داد: وقتی یک شبکه مسدود است، مسدود بودن آن برای همگان است. حال اگر چند تن از مسوولان به دلیل مسوولیت هایی که در حوزه بین الملل دارند از چنین شبکه ای استفاده می کنند به احتمال زیاد از مقامی اذن و مجوز گرفته اند و اینگونه نبوده که ما برای آنها شبکه ای باز بگذاریم. احتمالا آنها نیز با همان روش هایی که سایر مردم از این شبکه ها استفاده می کنند، در فیس بوک و توییتر فعالیت می کنند.
او افزود: اما حتی خود من به شخصه چه در منزل و چه محل کار تمام آی پی هایی که دارم مانند مردم است و تاکنون هم از این شبکه ها نه استفاده کرده ام و نه می کنم. در صورتی که اکثر شبکه های اجتماعی داخلی را مورد استفاده قرار می دهم اما در نهایت برای گفتن اینکه اقداماتی که تا کنون از سوی برخی دولتمردان در زمینه فعالیت در این شبکه ها صورت گرفته قانونی است یا خیر در جایگاهی نیستم که بتوانم چنین موضوعی را اعلام کنم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :