fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 81308

وزیر ارتباطات، پس از تاخیر در پایان فاز دوم فیلترینگ هوشمند:

هر کاری برای فیلترینگ هوشمند می کنیم، خارجی ها بدل می زنند

وزیر ارتباطات اعلام کرد: کشورهای خارجی مانع اجرای فیلترینگ هوشمند در کشور بوده و با آن مقابله می کنند.

فناوران- با وجود این که اطلاعات زیادی در مورد فاز دوم فیلترینگ هوشمند منتشر نشده است، اما وزیر ارتباطات گاهی اطلاعات تازه و بدیعی در مورد آخرین وضعیت فیلترینگ هوشمند اعلام می کند. در آخرین این اظهارنظرها محمود واعظی گفت: اجرای این طرح کار سختی به شمار می رود چرا که هر اقدامی در این زمینه انجام می دهیم کشورهای خارجی نیز بدل آن را به کار می گیرند.
در حالی واعظی برای نخستین بار موضوع مانع تراشی خارجی ها را مطرح کرده و اعلام می کند این موضوع کار را سخت کرده که، یک ماه از وعده اش برای به سرانجام رسیدن فاز دوم فیلترینگ هوشمند می گذرد. چرا که بهمن ماه سال گذشته بود که وزیر ارتباطات آغاز فاز دوم فیلترینگ هوشمند را اعلام کرد و قرار بود این فاز، 6 ماهه به سرانجام برسد. وزیر ارتباطات همچنین نگفته است که منظورش از کشورهای خارجی چه کسانی است و چرا آنها با فیلترینگ هوشمند در ایران مخالفند و چگونه به مانع تراشی می پردازند.
از سوی دیگر واعظی چندی پیش اعلام کرده بود یک شرکت خارجی به کمک ایران برای اجرای فیلترینگ هوشمند آمده است، اما این بار اشاره ای به حضور خارجی ها نکرد و گفت: این طرح با همکاری یازده دانشگاه در حال اجراست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دیروز درباره اجرای طرح فیلترینگ هوشمند برای مقابله با استیکرهای غیراخلاقی تلگرام توضیحاتی به ایسنا ارایه کرد.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به بهره گیری از فیلترینگ هوشمند برای پالایش عکس ها و فیلم های غیراخلاقی در اینستاگرام آیا این اقدام درباره استیکرهای تلگرام نیز قابل اعمال است؟ گفت: همان طور که پیش از این نیز اشاره شده در حال حاضر در حال انجام طرح فیلترینگ هوشمند هستیم و بر همین اساس برای اجرای فازهای اول این طرح یکی از شبکه های اجتماعی را به عنوان پایلوت انتخاب و اعمال فیلترینگ هوشمند را در آن اجرایی کردیم.
وی ادامه داد: اکنون و در این مرحله قرار نیست طرح فیلترینگ هوشمند در تمام شبکه ها اجرایی شود و برای رسیدن به این هدف لازم است تا تکمیل این پروژه صبر کنیم.
واعظی در عین حال از همکاری 11 دانشگاه برای اجرای این طرح خبر داده و متذکر شد: اکنون دانشگاه های مذکور در حال کار روی این پروژه هستند اما اجرای این طرح کار سختی به شمار می رود چرا که هر اقدامی در این زمینه انجام می دهیم کشورهای خارجی نیز بدل آن را به کار می گیرند.
اما وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که در نهایت آیا امکان اعمال فیلترینگ هوشمند برای حل مشکل تلگرام نیز وجود خواهد داشت یا خیر، توضیح داد: تلگرام چه مشکلی دارد؟ زمانی این برنامه امکانی برای کاربران فراهم می کرد که به ارائه و ساخت استیکرهای مد نظر خود بپردازند و حال این امکان حذف شده است.
وی در پاسخ به این مطلب که با این وجود همچنان استیکرهای غیر اخلاقی قبلی در این برنامه وجود دارد، با تاکید بر حذف این استیکرها گفت: پیش از این در قالب مصاحبه ای اینگونه اعلام کردیم که هر یک از شبکه های اجتماعی در صورتی که قوانین ما را رعایت نکرده و مخالف اخلاق و مقررات ما کار کنند با آنها برخورد خواهیم کرد. بلافاصله پس از این صحبت ها شرکت مربوطه در قالب ایمیلی به بخش بین الملل ما اعلام کرد این امکان از سوی شرکت برای کاربران در نظر گرفته شده اما از این پس چنین سرویسی در ایران فعال نخواهد بود.
واعظی گفت: ما نیز با توجه به این که سیاست تعطیلی شبکه های اجتماعی را در دستور کار نداریم و به دنبال استفاده صحیح مردم از این خدمات هستیم این مساله را پذیرفتیم و اکنون نیز این مشکل برطرف شده است.
 شرط رفع فیلتر فیس بوک
هم زمان با اعلام غیر رسمی دلیل تاخیر در پایان فاز دوم فیلترینگ هوشمند، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه فضای مجازی اعلام کرد: می توان فیس بوک را رفع فیلتر کرد. محمدعلی اسفنانی معتقد است در صورت برطرف شدن ایرادات گذشته فیس بوک که منجر به فیلتر شدن این شبکه مجازی شده بود، می توان آن را رفع فیلتر کرد.
وی درباره چگونگی روند رفع فیلتر فیس بوک، گفت: اگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یا کسانی که از این دست فضاهای فیلتر شده استفاده می کنند درخواست دهند، احتمالا موضوع رفع فیلتر فیس بوک نیز بررسی می شود.
عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه فضای مجازی همچنین در برابر این پرسش که "آیا می توان فناوری فیلتر محتوای مجرمانه را که هم اکنون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روی اینستاگرام اعمال کرده، روی فیس بوک نیز اعمال کرد یا خیر؟" پاسخ داد: این فناوری مراحل آزمایشی خود را در اینستاگرام طی می کند که در صورت موفقیت آمیز بودن می توان آن را روی سایر فضاهای مجازی نیز اعمال کرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :