fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 44457

دولت دستور فعال‌سازی تمامی‌ شوراهای عالی IT را صادر کرد

زمستان عالی برای شوراهای عالی

نصراله جهانگرد دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات با بیان اینکه 2 ماه پیش، دولت، تمامی کارگروه های فرعی را لغو کرد و دستور داد تمامی شوراهای عالی قانونی کشور فعال شوند گفت: در این راستا شورای عالی فناوری اطلاعات بار دیگر احیا شد و کمیته فاوا را که در دولت دهم در هیات دولت ایجاد شده بود لغو کرد.

فناوران- نصرالله جهانگرد با بیان اینکه دولت معتقد است این کارگروه‌های فرعی، موجب بروکراسی زاید هستند گفت: به این ترتیب مصوبات تشکیل تمام زیرگروه‌های غیر رسمی‌لغو شد.
در مقابل خبر فعالیت دوباره شوراهای عالی قانونی کشور از سوی جهانگرد،  سعید سالاریان،  قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاع رسانی  این اظهارات را یکطرفه دانست وگفت: در مجموعه وظایف شوراهای عالی فناوری اطلاعات، اطلاع‌رسانی و تا حدودی انفورماتیک، یکسری وظایف حاکمیتی وتصمیم سازی  وجود دارد که بخش عمده‌ای از این وظایف در تاسیس شورای عالی فضای مجازی لحاظ شده است و هدف از آن هم رفع تعدد نهاد‌های تصمیم‌گیر در حوزه فناوری اطلاعات است.
سالاریان ادامه داد: اساسا شورای عالی فضای مجازی به دلیل تعدد تصمیم‌گیری‌ها و پایان بخشیدن به تداخل وظایف این نهادهای موازی ایجاد شد و به این ترتیب شوراهای عالی در حیطه وظایفی که برای  شورای عالی فضای مجازی تعریف شده است نباید فعالیتی داشته باشند.
قائم مقام شورای عالی اطلاع رسانی گفت: حال اگر منظور از فعال سازی این شوراها، فعالیت‌هایی در حوزه‌های غیر از سیاستگذاری و تصمیم سازی و در حوزه‌های اجرایی باشد بحث دیگری است و می‌تواند اقدام مطلوبی باشد البته اگر تداخل وظیفه ایجاد نشود.
سالاریان گفت: با وجود درایتی که از جهانگرد سراغ داریم احتمالا منظورشان از فعال شدن شوراها،  فعالیت در سطحی پایین‌تر از شورای عالی فضای مجازی است. چنان که شورای عالی فناوری اطلاعات در حوزه فعالیت‌های اجرایی دولت و شورای عالی اطلاع رسانی در بخش تولید محتوا و گسترش خط و زبان فارسی درفضای مجازی فعالیت خواهند داشت.
بر اساس این گزارش همزمان با تشکیل مجدد شورای عالی فناوری اطلاعات اعلام شد کارگروه فاوای دولت منحل شد.کارگروه فاوای دولت با هدف پیشرفت ICT و امنیت در سال ۸۸ ایجاد شد. مهم‌ترین اقدام آن در ۴ سال عمر دولت دهم، آیین‌نامه دورکاری بود که سپس فراموش شد.
این کارگروه با حضور رضا تقی‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (رییس)، مهدی غضنفری وزیر بازرگانی، سیدشمس‌الدین حـسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی، صـادق محصولی وزیر رفاه و تأمین اجتماعی، ابراهیم عزیزی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور، لطف‌اله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور و مهرداد کارگری مشاور و رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات نهاد ریاست جمهوری، کارش را آغاز کرد و هدف آن بررسی و تصمیم‌گیری در امور مربوط به سیاست‌گذاری، پیگیری، هدایت، راهبری و نظارت بر چگونگی پیشرفت فعالیت‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و امنیت، اختصاص و هدایت صحیح منابع مالی و بودجه برای اجرای طرح‌های کلان فنـاوری اطلاعات، اصـلاح مقررات، استانداردسازی، فرهنگ‌سازی و ایجاد فضاهای مناسب برای تولید محتوای الکترونیکی، رعایت اصول حاکمیت و توازن بین توسعه و امنیت اطلاعات و دولت الکترونیک بود.
همچنین قرار بود تصمیم‌گیری درخصوص امور اجرایی موضوعات یادشده به اعضای کارگروه به عنوان نمایندگان ویژه رییس جمهور و تصویب و اصلاح آیین‌نامه‌ها و مقررات مربوط به وزیران عضو کارگروه تفویض ‌شود.
بر این اساس مقرر شده بود تصمیمات و مصوبات اکثریت اعضاء یا وزیران عضو کارگروه، در حکم تصمیمات رییس‌جمهور و هیات وزیران بوده و با رعایت ماده (19) آیین‌نامه داخلی هیئت دولت قابل صدور باشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :