fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 242351

در سخنرانی راهکار پیشرفته مقابله با تهدیدات نوین سایبری در الکام‌تاکز بیان شد:

ایران در میان سه کشور اصلی قربانی حملات هدفمند سایبری

نشست بررسی تهدیدات نوین سایبری در بیست و چهارمین نمایشگاه الکامپ و در بخش الکام تاکز برگزار شد.

فناوران - آرین محمد مدیر محصول شرکت رادسکیور در این نشست گفت: حملات هدفمند، به حملات سایبری گفته می شود که برای یک منظور خاص در یک سازمان خاص طراحی شده و یک بدافزار عادی نیست که بتوان با آنتی ویروس جلو آن را گرفت. وی افزود: حملات هدفمند با صبوری زیادی انجام می شود و به طور میانگین در این نوع حملات، بدافزار 218 روز در شبکه یک سازمان بدون آن که هیچ ردی از خود به جا بگذارد حضور دارد. این در حالی است که رکورد 12 سال حضور در یک سیستم اطلاعاتی نیز شناسایی شده است.
محمد با بیان این که بزرگ ترین نقطه ضعف امنیتی سیستم ها، انسان است گفت: در حملات هدفمند، کارکنان یک سازمان از طریق رسانه ها و شبکه های اجتماعی شناسایی شده و سپس با استفاده از مهندسی اجتماعی، فایل حاوی بدافزار برای آنها ارسال می شود. برای مثال اکنون که سری جدید فیلم جنگ ستارگان قرار است پخش شود، پوستر آلوده به ویروس این فیلم را برای کارمند شرکت ارسال کرده و از این طریق به سازمان نفوذ می کنند.
مدیر محصول شرکت رادسکیور، استاکس نت را یکی مثال های حملات هدفمند دانست و گفت: این جنگ افزار سال 2010 وارد سیستم اتمی ایران شد. و همچنین بد افزار اکویژن که از سال 1999 در ایران حضور داشته در سال 2014 فعال و سپس در سال 2015 شناسایی شد.  
وی با بیان این که تنها یک درصد حملات سایبری در دنیا به صورت هدفمند اتفاق می افتد افزود: ریسک و میزان آسیب این حملات آنقدر بالاست که استراتژی مدیران امنیت سایبری در دنیا تغییر کرده است و اگر پیش از این به دنبال محافظت از مرزهای ورود به شبکه سازمان بودند، از سال 2016 استراتژی امنیت سایبری تطابق پذیر را در پیش گرفته اند.
محمد در توضیح این استراتژی این جدید گفت: پیشتر در ورودی های شبکه، جلو ورود بدافزارها را می گرفتند. اما گاهی یک فایل آلوده بدون آن که هیچ نشانی از بدافزار بودن داشته باشد وارد سیستم شده و یک سال بعد فعال می شود. بنابراین سیستم باید با شرایط جدید منطبق شده و عملیات مشکوک داخل خود شبکه را نیز شناسایی کند. برای مثال برخی رفتارها مثل ضبط صدا و ارسال فایل به خوبی خود مشکوک نیستند ولی اگر هم زمان اتفاق بیفتند، می تواند نشان از یک نفوذ باشد. 
وی با بیان این که 90 درصد تهدیدات هرزنامه ها، جاسوس افزارها و تبلیغ افزارها هستند گفت: 9 درصد تهدیدات سایبری را گروهک ها و مجرمانی انجام می دهند که انگیزه های مالی دارند. یک درصد نیز شامل حملات مستمر پیشرفته سایبری یا APTها است.  محمد ادامه داد: امکان خرید یک باج افزار از اینترنت وجود دارد و آن بخش 9 درصدی حملات بسیار ارزان شده است. در واقع حتی فرد نیاز نیست دانش سایبری خاصی داشته باشد و کافی است به یک سازمان دسترسی داشته و در سود باج گیری با دارنده یک باج افزار شریک شود.
مدیرمحصول رادسکیور گفت: این درحالی است که حملات APT پیشتر نیاز به میلیون ها دلار پول بود اما با انتشار کدهای جنگ افزارهایی مانند فلیم، و ایده گرفتن از این نوع حملات مرز بین این 9 درصد و 1درصد درحال ناپدید شدن است و عملا انجام آن یک حمله هدفند و  حملات بسیار خطرناک نیز ارزان شده است. وی افزود: حملات هدفمند خطری بسیار جدی هستند و ایران یکی از سه کشوری است که بیش از بقیه قربانی این حملات هدفمند بوده است.
محمد در انتها، با معرفی راهکارهای مقابله با حملات هدفمند گفت: نمونه ای از راهکارهای فوق پیشرفته، بستر ضد حملات هدفمند کسپرسکی و یا کاتا است. ابزاری بسیار کامل و پیشرفته که همراه با سندباکس فوق پیشرفته کسپرسکی ابزاری بسیار قدرتمند برای شناسایی حملات هدفمند است.
مدیرمحصول رادسکیور با معرفی ابزار EDR گفت: این ابزار نسل جدید ابزاری بسیار حیاتی برای شناسایی حملات و کسب اطلاع کامل از وضعیت سیستم عامل است. و در کنار کاتا به یک سیستم مقابله تمام عیار برای حملات پیشرفته تبدیل می شود که پروسه شکار تهدید و پاسخ دهی به رخداد را نیز خودکار می کند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :