fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 241671

به دنبال سرورهای‌هات‌گرام و تلگرام طلایی

ادعای استقرار سرورها در وزارت فاوا رد شد

وزارت ارتباطات روز گذشته به خبرنگاران اجازه بازدید از طبقه نهم ساختمان مرکز امام را داد تا ادعای رییس سازمان پدافند غیر عامل درباره وجود سرورهای تلگرام طلایی و هات گرام در این محل را رد کند.

فناوران - در چند هفته گذشته عبدالصمد خرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اینترنتی و سردار علامرضا جلالی رییس مرکز پدافند غیر عامل، اصرار داشتند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امکاناتی از جمله سرور در اختیار شرکت راهکار سرزمین هوشمند مالک تلگرام طلایی و هات گرام قرار داده است. موضوعی که نه تنها از سوی این وزارتخانه رد شده که آنها در بیانیه ای، علت فیلتر نشدن دسترسی به تلگرام از طریق این دو اپلیکیشن را، نبود حکم قضایی اعلام کرده بودند.
در ادامه این مجادله لفظی، روز گذشته رییس سازمان پدافند غیر عامل، نشانی سرورهای هات گرام و تلگرام طلایی را در اختیار خبرنگاران قرار داد.

 آدرس سرور های تلگرام طلایی و هات گرام
رییس سازمان پدافند غیر عامل در سخنانی جنجالی گفت: متاسفانه کمترین حمایتی از شبکه های داخلی نشده و سرورهای تلگرام، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتیکه می توانستند آنها را به پیام رسان های داخلی بدهند.
وی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با قانونی بودن فعالیت این دو نرم افزار گفت: فیلترینگ تلگرام هم حکم قضایی و هم مصوبه ای از طرف شورای عالی فضای مجازی دارد و استفاده از فیلترشکن یا سامانه هایی با عنوان هاتگرام و طلاگرام دارای مصوبه نیستند. در حقیقت موضوع این است که ورودی یا آی پی های تلگرام مسدود و فیلتر شده و هاتگرام و طلاگرام از طریق ورودی های اختصاصی به همان دیتاسنتر و داده های اصلی تلگرام دسترسی پیدا کرده اند و از این طریق می توانند ورودی ها را کنترل و مدیریت کنند اما بیگ دیتای تولید شده در کل شبکه تلگرام را نمی توانند کنترل کنند. در واقع در این مورد تسلط روی ورودی ها بر میزان تسلط بر بیگ دیتاها ارجحیت داده شده است؛ لذا ما فکر می کنیم بیگ دیتای ناشی از حضور تلگرام در کشور ما خطرناک تر از این موضوع است. در حوادث اخیر نیز شاهد این بودیم که بعضی از آشوبگران از این دست بیگ دیتاها استفاده کرده اند، یعنی با شناخت نقاط ضعف و مشکلات موجود و تمرکز و پرداختن به آن، عملیات روانی را در بستر شبکه های اجتماعی شکل دادند و آن را دنبال کردند.
وی در پاسخ به این سوال که دقیقا دولت چه کمک هایی می تواند انجام دهد که می گویید انجام نداده است، گفت: اول از همه یک سری حمایت های زیرساختی است که برای تقویت زیرساخت ها باید در اختیار این شبکه ها قرار مي دادند که ندادند. در حال حاضر شما با مراجعه به طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی(ره) می توانید ببینید سرورهایی که برای تلگرام بوده، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است، در صورتی که مي توانستند آنها را به سروش بدهند اما ندادند. دوم آنکه قرار بود به شبکه های بومي یک سری کمک های مالی شود، البته آنکه شبکه های داخلی گفته اند ما کمک مالی نمي خواهیم چون ما خود قادریم از اسپانسر داخلی استفاده کنیم و فقط مي خواهیم سیاست ها مشخص شود، اما وقتی پشت شبکه های داخلی به این شکل خالی مي شود اسپانسرها هم کنار مي روند. شبکه های داخلی مشکل مالی نداشتند بلکه نیازمند حمایت معنوی بودند و اینکه به عنوان شبکه ملی آنها را ببینند.

 پاسخ تند وزیر فاوا
اما در پی اظهارات رئیس سازمان پدافند غیرعامل درخصوص استقرار سرورهای هاتگرام و تلگرام طلایی در طبقه نهم ساختمان امام (ره) وزارت ارتباطات، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به این ادعا پاسخ داد.
محمدجواد آذری جهرمي وزیر ارتباطات در حاشیه تفاهمنامه وزارت ارتباطات با کمیته امداد درباره تامین مالی کسب و کارهای نوپا، در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارنظر سردار جلالی گفت: متعجبم که چرا همواره برخی افراد با صحبت های نادرست، برای کشور هزینه تراشی می کنند. البته ما در مقام مسئول خودمان را ولو به این حرف ناروا، مسئول می دانیم و ایجاد شفافیت می کنیم و وظیفه خودمان می دانیم که پاسخ دهیم.
وی با بیان اینکه شاید نشود دزدی ابرها را ثابت یا رد کرد اما نبودن سرور در طبقه نهم ساختمان امام را می شود ثابت کرد، افزود: ما امروز از روابط عمومي خواسته ایم ساعت ۲، از خبرنگاران دعوت کند تا بروند و طبقه نهم ساختمان امام را بازدید کنند و نتیجه را به قضاوت افکار عمومي بگذارند.
وزیر ارتباطات افزود: در بحث فضای مجازی، تصمیم گیر و مدیریت کننده و هماهنگ کننده مرکز ملی فضای مجازی است. ما هم نظرات خودمان را در این خصوص داده ایم؛ در دی ماه نظر خودمان را درباره نسخه های غیررسمي تلگرام گفته ایم؛ یک بار اطلاعیه دادیم.
آذری در خصوص اظهارات پیرامون نسخه های غیررسمي تلگرام افزود: برخی یک بار می گویند سرور در طبقه نهم است، یک بار می گویند اینترنتش را وزارت ارتباطات تامین مي کند. خوب، همه اینترنت کشور را ما تامین می کنیم. نمی شود حرف های بی ربط بزنیم و صحبت هایی مطرح کنیم که مبنایی نداشته باشد.
وی درباره حمایت از پیام رسان های بومي هم گفت: ما هم معتقدیم باید حمایت شوند و این کار را هم کرده ایم. مرجع قضاوت در این خصوص هم مرکز ملی فضای مجازی است. کسی که مدام مي رود مصاحبه مي کند خودش بگوید در راستای حمایت از پیام رسان های بومي چه کار کرده؟ نمي شود که مدام مطالبه کنیم و حرف بزنیم و بگوییم لنگش کن، فضای جامعه این تیپی است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در بحث نسخه های غیررسمي هم کسانی که در این مساله در مرکز ملی ورود کردند، گفته اند اینها در دوران گذار باشند تا توانمندی لازم ایجاد شود. این به ما برنمی گردد، ما نظرات خودمان را شفاف گفته ایم. نمی دانم چرا آقایان هر از چندگاهی می آید و صحبت های این گونه مطرح می کنند؛ فضاسازی می کنند و با اهداف سیاسی این حرف ها را مي زنند.

 خبرنگاران چه دیدند؟
با دستور وزیر فاوا، دیروز خبرنگاران به بازدید از طبقه نهم ساختمان امام خمینی (ره) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداختند.
در این طبقه تجهیزات دیتاسنتر و میزبانی داده وجود نداشت و مرکز ارتباطات تلفن ثابت بین استانی در آن مستقر است و به این ترتیب ادعای سردار جلالی درباره این طبقه رد می شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :