fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 239525

راه اندازی مجدد سامانه «حساب یکپارچه مدارس»

از سال ۱۳۹۳ و به دنبال شفاف سازی مالی و ارایه عملکرد مالی مدارس به والدین و مسئولان، حسابی به صورت آزمایشی ایجاد شد تا درآمد و هزینه را بر اساس حسابداری تعهدی مشخص کند؛ بر این اساس کلیه مدارس موظف شدند حسابی را تحت این عنوان داشته باشند.

ایسنا - در سال ۱۳۹۵ اجرای رسمی طرح حساب یکپارچه مدارس آغاز و این حساب ویژه با عاملیت «بانک ملی» ایجاد شد به گونه ای که نوع حساب و فرآیند واریز و برداشت از آن کاملا اختصاصی بود. ایجاد این حساب  زمینه ساز خداحافظی مدارس با کمک های نقدی اولیا بود. به گفته مسوولان وقت «تاکنون مدارس ما سرانه دولتی را به صورت یکسان دریافت می کردند و از یک حساب مورد استفاده قرار می دادند. می توانستیم نظارت قوی بر این فرآیند داشته باشیم، زیرا یک حساب جاری دولتی است و باید طبق ضوابط قانونی از آن استفاده کنیم اما برای دریافت و هزینه کرد وجوه اختیاری اخذ شده از والدین باید آیین نامه و اساسنامه ای طراحی می کردیم که به صورت شفاف و مشخص قابل دسترسی، نظارت و کنترل باشد و درنهایت به «حساب یکپارچه مدارس» رسیدیم.»
با وجود فعالیت چندماهه سامانه حساب یکپارچه، در شهریور ۹۶ معاون سابق توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که طرح حساب یکپارچه متوقف شده است. به گفته وی «حساب یکپارچه چندان قانونی نیست. دیوان محاسبات هم اعلام کرده است که حساب یکپارچه غیرقانونی است و حساب های دولتی نباید پشتیبان داشته باشد، ضمن آنکه این بخشنامه اختیارات مدارس را محدود می کند. به همه استان ها نامه زدیم و اختیار را به استان و مدرسه واگذار کردیم. بنابراین اختیار با مدارس است که آن را اجرا کنند یا خیر. »منصور مجاوری، مشاور اقتصادی وزیر آموزش و پرورش درباره سرانجام طرح حساب یکپارچه مدارس گفت: متاسفانه به علت برخی نفوذهایی که نمی شود گفت از کجا ابهاماتی را ایجاد کردند و برای دیوان محاسبات هم ابهام ایجاد شد که این حساب چه نوع حسابی است و چگونه پول ها جمع آوری و توزیع می شود.وی افزود: سال گذشته بخشنامه هایی به برخی استان ها فرستادند و از آنها خواستند حساب ها را فعال نکنند. البته هنوز حساب یکپارچه در ۲۰ درصد مدارس ما فعال است. ما بر اساس آیین نامه مالی مدارس این برنامه را اجرا کردیم و ماده ۱۱ قانون شوراهای آموزش و پرورش نیز به ما این اجازه را داد تا به منظور شفاف سازی و هماهنگی وجوه دریافتی اقدام کنیم. در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان از محل وجوه دریافت مردمی برای موارد مختلف در مدارس جمع آوری می شود که به کمک حساب یکپارچه هزینه کرد آن کاملا شفاف و کنترل می شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :