fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 236938

نمایندگان مجلس پس از جلسه درباره پیام‌رسان‌ها :

حفظ امنیت ارتباط مردم در پیام رسان ها، قانون می شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از جلسه با وزیر فاوا و دبیر شورای عالی فضای مجازی، نظرات خود را درباره این جلسه و پیام رسان ها بیان کردند.
undefined
فناوران - نکته جالب اینکه نمایندگان مجلس درباره فیلتر شدن یا فیلتر نشدن تلگرام اتفاق نظر ندارند.
علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی از بروز شبهات سازمان یافته علیه پیام رسان های داخلی انتقاد کرد و گفت: تلگرام به خاطر مسایل امنیتی و سوء استفاده دشمن حایز اهمیت است به خصوص در شرایطی که منطقه در بحران به سر برده و جمهوری اسلامی از امنیت پایدار برخوردار است، لازم است به امنیت پیام رسان ها نیز توجه شود.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی در ادامه به شبهه سازمان یافته ای که پیرامون شبکه های پیام رسان داخلی ایجاد می شود، پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه شبهات سازمان یافته ای پیرامون عدم امنیت اطلاعات اشخاص در شبکه های پیام رسان داخلی مطرح می شود که این فضاسازی ها مردم را نگران می کند تا به مهاجرت مقدس از خانه بیگانه به خانه خودی روی نیاورند.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر 5 شبکه پیام رسان داخلی ازسوی وزارت ارتباطات تایید شده است، گفت: پیام رسان تلگرام دارای تهدیدهای اقتصادی است و از ارزهای مجازی برای خرید و فروش های متداول استفاده می کند که همین می تواند در آینده باعث حوادث تلخی شود و اگر از هم اکنون به این موضوع توجه نکنیم، ممکن است حوادث تلخ موسسات مالی و اعتباری تکرار شود.
این نماینده مجلس در خصوص زمان فیلتر شدن تلگرام گفت: فعلا بحث روز این است که 5 شبکه اطلاع رسانی داخلی که مورد تایید وزارتخانه و کارشناسان هستند، فضای مجازی کشور را در اختیار بگیرند، این پیام رسان ها ظرفیت پاسخگویی به 15 میلیون مخاطب را دارند که به سرعت ظرفیت آنها افزایش می یابد.
بروجردی در خصوص رعایت حریم شخصی افراد در پیام رسان داخلی گفت: راه منطقی حفظ حریم شخصی مردم در پیام رسان داخلی وضع قانون است، وقتی قانونی وضع شود تکلیف همه مشخص می شود.

 تلگرام، تهدیدی برای اقتصاد کشور
محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: لازم است در خصوص استفاده از پیام رسان ها تصمیماتی اتخاذ شود که حائز منافع ملی و فردی افراد باشد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با بیان اینکه فعالیت های اقتصادی از فضای سنتی و فیزیکی به حالت مجازی تغییر پیدا کرده است، گفت: امروزه ابزارهای جدیدی برای فعالیت های اقتصادی مطرح شده که ضرورت دارد این تغییرات در حوزه های منافع ملی و فردی مدیریت شود و بسترهای جدید شناسایی شود.
وی افزود: پیام رسان ها بستری برای فعالیت های اقتصادی کشور شده که نیازمند سازماندهی بوده بنابراین دولت باید سرفصل های مهمی را در این زمینه در دستور کار قرار دهد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان عدم تعهد پیام رسان های خارجی به نظام جمهوری اسلامی گفت: این تعهد نداشتن تهدیداتی را برای حوزه اقتصاد کشور ایجاد می کند. بنابراین اگر لازم باشد قوانین لازم را وضع می کنیم تا مواردی همچون موسسات مالی و اعتباری به وجود نیامده و از دارایی های افراد صیانت شود.

 تلگرام تا 20 روز دیگر فیلتر می شود
مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس پس از این نشست به صراحت از فیلتر تلگرام تا 20 روز آینده گفت.
نماینده مردم قم در مجلس گفت: به طور قطع با توجه به ابعاد خسارات استفاده از تلگرام، در آینده نزدیک کم تر از 20 روز تلگرام فیلتر خواهد شد.
وی گفت: در جلسه کمیسیون مشترک اظهاراتی به صورت پراکنده پیرامون فیلترینگ تلگرام مطرح شد، لذا ضمن بیان تقویت پیام رسان های داخلی بحث فیلترینگ تلگرام هم در دستور قرار خواهد گرفت.

فیلترینگ ناگهانی تلگرام در دستور کار نیست
در همین حال فاطمه حسینی، نماینده مردم تهران نیز درباره این جلسه در کانال تلگرامش نوشت: جهرمی وزیر ارتباطات از تدوین لایحه حفاظت از داده های کاربران خبر داد که یکی از اهداف آن ایجاد مصونیت برای مدیران پلت فرم ها ازجمله پیام رسان های داخلی در مقابل فعالیت کاربران" و نیز "تشدید مجازات برای سوء استفاده کنندگان از اطلاعات کاربران" است.
وی افزود: فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی هم برنامه های تلگرام برای ارز مجازی را تهدید علیه مردم ایران خواند. به گفته او تلگرام به ایران پاسخگو نیست و نمی توانیم برای احقاق حق ازدست رفته کاربران ایرانی کاری کنیم.
حسینی گفت: از محتوای اظهارات جهرمی و فیروزآبادی چنان برمی آید که فیلترینگ تلگرام به صورت ناگهانی صورت نمی گیرد.  به نظر می رسد تلاش ها بر معرفی پیام رسان های داخلی، تبلیغ آنها و اعتمادسازی و اقناع عمومی به صورت مرحله ای است. با این حال اظهارات وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی قانع کننده نبود. وی بیان کرد: ایجاد فضای سالم رقابت برای بخش خصوصی حقیقی در زمینه پیام رسان های داخلی، سرمایه گذاری در این زمینه و حمایت از رشد بخش خصوصی حقیقی در حوزه پیام رسان های داخلی، بنابر فرامین مقام معظم رهبری از وظایف شورای عالی فضای مجازی است؛ موضوعی که این شورا در رابطه با آن کوتاهی کرده و این اقدام دیرهنگام صورت گرفته است.

 تصمیمی برای فیلتر تلگرام گرفته نشده است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز گفت: جلسه مشترکی با حضور اعضای کمیسیون های امنیت ملی و سیاست خارجی و اقتصادی پیرامون تهدیدات اقتصادی تلگرام و عملکرد پیام رسان های داخلی برگزار شد اما درباره فیلترینگ تلگرام تصمیمی اتخاذ نشد.حسین نقوی حسینی  افزود: مرجع فیلترینگ تلگرام مجلس و نمایندگان نیستند  لذا تنها به بررسی ابعاد موضوع، تهدیدات و فرصت ها پرداخته شد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :