fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 232583

آذری جهرمی نظر سیف را تغییر داد

وزیر ارتباطات: توافق کردیم قطع خدمات USSD فعلا متوقف شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از آنکه در توییتی خبر از توقف خدمات پرداخت با استفاده از کدهای USSD فعلا منتفی شده داد، اعلام کرد کمیته ای برای تامین خواسته های امنیتی بانک مرکزی تشکیل شده است.

فناوران - تنها چند ساعت به آغاز 15 بهمن ماه و اجرای دستورالعمل بانک مرکزی مبنی بر ارایه خدمات پرداخت از طریق کدهای USSD مانده بود که آذری جهرمی در توییتی دیرهنگام اعلام کرد با رییس کل بانک مرکزی برای توقف اجرای این دستورالعمل به توافق رسیده است.
وزیر فاوا شنبه شب در توییتر نوشت: در تفاهمی که با رییس کل بانک مرکزی داشتم، بنا شد با رعایت الزاماتی از سوی اپراتورهای تلفن همراه، موضوع توقف خدمات پرداخت با استفاده از کدهای دستوری USSD فعلا منتفی شود. از توجه ویژه جناب آقای دکتر سیف و تیم بانک مرکزی به توسعه کسب و کارهای نوپا و بازار ICT کشور قدردانی می کنم.
این درحالی است که پیش تر رییس سازمان تنظیم مقررات در نامه ای به معاون فناوری بانک مرکزی از وی خواسته بود اجرای این دستورالعمل را تا 4 ماه به تاخیر بیندازد. اما نامه حسین فلاح جوشقانی کافی نبود تا در نهایت وزیر فاوا به پادرمیانی در این قضیه بپردازد.

 موافق قطع سرویس های ناامن هستیم
وزیر ارتباطات روز گذشته در بازدید از خبرگزاری ایسنا، درباره مباحث اخیر مطرح شده درباره قطع سرویس USSD در کشور گفت که اگر اپراتورها امنیت بسترهای USSD را تضمین نکنند، قطعا نظر ما هم این است که این شیوه ادامه نداشته باشد.
آذری درباره مباحث مطرح شده در روزهای اخیر مربوط به قطع سرویس های USSD گفت: درهرصورت تصمیم بانک مرکزی در کلیت خودش تصمیم درستی است و اینکه امنیت را در خدمات بانکی لحاظ کنیم یک ضرورت درست است چراکه اکنون در بستر USSD، از دکل مخابراتی تا شبکه بانکی، اطلاعات کارت مشتریان را در دست دارند و این خود یک مخاطره است.
وی با بیان اینکه USSD از ابتدا با مجوز خود بانک مرکزی به وجود آمده است، گفت: بخش عمده ای از خرید مردم از خدمات اپراتورها برروی بستر USSD انجام می شود، بنابراین زمانی که سرویسی دارای محبوبیت در بهره برداری است، اگر بخواهیم تغییراتی در آن انجام دهیم، باید تاثیرات آن را در بازار نیز بسنجیم.
 وزیر ارتباطات ضمن تایید نگاه بانک مرکزی درباره لحاظ کردن مسایل امنیتی مشتریان بانک ها ادامه داد: با این حال باید ملاحظات را در انجام اینگونه تغییرات در نظر گرفت چرا که در حال حاضر بعد از USSDها بیشترین خرید شارژها از خرید دستگاه های POS انجام می شود، اما خرید از طریق دستگاه های POS گاهی گزارش شده تا سقف ۱۵۰۰ تومان درباره کارت شارژهای ۱۰ هزار تومانی برای مشتریان هزینه داشته است.

 قطع USSD، کاهش بازار ICT
وزیر فاوا قطع کدهای USSD را موجب کاهش بازار حوزه ICT و متضرر شدن مردم دانست و گفت: به همین ترتیب اقتصاد حوزه ارتباطات و فناوری ا طلاعات کوچک تر می شود و علت آن هم کاهش خرید مردم از خدمات این حوزه است که ما نمی توانیم در قبال این مساله بی تفاوت باشیم.
آذری با بیان اینکه همان طور که بانک مرکزی تنظیم کننده روابط بانکی در کشور است ما هم به عنوان وزارت ارتباطات، تنظیم کننده مقرارت ارتباطاتی در کشور هستیم، ادامه داد: در صحبتی که با آقای سیف داشتیم، برای ایشان تشریح کردیم که این اقدام تبعاتی به همراه دارد و به همین خاطر اعضای سازمان تنظیم مقررات ارتباطات نشست مفصلی با مسوولان بانک مرکزی داشتند و اپراتورها گفتند که اگر مساله امنیت این تراکنش ها است که ما آن را امن می کنیم.
 وزیر ارتباطات در مورد نتیجه این نشست ها مطرح کرد: قرار شد تا یکسری اقدامات را سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در جهت خواسته های بانک مرکزی انجام دهد تا امنیت بستر USSD تضمین شود و در همین راستا کمیته ای نیز برای پیگیری خواسته های بانک مرکزی تشکیل شده است.
 وی ادامه داد: البته یکسری مباحث میان دو گروه در بازار که برروی اپلیکیشن ها و USSD ها کار می کنند وجود دارد و چون این دو دسته با هم رقابت دارند هر کدام سعی می کنند تا بازار دیگری را از آن خود کنند البته اینکه آنها با همدیگر رقابت می کنند، مساله نیست بلکه مساله این است که مردم از این مجرا آسیب نبینند.

 واکنش به اظهارات رییس سازمان پدافند غیرعامل
اما غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیر عامل در اظهاراتی که روز گذشته فناوران منتشر کرد مدعی شده بود تلگرام از مقامات وزارت ارتباطات سوءاستفاده کرده است. 
او همچنین مدعی شده بود 80 درصد پهنای باند کشور در اختیار تلگرام است.این سخنان با واکنش آذری وزیر ارتباطات روبه رو شد و او با اذعان به اینکه تلگرام سهم بالایی از پهنای باند ایران را در اختیار دارد، اعلام کرد که اعداد اعلام شده از سوی رییس سازمان پدافند غیر عامل فاصله زیادی با واقعیت دارد.آذری گفت: آمار ارایه شده به ایشان صحیح نیست چرا که دو سوم کاهش پهنای باند معادل ۶۶ درصد است نه ۸۰ درصد، ضمن اینکه کاهش پهنای باند از ۱۱۰۰ به ۳۰۰ گیگابیت هم معادل ۷۲ درصد افت می شود.وی ادامه داد: البته هیچکدام از این آمارها صحیح نیست و پس از انسداد تلگرام و اینستاگرام مجموعا تا حدود ۴۵ درصد از پهنای باند اینترنت کشور کاسته شد؛ این در حالی است که در سبد مصرف مشترک نهایی نسبت پهنای باند اینترنت به داخل نسبت ۶۰ به ۴۰ را داریم و ارایه این آمار آن هم از سوی مسوولان این شائبه را ایجاد می کند که باید در صحت سایر آمارها هم شک کرد.آذری افزود: در کل در مطلوب نبودن شرایط فعلی شکی وجود ندارد اما متهم کردن دیگران نیز فایده ای ندارد و باید تلاش کنیم با همدلی و همراهی و پرهیز از نمایش اختلاف در حاکمیت به شرایط مطلوب نزدیک شویم. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :