fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 225394

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اعلام کرد

اعتراض شدید به رد طرح دریافت عوارض از بازی های خارجی

نشست خبری هفتمین جشنواره بازی های رایانه ای تهران روز گذشته با حضور مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای و دبیر جشنواره برگزار شد.

فناوران - حسن کریمی قدوسی در این نشست گفت: امسال برای نخستین بار همراه با جشنواره بازی های رایانه ای تهران، جشنواره فروش بازی های برتر ایرانی برگزار می شود.
مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای با بیان اینکه جشنواره فروش در جهت توسعه و رونق کسب و کار سازندگان بازی در کشور و همچنین ترویج استفاده از بازی های ایرانی در میان مصرف کنندگان است، گفت: امسال به طور جدی تری به موضوع مصرف بازی های رایانه ای ایرانی توجه خواهد شد. در این راه برگزاری دو جشنواره فروش نوروزی و تابستانه برنامه ریزی شده است که نخستین دوره آن بلافاصله پس از اختتامیه جشنواره بازی های رایانه ای تهران به مدت یک ماه برگزار می شود.
وی ادامه داد: در این جشنواره فروش 40 بازی برتر که داوران در جشنواره بازی های رایانه ای تهران آنها را انتخاب می کنند، حضور خواهند داشت و در فروشگاه های دیجیتال منتخب عرضه خواهند شد. به ازای هر میزان فروشی هم که داشته باشند، بنیاد تا یک سقف مشخصی از آنها حمایت کرده و به آنها جایزه می دهد.
کریمی قدوسی با بیان اینکه این جشنواره فروش با الهام از تجربیات موفق بین المللی مانند مالزی برپا می شود گفت: این جشنواره علاوه بر توسعه بازی های موبایلی و کامپیوتری، به فروشگاه های دیجیتال هم کمک خواهد کرد و فروشگاه ها تازه شکل گرفته ای مانند هیولا و آریو از آن منتفع می شوند.
وی ادامه داد: مطالعات ما نشان می دهد که در طی سال های آینده خرید سی دی بازی به طور مرتب کاهش یافته و مردم نیازهای شان را از طریق بازارهای دیجیتال رفع خواهند کرد و ما هم در جشنواره مردم را برای خرید بازی ایرانی از بازارهای دیجیتال داخلی تشویق می کنیم. 
مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای درباره این نگرانی که حجم بالای ترافیک مورد نیاز برای دانلود بازی های PC ممکن است تهدیدی برای توسعه فروش دیجیتال این بازی ها باشد گفت: چهارشنبه گذشته با وزیر ارتباطات صحبت کردم و ایشان گفت با مدل جدید تعرفه گذاری اینترنت به صورت غیرحجمی، این مشکل کاملا برطرف می شود.

 تلاش برای توسعه بازار بازی های PC
محمد حاجی میرزایی، دبیر جشنواره بازی های رایانه ای تهران نیز در این نشست خبری گفت: در سال های اخیر فروش بازی های موبایلی ایرانی از بازی های کامپیوتری پیشی گرفته اند و در بخش موبایل شاهد رونق خوبی هستیم. 
وی افزود: کاهش فروش بازی های PC ایرانی سبب شده تا توسعه این بخش در کشور با مشکلاتی روبه رو شود. براساس نظر بازی سازان و همچنین آمار واحد پژوهش بنیاد ملی بازی های رایانه ای، پخش بازی های PC با مشکلات زیادی روبه روست و باید به سمت عرضه این بازی ها از طریق فروشگاه های دیجیتال باشیم. 
دبیر جشنواره بازی های رایانه ای تهران با بیان اینکه پیشرفت تکنیکی در بازی های کامپیوتری ایرانی چشم گیر است، گفت: در جشنواره فروش بازی های برتر ایرانی سازوکاری را فراهم کرده ایم تا بازی های PC نیز به اندازه بازی های موبایلی دیده شوند.
حاجی میرزایی با بیان اینکه بازی سازان به جای آنکه به دنبال حمایت های مالی باشند، باید بتوانند سرمایه ساخت بازی بعدی خود را از مردم و با استفاه از فروش بازی فراهم کنند، گفت: در جشنواره فروش بازی های برتر ایرانی، فروشگاه های عرضه دیجیتال بازی های کامپیوتری و موبایلی، بلیت های خرید 10 هزار تومانی را به کاربران خواهند فروخت. بازیکنان هم با استفاده از این بلیت ها، در طول مدت جشنواره (19 اسفند تا 20 فروردین) هم می توانند در قرعه کشی بزرگ خریداران بازی های ایرانی شرکت کنند و هم به مبلغ بلیت های خریداری شده، از مارکت های دیجیتال بازی بخرند.
وی با بیان اینکه پیش بینی ما این است که مبلغ قابل توجهی در طول جشنواره به سبد نوروزی فروش بازی های ایرانی افزوده شود، گفت: علاوه بر این بنیاد ملی بازی های رایانه ای هم 40 درصد میزان فروش بازی ها (تا یک سقف مشخص) را به عنوان جایزه به تولیدکنندگان بازی پرداخت خواهد کرد.
حاجی میرزایی گفت: قرار است دو بار در سال جشنواره فروش برگزار شود که یکی پس از پایان جشنواره بازی های رایانه ای تهران و دیگری پس از رویداد TGC خواهد بود و بازی های برتر در هرکدام از جشنواره ها یک بار می توانند شرکت کنند.

 اعتراض به رد دریافت عوارض از بازی های خارجی
در کنار بحث جشنواره بازی های رایانه ای، مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای با اعلام رد شدن طرح دریافت عوارض از بازی های رایانه ای در سازمان برنامه و بودجه، از این موضوع به شدت انتقاد کرد.
حسن کریمی قدوسی گفت: از جانب بسیاری از بازی سازان کشور، اعتراض خود را نسبت به روند غیرعادلانه دریافت نکردن عوارض از بازی های خارجی اعلام می کنیم.
وی با بیان اینکه برای جریانی که در برابر دریافت عوارض از بازی های خارجی مقاومت می کنند، متاسفم گفت: درحالی که ما فکر می کردیم بحث دریافت عوارض از بازی های خارجی به سرانجام رسیده است، اما در یکی از جلسات بررسی لایحه بودجه در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بدون آنکه نماینده بنیاد ملی بازی های رایانه ای یا وزارت ارشاد حضور داشته باشد، این طرح رد شده است.
وی افزود: دلیل رد این طرح نامشخص بودن نحوه دریافت عوارض عنوان شده، این در حالی است که بنیاد طرح مفصلی برای این کار تدوین و ارایه کرده و نحوه دریافت عوارض هم مشخص است و این موضوع نشان می دهد این طرح حتی به درستی مطالعه نشده است.
مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای با بیان اینکه دریافت عوارض از بازی های رایانه ای 15 تا 20 میلیارد تومان پول به صنعت بازی سازی کشور تزریق کند گفت: موضوع اصلی در بحث دریافت عوارض این است که نباید بازی خارجی با شرایطی کاملا یکسان با بازی ایرانی در کشور عرضه شود. 
وی افزود: ما حتی از واردات نخود به کشور عوارض می گیریم اما چطور از یک محصول دیجیتالی نمی خواهیم عوارض بگیریم و به بازی سازان ایرانی ظلم می کنیم. اکنون سود واردات بازی رایانه ای از ساخت بازی داخلی بیشتر است و این موضوع بسیار خطرناکی است.
کریمی قدوسی گفت: به نمایندگی از اکثر بازی سازان کشور که پیگیر دریافت عوارض از بازی های خارجی هستند، اعتراض خود را به عملیاتی نشدن موضوع اخذ عوارض اعلام می کنم. بازی های ایرانی با وجود تحریم ها و مشکلات بانکی، به سختی در بازارهای خارجی عرضه می شوند اما بازی های خارجی به راحتی وارد ایران شده و درآمد کسب می کنند. 
مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای گفت: با همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنان پیگیر موضوع گنجاندن دریافت عوارض از بازی های خارجی در بودجه سال 1397 هستیم و اگر این اتفاق نیفتد به ناچار باید سراغ مجلس برویم. 
کریمی قدوسی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه از مارکت های دیجیتال عرضه بازی های کامپیوتری خواسته ایم با وجود نبود منع قانونی، کپی رایت را رعایت کنند گفت: از دو هفته گذشته روی سایت های فروش آریو و هیولا، دیگر بازی های کپی و کرک عرضه نمی شود. 
مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای با پذیرش اینکه شرط عدم عرضه بازی های کپی برای دو سایت هیولا و آریو در رقابت با سایر سایت ها ناعادلانه است گفت: متاسفانه در کشور قانونی برای مقابله با عرضه بازی کپی وجود ندارد و اگر بازی عرضه شده محتوای مجرمانه نداشته باشد، نمی توان مانع کار سایت عرضه کننده آن شد و این موضوع اکوسیستم صنعت بازی های رایانه ای را به هم می ریزد. از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می خواهیم فکری به حال این حوزه کند و برای برخورد با عرضه بازی به این شکل مقررات گذاری کند.
وی در پایان گفت: امسال در رویداد TGC، محصولات خاورمیانه نیز پذیرفته شده و تلاش می کنیم جایزه این رویداد را بین المللی کنیم؛ چراکه این رویداد از نظر فرایند داوری، کلاس برگزاری و مبلغ جایزه از همه رویدادهای منطقه ای برتر است.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :