fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 224708

وزیر ارشاد در آیین افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال‌:

فعالان عرصه رسانه های دیجیتال طلایه دار فرهنگ کشور هستند

فناوران- مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بین المللی رسانه های دیجیتال دیروز صبح با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون وزیر ارتباطات و رییس پژوهشگاه فناوری اطلاعات و جمعی از فعالان نشر دیجیتال در سالن شبستان مصلا برگزار شد.

هرچند قرار بود محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در مراسم افتتاحیه حضور داشته باشد، اما به دلیل پیاده روی اربعین و بیماری در این مراسم حاضر نشد و گفته شد که در روزهای آینده از نمایشگاه رسانه های دیجیتال بازدید خواهد کرد و به جای وی محمد خوانساری، معاون وزیر ارتباطات و رییس پژوهشگاه فناوری اطلاعات در این مراسم حضور داشت.
 رسانه های دیجیتال طلایه داران فرهنگ ایرانی
در ابتدای این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز بی تردید فعالان عرصه رسانه های دیجیتال طلایه داران و خط نگهدار جبهه فرهنگ و انسانیت هستند و فضای سایبری در حوزه دانش دیجیتال، جهان سومی را خلق کرده است، گفت: امید است برگزاری نمایشگاه رسانه های دیجیتال برای مسوولان عرصه فرهنگ و فعالان در این حوزه شرایط جدیدی را ایجاد کند تا فرصت های این حوزه را بیش از پیش دریابند. 
سیدعباس صالحی رسانه های دیجیتال را به عنوان یک اتفاق در زندگی جدید برشمرد و افزود: هر نوع نگرشی در این زمینه مواجهه ما را با این اتفاق متفاوت می کند. نخستین نگرش این است که ما رسانه های دیجیتال را در سطح فناوری تازه و موثر ببینیم و نگرش دوم این است که از رسانه های دیجیتال به عنوان یک انقلاب اجتماعی یا انقلاب صنعتی تعبیر کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به نظر می رسد رسانه های دیجیتال از این دو سطح فراتر هستند و نمی توان این اتفاق را فقط در قالب یک فناوری تازه دید؛ اتفاقی که در فضای سایبری پدید آمده آغاز خلق یک انسان و جهان تازه و جدید است.
وی همچنین به بخشی از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره فضای سایبری پرداخت و افزود: به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی فضای اجتماعی یک فضای رو به رشد غیرقابل توقف است که آخر ندارد و هرچه نگاه می کنی، این موضوع یک اول بلاآخر است.
 تغییر زیست بوم انسانی و جهان بشری
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون ما شاهد یک اول بلاآخر هستیم ، ابراز داشت: امروزه زیست بوم انسانی و جهان بشری در حال تغییر است .
به گفته وی، اگر تا دیروز انسان با یک کتاب و یک کاغذ یا کتابخانه سرو کار داشت، باید گفت امروز در فضای رسانه های دیجیتال با یک فضای فرا زمانی و فرا مکانی روبه رو هستیم و این فرهنگ از تعلق زمان و مکان خارج شده است.
صالحی همچنین گفت: در چنین شرایطی باید گفت که جهان و انسان تازه ای آغاز و متولد شده است و اکنون در جهان و ایران شاهد مهاجرت فرهنگی هستیم که این امر در سطح خرده فرهنگ ها و حتی کلان فرهنگ ها نیست؛ بلکه می توان آن را در سطح ابر فرهنگ ها و زیست بوم های فرهنگی جای داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: زمانی که از شبکه های اجتماعی سخن می گوییم به این معناست که در حال ایجاد هویت های جمعی اجتماعی و تازه و نیز خلق فردیت های تازه ای هستیم.
صالحی درباره بازی ها در فضای سایبری نیز گفت: در بازی ها، بازیگر و بازی ساز در حال کشف مدام خود در جهان است. باید گفت با هر بازی ما جهان و خودی تازه را می سازیم و کشف می کنیم .
وی اظهار داشت: در حوزه دانش دیجیتال، فضای سایبری جهان سوم خلق شده است و این جهان به آموختن و تولید دانش متناسب با این جهان نیاز دارد. 
 مدیریت فضای مجازی با طرح سما
در ادامه مراسم، سید مرتضی موسویان درباره تفاوت های نمایشگاه امسال با نمایشگاه سال های گذشته گفت: نمایشگاه امسال، روندی متفاوت از سال های گذشته در پیش گرفته است. امسال، هم از نظر حضور غرفه داران و هم از نظر تعداد نشست ها و کارگاه های تخصصی با سال های گذشته تفاوت دارد و با یک نقشه راه آماده شده است. به شکلی که با برنامه های منسجم به دنبال ایجاد فضای سالم و مفید در این حوزه است؛ شعاری که می تواند دغدغه مقام معظم رهبری را کاهش بدهد. 
وی افزود: آنچه در دو سال اخیر، با توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری عنوان شده است، «سما» است. 
او درباره طرح سما گفت: طرح سما با محور اعطای شناسه الکترونیکی ثبت محتوا یا همان شامد، در هر بستری و بدون در نظر گرفتن مبدا تولید آن در داخل یا خارج از کشور، راه حلی برای مدیریت پذیری فضای مجازی است. این فکر با مصوبه سال 93 شورای فضای مجازی مبنی بر ایجاد فضای مجازی سالم و ایمن شکل گرفت و عزیزانی که در صحنه تولید محتوا و ادبیات برای فضای مجازی دخالت دارند، در بهبود زیست بوم فضای مجازی مشارکت کردند. در این راه، روش هایی که در کشورهای دیگر انجام شده است، بررسی و مطالعه شده تا ببینیم  که چه طرحی به صورت بومی در کشور خودمان انجام می شود. 
وی ادامه داد: طرح سما با کمک مردم می تواند به موفقیت نزدیک شود. یعنی مشارکت داوطلبانه از ارکان این سیستم است و حاکمیت با استفاده از مردم نظارت خودش را بر این فضا گسترش خواهد کرد. نشان دار شدن محتوا یا همان لیبلینگ، از محوری ترین کارهایی است که انجام می شود به این معنی که سایت ها، کانال ها و صفحات مجازی دارای نشان هوشمند می شوند. 
موسویان افزود: مفتخرم که بگویم 130 هزار نر م افزار کاربردی موبایلی نیز دارای شامد هستند. امیدواریم که در پایان سال، جشن نشان دار شدن سه چهارم محتوای هدف گذاری شده را بگیریم. 
او به طرح فرهنگ یار پرداخت و گفت: آنچه که در طرح فرهنگ یار مورد نظر است مشارکت همه مردم را در این زمینه جلب خواهد کرد؛ به شکلی که فرهنگ یاران روزی به ناشران دیجیتال تبدیل خواهند شد و می توانند با دانسته هایی که از کسب و کار دیجیتالی به دست می آورند، سازندگان محتوای سالم و مفید باشند. 
وی بیان کرد: فعالان این حوزه، در سال آتی با شناسایی شرکت های مختلف، قادر خواهند بود یک تجارت بنگاه به بنگاه را رقم بزنند. ما صادرات را در این نمایشگاه پی ریزی کرده ایم که آماده است برای همه نشان داران، نقشه راه تهیه کند. ضمن اینکه برای خرداد ماه نمایشگاه سبیت برنامه ریزی شده است که با توجه به گروه جوانی که در زمینه صادرات فعالیت کرده اند و دارای سواد کلاسیک هستند، انشالله در کنار شما غرفه هایی را در این نمایشگاه ارایه خواهیم داد. 
 رونمایی از 5 محصول دیجیتال
در پایان این مراسم نیز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از 5 محصول دیجیتال شامل شبکه اجتماعی فرهنگ یار، مجموعه کتاب های سواد رسانه ای و هوشمند، نسخه دوم بازی بال های تاریکی، مجموعه نرم افزارهای درسا و شبکه اجتماعی رسانه رونمایی شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :