fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 223877

باج افزارهای فارسی موفق تراز جویشگرهای بومی

علی اصلان شهلا- خبر انتشار باج افزار به زبان فارسی دیگر چندان عجیب نیست و هکرهای ایرانی پا به عرصه باج گیری گذاشته اند. این باج افزارها به دلایل متعددی، موفق تر از سرویس های بومی و ملی مانند جویشگر بومی یا ایمیل ملی است که دولت با تبلیغات زیاد سعی بر راه اندازی آنها داشته است. این توضیح ضروری است که قطعا کلاهبرداری کار قبیحی است، اما اینکه چرا سرعت رشد باج افزارهای بومی سریع تر از بسیاری از خدمات و سرویس های بومی پر سر و صداست، قابل تامل است:


Alishahla13@
1- گسترش بدون نیاز به تسهیلات دولتی: برخلاف سرویس های عریض و طویلی مانند جویشگر بومی، که هم نهادهای خاصی پشت سر آنها هستند و هم دولت با تسهیلات گسترده و متنوع مادی و معنوی از آنها حمایت می کند، باج افزارهای بومی طبیعتا نمی توانند از چنین تسهیلاتی بهره بگیرند. اما هکرها روی پا خود ایستاده و نسخه های مختلف باح گیری را توسعه می دهند.
2- رسیدن به مرحله تجاری سازی: یکی از بزرگ ترین مشکلات جویشگرها این است که بعد از سال ها فعالیت، نمی توانند درآمدزایی کنند. اما در 10 روز باج افزار تایرنت از هر قربانی 15 دلار باج دریافت کرده است.
3- بازار رقابتی: سرویس هایی مانند جویشگر بومی حتی به مرحله رقابت با خود هم نرسیده اند چه برسد به اینکه بخواهند با نمونه های خارجی رقابت کنند. به علاوه در این موضوع که بخش خصوصی واقعی در حال کار در این حوزه است، تردیدهایی وجود دارد. اما به نظر می رسد گروه های مختلفی در حوزه باج افزاری مشغول به کار هستند و برای باج گیری بیشتر با هم رقابت می کنند.
4– ارتباط موفق با خارجی ها: در حالی که حضور دفتر یاندکس در ایران که از سوی وزیر ارتباطات دولت یازدهم اعلام شد، هیج وقت به حقیقت نپیوست، حالا خبر می رسد که باج افزار ایرانی–روسی در کشور منتشر شده و باج گیری می کند.
در نهایت در یک نتیجه گیری اولیه، اینطور به نظر می رسد که نبود حمایت ها و دخالت های دولتی، مجوزهای دست و پاگیر و واگذاری کار به بخش خصوصی واقعی، سبب شده تا باج افزارهای بومی رشد موفق تری در مقایسه با سرویس هایی مانند جویشگر ملی داشته باشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :