fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 213744

آزموده را آزمودن خطاست

علی اصلان شهلا- ما در ابتدای راه نیستیم. از یک سو کوهی از تجربه کشورهای موفق و ناموفق خارجی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات پیش روی ماست و از سوی دیگر کارنامه 8 سال نگاه سلبی دولت های دهم و یازدهم و 4 سال نگاه توسعه ای دولت یازدهم را در اختیار داریم. بنابراین دلیلی بر آزمون و خطا نیست و مشخص است که کدام عملکرد، به کدام نتیجه منجر می شود.

Alishahla13@
سیاست گذاری های توسعه فضای مجازی در دولت های نهم و دهم، نه امنیت و به قول خودشان اینترنت پاک را فراهم آورد و نه اسباب توسعه و اشتغال شد. وزیر وقت آن دولت بارها اعلام کرد که سرعت اینترنت 128 کیلوبیت برای خواندن مقاله در اینترنت کافی است و البته فیلتر گسترده شبکه های اجتماعی و سایت های کاربردی در آن زمان روی داد. اما نتیجه کاملا برعکس بود. نه تنها استفاده از فیلتر شکن گسترش عجیب و غریبی داشت؛ بلکه میزان بازدید از سایت های ایرانی نسبت به سایت های خارجی فقط 10 درصد شد.
در مقابل دولت یازدهم فضا را باز کرد و اجازه افزایش سرعت اینترنت، توسعه استارت آپ ها و فعالیت آزادانه مردم در فضای مجازی را داد. اکنون پس از 4 سال، نه تنها در همه روستاهای کشور مردم رفاه حاصل از اینترنت را حس می کنند؛ بلکه میزان استفاده از سایت های داخلی به 40 درصد افزایش یافته است.
اکنون دبیر کمیته فیلترینگ باز هم از لزوم مسدود شدن اینستاگرام و تلگرام می گوید تا پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی داخلی رشد کنند. پیشنهادی که کشور را دوباره در یک چرخه باطل توسعه نیافتگی در فضای مجازی گرفتار می کند. 
بستن دروازه فضای مجازی کشور، حتی با نیت خیر، نه جواب داده و نه دلیلی وجود دارد که پس از این هم جواب بدهد. فضای مجازی، برخلاف تصور دبیر کارگروه فیلترینگ، مانند جنس قاچاق نیست که با بازرسی مرزها قابل کنترل باشد. این فضا، جایی برای رقابت است و هرچه از لحاظ فنی، توسعه یابیم، پیام کشورمان هم رساتر در فضای مجازی طنین انداز خواهد شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :