fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 206316

یادداشت هفته

گرفتاری های تفکیک ترافیک اینترنت

 کاوه درفشانی 
اینترنت داخلی و خارجی با مشکلات فنی زیادی همراه است و در این سال هایی که وعده تفکیک مطرح شده برخی از کارشناسان دلایل مختلف ناممکن بودن اجرای این طرح به لحاظ فنی را برشمرده اند.
از عمده ترین اشکالاتی که به این طرح وارد شده می توان به اشکال در راهکار ISG اشاره کرد. از آنجا که پیاده سازی طرح براساس رویکرد ISG، نیازمند داشتن اطلاعات آی پی های مورد استفاده در سایت هایی است که در داخل کشور میزبانی می شوند، تجربه طرح آزمایشی نشان داد که اجرای صحیح و دقیق آن مستلزم برقراری ارتباط با مدیران فناوری اطلاعات یا انفورماتیک سایت های مد نظر بوده و لیست آی پی های مورد استفاده باید و حتما از خود آنها دریافت شود؛ چرا که بنا به طراحی سایت ها، ممکن است فایل های دانلودی از روی سروری دریافت شوند که اطلاعات آنها صرفا در اختیار مدیر شبکه و سایت مربوطه باشد یا به دست آوردن آنها نیاز به استفاده از ابزارهایی است که بسیار زمان بر و انرژی گیر است. اشکال اساسی دیگری که در نحوه اجرای طرح تفکیک ترافیک داخلی مطرح است کم رنگ بودن نقش حاکمیتی سازمان تنظیم مقررات در پیاده سازی طرح و فراهم سازی امکانات و الزامات آن است. ایراد دیگری که به شیوه اجرای تفکیک اینترنت مطرح شده آن است که در این میان بعضی ازFCPها صرفا با اسکن سایت ها و استفاده بعضی از دستورات شبکه به صورت محدود و ناقص اطلاعات آی پی ها را به دست آورده اند که به همین دلیل طرح محاسبه نیم بهای ترافیک داخل به صورت کامل برای کاربر اجرا نمی شود. کارشناسان معتقدند با اینکه آی پی های استفاده شده در یک سایت آنچنان هم جزو اطلاعات محرمانه یک سازمان یا شرکت تلقی نمی شود، اما در مواردی جلب اعتماد و اطمینان مدیران مربوطه و توضیح طرح تفکیک ترافیک امری زمان بر و طاقت فرسا برایFCPها بوده است و در مواقعی نیازمند مکاتبات و درخواست های رسمی و طی مراحل بروکراسی ماشینی است و گاه عدم حضور شخص مسوول فرایند فرسایشی را برایFCPها به همراه داشته است. این در حالی است که بعضی از سایت ها اصلا امکان تماس تلفنی و ارایه توضیحات را ندارند و در قسمت تماس با ما، صرفا به طراحی پنلی برای ثبت درخواست مبتنی بر وب بسنده کرده اند و در مواردی نیز اگر شماره تماس روابط عمومی یا مرکز تماس وجود دارد، از ارتباط دهی به بخش فناوری یا انفورماتیک چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی خودداری می شود.
علاوه بر مسایلی که مطرح شد نباید فراموش کرد که اجرای این طرح برای تعداد محدودی سایت که مجموعه وزارت ارتباطات آنها را مشخص کرده است به اجرا گذاشته شده و به مفهوم اجرای تفکیک اینترنت نیست و همچنان بخش عظیم و عمده ای از سایت های داخلی با نرخ اینترنت بین الملل در اختیار کاربر ایرانی قرار می گیرند.
وعده رگولاتوری برای اجرای کامل تفکیک اینترنت از اینترانت تا اردیبهشت امسال نیز به دلیل ارایه نشدن راه حلی دقیق و جامع به نظر عملی نمی رسد و اگر این اتفاق بیفتد می بایست آثار آن در صورت حساب های اینترنتی آخر اردیبهشت امسال برای کاربران روشن و مشخص شود که با توجه به سبقه قبلی برخی خلف وعده ها و نیز باتوجه به ارایه نشدن راه حل فنی مناسب به نظر این امر اتفاق نخواهد افتاد.
به هر تقدیر احتمال این که از منظر دولتی این طرح نیز تمام شده، تلقی و پرونده آن مختومه شود، چندان دور از ذهن نیست، اما این که در عمل طرح تفکیک ترافیک اینترنت اجرایی شده و منافع آن متوجه کشور و مردم شود، جای تردید است.
منبع: آی تی آنالایز


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :