fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 204479

رییس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد:

سال 96، رسانه های دیجیتال از رکود خارج می شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شبکه های اجتماعی فرصت هستند نه تهدید، گفت: نمی توانیم 40 میلیون نفر ایرانی را از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی منع کنیم.

فارس- سید رضا صالحی امیری در آیین اختتامیه نهمین جشنواره رسانه های دیجیتال گفت: 
جامعه ایران تحولاتی را در حال تجربه است که نیازمند واکاوی بنیادی است. ضمن اینکه این سرعت مسیری را مهیا کرده که امکان مطالعات آینده نگر را برای ما سخت کرده است. این تغییرات عمقی که دیگر مرتبط به شمال شهر و اشرافیت نیست بلکه توانسته کل جامعه را دستخوش تغییرات قرار دهد به طوری که برخی افراد این تغییرات را زلزله اجتماعی می دانند.
وی افزود: اگر دهه اول پس از انقلاب را دهه انطباق با ارزش های رسمی بدانیم، دهه دوم دهه توسعه و بازسازی ساختار ایران پس از جنگ است و دهه سوم دهه شکل گیری نظام های جدید در جامعه درحالی که در دهه چهارم جامعه وارد زیست شبکه ای شده ایم.
وزیر فرهنگ گفت: در دهه چهارم مهم ترین تغییرات اجتماعی از مشروطه تا پایان دهه سوم به یکباره رخ داد و نمی توانیم آن را تنها مرتبط با تغییرات در عرصه رسانه های دیجیتال بدانیم.
صالحی امیری گفت: تغییرات در جامعه بدون حضور در شبکه های اجتماعی تقریبا غیرممکن است ضمن اینکه رها کردن موضوع شبکه های اجتماعی هم یعنی تسلیم در برابر فضای آن و ایجاد ولنگاری که قطعا غیرقابل قبول است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فیلتر کردن و مقابله با شبکه های اجتماعی حرکتی جزمی است، گفت: ما معتقد به مدیریت و صیانت از این فضا هستیم چراکه شبکه های اجتماعی فرصت هستند نه تهدید که می توان از آنها در جهت تقویت وحدت و فرهنگ ملی بهره برد.
صالحی امیری بیان کرد: روحانیت، سازمان تبلیغات، دانشگاه ها، شهرداری ها و صدا و سیما در قبال شبکه های اجتماعی و فضای دیجیتال باید مسوولیت قبول کنند هرچند ما و دولت هم مسوولیت داریم ضمن اینکه این محیط را نباید به صورت مناقشه انگیز نگریست همچنین مقابله هم راه حل مساله نیست.
وی ادامه داد: امروز مرزهای تولید، مصرف و محتوا در فضای مجازی مشخص نیست ضمن اینکه متأسفانه توهین، تخریب و افترا در شبکه های اجتماعی به سرعت در حال گسترش است لذا باید با چارچوب های قانونی و اخلاقی از سوی ما و مردم آن را کنترل کرد.
وی گفت: نمی توانیم 40 میلیون نفر ایرانی را از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی منع کنیم اما می توانیم با تولید محتوای مناسب جامعه را از آن بهره مند کرده تا از آسیب های آن مصون بمانند که در این مسیر یعنی عرصه فضای مجازی و دیجیتال نیازمند عزم ملی هستیم.
صالحی امیری در خصوص ثبت کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی گفت: ثبت کانال های تلگرامی هیچ تهدیدی برای شبکه ها نیست اما اجازه نمی دهیم که هرکسی با هویت مردم و جامعه بازی کند و به همین دلیل فضا را برای آن افراد ناامن خواهیم کرد.
 سال 96، سال خروج از رکود
در همین حال رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم پیش بینی کرد در سال 96 بازار رسانه های دیجیتال از رکود خارج شود.
سیدمرتضی موسویان گفت: بی تردید با توجه به روند رو به رشد سال جاری، سال 96 را باید سال خروج از رکود بنامیم. در حالی که در سال 93 و 94 شاهد رکود اقدامات فعالان عرصه رسانه های دیجیتال بودیم.
موسویان گفت: وظیفه مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی در سال 1394 آن است که محیطی امن، مفید و سالم در این عرصه ایجاد کند و به همین جهت ما ظرف 5/1 سال گذشته تعریفی درباره زیست بوم فضای مجازی انجام داده ایم در حالی که این امر در کشورهای دیگر مانند ترکیه 10 سال پیش صورت گرفته و آنها توانسته اند اینترنت کودک و نوجوان را از اینترنت عام جدا کنند. همچنین در حالی که 24 کتاب در اتحادیه اروپا در این خصوص نوشته شده و همچنین سیم کارت های کودکان و نوجوانان در آمریکا هم از سیم کارت های بزرگسالان متفاوت است.
وی ادامه داد: پس از بررسی های فراوان اعضای شورای عالی فضای مجازی در طول چند سال اخیر جلساتی را ترتیب داده اند که در بسیاری از آنها بنده هم حضور داشتم که در نهایت مشخص شد ما قادر به ایجاد محدودیت در فضای مجازی نیستیم. 
رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد گفت: هم اکنون 43 هزار سایت داخلی نشانه دار شده و به عبارتی لوگوی شامد نقره ای را دریافت کرده اند و بعد از آن به دنبال قانونمند شدن همه کانال های تلگرامی و اینستاگرامی بالاتر از 5 هزار دنبال کننده هستیم. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :